[O1] jakie dodatkowe wskaźniki do 1.8T??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • deejay89
    Classic
    • 2010
    • 9

baddboy ja bym napisał stanowcze pismo z potwierdzeniem odbioru z ich strony, że zgłaszasz reklamację. Wtedy nawet gdy upłynie, gwarancja to masz prawo do naprawy zgłoszonej usterki. Co się tyczy obciążenia Ciebie kosztami ewentualnej naprawy, sprawa też nie jest taka prosta. Ty zgłaszasz im awarię w ramach gwarancji, jeżeli nie wyrazisz zgody na naprawę ( w przypadku gdy awaria nastąpiła z twojej winy) samochod powinien być przywrócony do stanu w jakim został oddany. Możesz np. nie mieć środków na naprawę, pozagwarancyjną. Cały problem polega na tym, że gdy oddajesz samochód na serwis dajesz im dowód rejstracyjny. Znam przypadek gdy "kogoś" chciano naciągnąć na spore koszty w ASO (oczywiście dowód został w biurku kierownika serwisu). Sprawa skonczyła sie na tym, że dowód był odebrany przy asyście panów w dresach. :diabelski_usmiech BTW pewnie większość ludzisk ze śląska wie o jakim ASO piszę
  • Polska77
    Ambiente
    • 2009
    • 166

Cześć.

Zastanawiam się nad założeniem dodatkowych wskaźników do Octy i teraz mam pytanie.
    Jakie wskazania będą mi najbardziej przydatne? Na bank będę chciał ciśnienie doładowania i temperaturę oleju. Pozostaje trzeci : napięcie akumulatora? Ciśnienie oleju? temp spalin?? co byście wybrali?
    Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

cisnienie oleju, pozniej EGT, pozniej AFR.

chyba ze robisz bardzo mocny setup, to EGT, afr, cisnienie

Komentarz

• Polska77
        Ambiente
        • 2009
        • 166

A jeżeli nie mam zamiaru robić jakiegoś wielkiego setupu? zwykły chip i pewnie na tym koniec. Te wskaźniki będą mi potrzebne tylko do bezpieczniejszego korzystania z silnika, w sensie żebym zaczynał cisnąc dopiero wtedy gdy będę miał pewność że olej ma pożądana temperaturę. Co da mi wskazanie temp. spalin?
        Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• eX
          Elegance
          • 2006
          • 980

nic
          to tak naprawde wystarczy ci tylko temperatura oleju i nic wiecej, boost mozesz miec do wgladu, a reszta przy samym sofcie to bardziej lans

ja mialem temp oleju i boosta.

Komentarz

• Polska77
            Ambiente
            • 2009
            • 166

Rozumiem . chciałbym wskaźniki zamontować na takiej ramce w środku konsoli.
            http://www.dabtuner.pl/Obudowa_1_din...azniki-51.html tam jest miejsce na 3 wskaźniki dlatego myślałem jeszcze ewentualnie o tym napięciu aku. Opcja z zabudową w słupku nie bardzo mi pasuje. Ale faktycznie może nie będę montował aż 3 i wymyślę jakieś inne miejsce
            Jeszcze jedno mam pytanie do Ciebie czy podłączenie takich wskaźników to zadanie dla jakiegoś super magika? czy dam rade założyć to sam?
            Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• eX
              Elegance
              • 2006
              • 980

masz minimalne zdolnosci manualne to powinienes dac rade bez problemu, czujnik temp oleju wkrecasz w miske, przewod spodem przeciagnac do grodzi i dalej do kabiny, tak samo podlaczyc cisnienie turbo od kolektora ssacego do kabiny, a w kabinie podlaczasz przewody plus, minus i sygnal (przewod od temp, i cisnienie doladowania). oczywiscie zalezy tez jakie zegary bedziesz montowal.

Komentarz

• Polska77
                Ambiente
                • 2009
                • 166

Spoko. Powinienem bez problemu dać radę.

