[O1] O1 przed i po FL - te same lusterka ale różne???
A więc.... jak to w O1 z 2000 roku, prawe lusterko zewnętrzne miałem mniejsze niż to z lewej. Wkurzało, więc kupiłem normalne, duże prawe z O1 po FL. Nowy lakierek i już wygląda jak z mojego szkodnika. No i zonk. Sterowanie działa, grzanie niezbyt (nie o tym mowa - choć jak ktoś wie dlaczego to słucham rad ), ale nie da się przestawić lustra by widzieć dupcię auta! Krawędź szkła lusterka wyłazi aż do maksimum i nie widać dupki. Jak to jest z tymi lusterkami z O1 przed i po FL? Czy różnią się mocowaniem do drzwi? Bo wygląda mi to tak, że po prostu lusterko jest jakby "odchylone" przy podstawie. Póki co mam wsadzoną podkładkę na klin i lusterko popchnięte tak, żebym widział dupkę, a samo szkło nie wyłaziło za obudowę. Wiem, wstyd i gangrena na maksa, ale nie mam pomysłu co z tym zrobić... ops:
kupiles angielskie lusterko. roznica pomiedzy angielskim a europejskim jest w tym czarnym trojkacie i tym metalowym stelazu , sa pod innym kontem.
Dokładnie. O ile sterowanie można bez problemu dopasować (zabawa z kabelkami) to jeśli chodzi o kąt widzenia w lusterku to będzie problem. Ja miałem to samo i trochę pracy i rzemiosełka mnie to kosztowało żebym widział tył autka ale i tak lusterko troszkę bardziej jest wychylone niż normalnie ops:
Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
No to chłopaki mnie zaskoczyliście jak cholera.... Kupując nawet nie brałem pod uwagę czy to anglik czy też nie. Ale z tego co piszecie to by się zgadzało. Kolego Michale, czy mógłbyś udzielić mi jakiejś rady jak to przerobiłeś? Wiesz, podkładka wpierniczona między obudowę a podstawę wygląda na prawdę średnio
Kajtiii Niestety mniej więcej tak to wygląda. Tzn. podkładka z przodu + delikatne zbicie blachy z tyłu tak aby lusterko wychyliło się bardziej do tyłu.
Ale ja mam założona lusterka od O2 z kierunkami i przy ich zakładaniu dużo musiałem pozmieniać, więc nie wiem czy w Twoim przypadku warto jest aż tak bardzo kombinować, czy nie lepiej kupić pasujące lusterko lub chociaż adapter i przełożyć go do Twojego lusterka.
Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Dobra sugestia.... pokombinuję z lekkim odgięciem blachy a jak nie to chyba się skuszę na nowe lustro. Ale Polak potrafi więc pewnie coś z tego wyjdzie Dzięki kolego
Komentarz