Zamieszczone przez tom.tom
[O2] VCDS i domykanie szyb
Zwiń
X
-
[O2] VCDS i domykanie szyb
Witajcie!
udało mi się kupić w dobrej cenie kabelek i zaczęła się zabawa ;-) trochę rzeczy poustawiałem, ale jedna coś mi nie działa.
Po kolei:
- O2, przed FL (2008)
- Ambiente
chodzi mi o automatyczne domykanie szyb z kluczyka. W chwili obecnej mogę otwierać i zamykać szyby jak dłużej przytrzymam przycisk w scyzoryku. Ta funkcja mi się podoba i chętnie ją zostawię. Chciałbym jednak, aby po zamknięciu samochodu z pilota wszystkie okna (w mojej wersji 2 przednie) domykały się. Jeśli uda się uzyskać jeszcze możliwość zatrzymania domykania jakimś klawiszem to bomba, ale się nie upieram ;-)
Czy ktoś może mi wskazać co i gdzie powinienem zakodować?
PS
chętnym mogę wskazać sposób zakupu kabelka za mniej niż 100 PLN brutto (z dostawą). kabelek w wersji 908.
-
-
witam
Mam skodę octavie z 2000r a w niej moduł komfortu 1JO 959 799 AH i chciałbym tak go przeprogramować VAG-COMem żeby automatycznie mi zamykał szyby po wyłączeniu zapłonu (po wyjęciu kluczyka ze stacyjki). Dlatego proszę o pomoc jak to zrobić (o ile się da to zrobić). Za szybka odp. serdecznie dziękuję.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mc_majcherwitam
Mam skodę octavie z 2000r a w niej moduł komfortu 1JO 959 799 AH i chciałbym tak go przeprogramować VAG-COMem żeby automatycznie mi zamykał szyby po wyłączeniu zapłonu (po wyjęciu kluczyka ze stacyjki). Dlatego proszę o pomoc jak to zrobić (o ile się da to zrobić). Za szybka odp. serdecznie dziękuję.
Zamieszczone przez piatkosChciałbym jednak, aby po zamknięciu samochodu z pilota wszystkie okna (w mojej wersji 2 przednie) domykały się.
Gdzie kupiles kabelek w tej cenie?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKAle w sumie jaka to różnica czy szyby zamkną się po zamknięciu auta pilotem, czy trzeba dodatkowo przytrzymywać sekundę klawisz? :wink:Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Niestety w moim ASO (w tym, w którym ostatnio byłem) obawiam się, że albo nie będą wiedzieli o co chodzi albo "nie da się proszę Pana". JAk ostatnio pytałem o włączenie w module doświetlania zakrętów w światłach przeciwmgielnych (CORNER) to usłyszałem że nie da się bo trzeba wymienić cały sterownik (moduł).
Może jest ktoś w Łodzi kto by mi to mógł włączyć i ewentualnie świecić jeśli chodzi o inne sprawy z VCDSem.Octavia II FL
1,4 TSI Elegance
Komentarz
-
-
agrala, nasza Skodziana zaczyna wyć jeżeli się zamknie auto nie zamykając wcześniej szyb -.- A w Lanosie zamyka mi się przy zamknięciu centralnego i nie narzekam.
Odważny musisz być, żeby auto zostawić bez zamykania szyb
Generalnie każdy ma swoje zwyczaje i jednemu pasuje tak a drugiemu inaczejDobrze jest móc dopasować takie bajery pod siebie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tgmaverickNiestety w moim ASO (w tym, w którym ostatnio byłem) obawiam się, że albo nie będą wiedzieli o co chodzi albo "nie da się proszę Pana". JAk ostatnio pytałem o włączenie w module doświetlania zakrętów w światłach przeciwmgielnych (CORNER) to usłyszałem że nie da się bo trzeba wymienić cały sterownik (moduł).
Może jest ktoś w Łodzi kto by mi to mógł włączyć i ewentualnie świecić jeśli chodzi o inne sprawy z VCDSem.
W Łodzi, to on jest władcą VCDS'a :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez agralaZamieszczone przez mc_majcherwitam
ale czytając ten temat nie znalazłem odp na moje pytanie tak więc mam prośbę do kolegi czy mógłby mnie kolega oświecić jak to zrobić tym VDC PRO (bo kabel mam i programik tez już ściągnąłem) krok po kroku. Za odp serdeczne dzięki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mc_majcherZamieszczone przez agralaZamieszczone przez mc_majcherwitam
ale czytając ten temat nie znalazłem odp na moje pytanie tak więc mam prośbę do kolegi czy mógłby mnie kolega oświecić jak to zrobić tym VDC PRO (bo kabel mam i programik tez już ściągnąłem) krok po kroku. Za odp serdeczne dzięki
A na resztę masz opisane krok po kroku w linku, który sam podałeś.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
czyli sie nie da tak jak bym tego chciał bo już zgłupiałem. Kolega agrala piszeJest to możliwe - mam ten sam moduł u siebie - potrzebujesz kabelek KKL na RS232 i program VDC PRO. Szukaj na forumNie da się tego zrobić tak jak Ty chcesz - po wyciągnięciu klucza ze stacyjki.
Komentarz
-
-
Przepraszam ze wprowadzilem kolege w blad - nie ma opcji zeby szyby domykaly sie po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Nie dovzytalem i myslalem ze chodzi o domykanie z pilota.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
BADYL: Z ciekawostek dodam, że Grzegorz56 ma O2FL (prawie identyczny konfig jak mój), w którym chyba elektronikę alarmu ustawiono tak, że po uzbrojeniu sam domyka okna. Może tędy droga? Podobno jest jakiś dynks, który można wpiąć w instalację CAN, który będzie wysyłał komendę zamknięcia okien po wyłączeniu zapłonu, czy jakoś tak.
Komentarz
-
Komentarz