niedzwiedz11, siemano
[O1] O1 przed i po FL - te same lusterka ale różne???
Zwiń
X
-
[O1] O1 przed i po FL - te same lusterka ale różne???
A więc.... jak to w O1 z 2000 roku, prawe lusterko zewnętrzne miałem mniejsze niż to z lewej. Wkurzało, więc kupiłem normalne, duże prawe z O1 po FL. Nowy lakierek i już wygląda jak z mojego szkodnika. No i zonk. Sterowanie działa, grzanie niezbyt (nie o tym mowa - choć jak ktoś wie dlaczego to słucham rad ), ale nie da się przestawić lustra by widzieć dupcię auta! Krawędź szkła lusterka wyłazi aż do maksimum i nie widać dupki. Jak to jest z tymi lusterkami z O1 przed i po FL? Czy różnią się mocowaniem do drzwi? Bo wygląda mi to tak, że po prostu lusterko jest jakby "odchylone" przy podstawie. Póki co mam wsadzoną podkładkę na klin i lusterko popchnięte tak, żebym widział dupkę, a samo szkło nie wyłaziło za obudowę. Wiem, wstyd i gangrena na maksa, ale nie mam pomysłu co z tym zrobić... ops:
-
-
Zamieszczone przez speedykupiles angielskie lusterko. roznica pomiedzy angielskim a europejskim jest w tym czarnym trojkacie i tym metalowym stelazu , sa pod innym kontem.Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
No to chłopaki mnie zaskoczyliście jak cholera.... Kupując nawet nie brałem pod uwagę czy to anglik czy też nie. Ale z tego co piszecie to by się zgadzało. Kolego Michale, czy mógłbyś udzielić mi jakiejś rady jak to przerobiłeś? Wiesz, podkładka wpierniczona między obudowę a podstawę wygląda na prawdę średnio
Komentarz
-
-
Kajtiii Niestety mniej więcej tak to wygląda. Tzn. podkładka z przodu + delikatne zbicie blachy z tyłu tak aby lusterko wychyliło się bardziej do tyłu.
Ale ja mam założona lusterka od O2 z kierunkami i przy ich zakładaniu dużo musiałem pozmieniać, więc nie wiem czy w Twoim przypadku warto jest aż tak bardzo kombinować, czy nie lepiej kupić pasujące lusterko lub chociaż adapter i przełożyć go do Twojego lusterka.Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
Komentarz