baddboy ja bym napisał stanowcze pismo z potwierdzeniem odbioru z ich strony, że zgłaszasz reklamację. Wtedy nawet gdy upłynie, gwarancja to masz prawo do naprawy zgłoszonej usterki. Co się tyczy obciążenia Ciebie kosztami ewentualnej naprawy, sprawa też nie jest taka prosta. Ty zgłaszasz im awarię w ramach gwarancji, jeżeli nie wyrazisz zgody na naprawę ( w przypadku gdy awaria nastąpiła z twojej winy) samochod powinien być przywrócony do stanu w jakim został oddany. Możesz np. nie mieć środków na naprawę, pozagwarancyjną. Cały problem polega na tym, że gdy oddajesz samochód na serwis dajesz im dowód rejstracyjny. Znam przypadek gdy "kogoś" chciano naciągnąć na spore koszty w ASO (oczywiście dowód został w biurku kierownika serwisu). Sprawa skonczyła sie na tym, że dowód był odebrany przy asyście panów w dresach. :diabelski_usmiech BTW pewnie większość ludzisk ze śląska wie o jakim ASO piszę
[O1] jakie dodatkowe wskaźniki do 1.8T??
Zwiń
X
-
[O1] jakie dodatkowe wskaźniki do 1.8T??
Cześć.
Zastanawiam się nad założeniem dodatkowych wskaźników do Octy i teraz mam pytanie.
Jakie wskazania będą mi najbardziej przydatne? Na bank będę chciał ciśnienie doładowania i temperaturę oleju. Pozostaje trzeci : napięcie akumulatora? Ciśnienie oleju? temp spalin?? co byście wybrali?
-
-
A jeżeli nie mam zamiaru robić jakiegoś wielkiego setupu? zwykły chip i pewnie na tym koniec. Te wskaźniki będą mi potrzebne tylko do bezpieczniejszego korzystania z silnika, w sensie żebym zaczynał cisnąc dopiero wtedy gdy będę miał pewność że olej ma pożądana temperaturę. Co da mi wskazanie temp. spalin?
Komentarz
-
-
Rozumiem . chciałbym wskaźniki zamontować na takiej ramce w środku konsoli.
http://www.dabtuner.pl/Obudowa_1_din...azniki-51.html tam jest miejsce na 3 wskaźniki dlatego myślałem jeszcze ewentualnie o tym napięciu aku. Opcja z zabudową w słupku nie bardzo mi pasuje. Ale faktycznie może nie będę montował aż 3 i wymyślę jakieś inne miejsce
Jeszcze jedno mam pytanie do Ciebie czy podłączenie takich wskaźników to zadanie dla jakiegoś super magika? czy dam rade założyć to sam?
Komentarz
-
-
masz minimalne zdolnosci manualne to powinienes dac rade bez problemu, czujnik temp oleju wkrecasz w miske, przewod spodem przeciagnac do grodzi i dalej do kabiny, tak samo podlaczyc cisnienie turbo od kolektora ssacego do kabiny, a w kabinie podlaczasz przewody plus, minus i sygnal (przewod od temp, i cisnienie doladowania). oczywiscie zalezy tez jakie zegary bedziesz montowal.
Komentarz
-
-
ja bym zalozyl egt i temp oleum..
a montaz moze lepiej zlec komus a nie sam
ja wskazniki montowalem w EGP na Ostrobramskiej a z Otwocka nie masz az tak daleko... (a fortuny nie wezma)
od dabtunera bralem juz 4 wskaznikitaka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
jak masz gaz to warto miec egt
boosta nie warto brac tego mechanicznego (tanszego) bo szybko padnie...taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KUBAŃCZYKsiemka ja ma u siebie w 1.8 turbo cisnienie oleju temp oleju i cisnienie doladowania wzskazniki z dorobieniem slupka i pofokowanie go wynioslo mnie 700zl wskazniki auto gauge
[ Dodano: Pią 26 Lut, 10 17:55 ]
Zamieszczone przez Polska77Generalnie z tego co czytałem to mają całkiem niezłe opinie
Ja na własne oczy widziałem wskaźnik auto gauge, który przy temp. oleju miał rozrzut około 15*C. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
a powiedz skad Ty masz takie info? :P
niska polka czyli najtansze pewnie ze sa zle i moga miec przeklamania..taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
Komentarz
-
-
jezeli chodzi o wskazniki ja polecam VDO klasyczny wyglad i potanialy.
lub stri http://www.stri-racing.com/dsd-series-52mm.html
drugie mam w pugu i nie narzekam, EGT jest z sonda, , temp oleju tez, cisnienie oleju tez, temp wody tez, ze wskaznikow nie wychodza zadne kable/przewody tylko jest cala wiazka do tego podlaczana do zegara przez wtyczke.
tu akurat mam dymione pomaranczowe.
Komentarz
-
-
Panowie a coś słyszeliście na temat zegarów marki Depo? Zbudowane sa na silniczku krokowym i to generalnie jest podobno to samo co Auto Gauge.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Komentarz