Dzięki za pomoc Pozdrawiam.
                Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• pajczaki
                  Rider
                  • 2007
                  • 316

ja bym zalozyl egt i temp oleum..
                  a montaz moze lepiej zlec komus a nie sam
                  ja wskazniki montowalem w EGP na Ostrobramskiej a z Otwocka nie masz az tak daleko... (a fortuny nie wezma)

od dabtunera bralem juz 4 wskazniki
                  taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
                  sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• Polska77
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 166

Zobaczę... niby z tego co widziałem w instrukcjach montażu to nie jest jakaś skomplikowana robota. Pomyśli się. Póki co muszę zakupić wskaźniki żeby w ogóle było co zakładać
                    Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• KUBAŃCZYK
                      Rider
                      • 2006
                      • 574

siemka ja ma u siebie w 1.8 turbo cisnienie oleju temp oleju i cisnienie doladowania wzskazniki z dorobieniem slupka i pofokowanie go wynioslo mnie 700zl wskazniki auto gauge i nie nazekam i podladke pod filt gdzie zamontowalem czujnik od cisnienia i od temp oleju zabawa na jeden wieczor

Komentarz

• Polska77
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 166

Zamieszczone przez KUBAŃCZYK
                        wskazniki auto gauge
                        No właśnie też zastanawiam się ad tymi wskaźnikami. Generalnie z tego co czytałem to mają całkiem niezłe opinie więc warto się temu przyjrzeć. Też zdecydowałem, że zakładam Ciśnienie + temp oleju i doładowanie.
                        Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• pajczaki
                          Rider
                          • 2007
                          • 316

jak masz gaz to warto miec egt
                          boosta nie warto brac tego mechanicznego (tanszego) bo szybko padnie...
                          taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..

Komentarz

• Yarek
                            Elegance
                            • 2005
                            • 992

Zamieszczone przez KUBAŃCZYK
                            siemka ja ma u siebie w 1.8 turbo cisnienie oleju temp oleju i cisnienie doladowania wzskazniki z dorobieniem slupka i pofokowanie go wynioslo mnie 700zl wskazniki auto gauge
                            A sprawdzałeś ich dokładność? Bo te wskaźniki słyną z tego, że szkoda roboty na ich podłączanie, byle tylko podpiąć oświetlenie dla lansu

[ Dodano: Pią 26 Lut, 10 17:55 ]
                            Zamieszczone przez Polska77
                            Generalnie z tego co czytałem to mają całkiem niezłe opinie
                            Masz może linka do tych niezłych opinii?
                            Ja na własne oczy widziałem wskaźnik auto gauge, który przy temp. oleju miał rozrzut około 15*C
                            . pzdr Jarek
                            aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• pajczaki
                              Rider
                              • 2007
                              • 316

a powiedz skad Ty masz takie info? :P
                              niska polka czyli najtansze pewnie ze sa zle i moga miec przeklamania..

Komentarz

• miguello
                                RS
                                • 2008
                                • 1849

trochę o wskaźnikach:

Komentarz

• eX
                                  Elegance
                                  • 2006
                                  • 980

jezeli chodzi o wskazniki ja polecam VDO klasyczny wyglad i potanialy.
                                  lub stri http://www.stri-racing.com/dsd-series-52mm.html

drugie mam w pugu i nie narzekam, EGT jest z sonda, , temp oleju tez, cisnienie oleju tez, temp wody tez, ze wskaznikow nie wychodza zadne kable/przewody tylko jest cala wiazka do tego podlaczana do zegara przez wtyczke.
                                  tu akurat mam dymione pomaranczowe.

Komentarz

• Polska77
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 166

Zamieszczone przez Yarek
                                    Masz może linka do tych niezłych opinii?
                                    Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• lukasz3112
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3607

Panowie a coś słyszeliście na temat zegarów marki Depo? Zbudowane sa na silniczku krokowym i to generalnie jest podobno to samo co Auto Gauge.
                                      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

Pracuję...