[O2] VCDS i domykanie szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kruchyboss
    Drive
    • 2008
    • 69

Zamieszczone przez tom.tom
    Po co mi w aucie dużo miejsca nad głową ?
    np. żeby teściową do kościoła zawieźć w kapeluszu :jump:
    Filiżanka Cappucino
  • piatkos
    Drive
    • 2007
    • 72

Witajcie!

udało mi się kupić w dobrej cenie kabelek i zaczęła się zabawa ;-) trochę rzeczy poustawiałem, ale jedna coś mi nie działa.
    Po kolei:
    - O2, przed FL (2008)
    - Ambiente

chodzi mi o automatyczne domykanie szyb z kluczyka. W chwili obecnej mogę otwierać i zamykać szyby jak dłużej przytrzymam przycisk w scyzoryku. Ta funkcja mi się podoba i chętnie ją zostawię. Chciałbym jednak, aby po zamknięciu samochodu z pilota wszystkie okna (w mojej wersji 2 przednie) domykały się. Jeśli uda się uzyskać jeszcze możliwość zatrzymania domykania jakimś klawiszem to bomba, ale się nie upieram ;-)
    Czy ktoś może mi wskazać co i gdzie powinienem zakodować?

PS
    chętnym mogę wskazać sposób zakupu kabelka za mniej niż 100 PLN brutto (z dostawą). kabelek w wersji 908.

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie da się.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• piatkos
        Drive
        • 2007
        • 72

krótko i treściwie ;-)

czyli pozostaje mi tylko alarm, a raczej moduł domykania szyb od niego?

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

Możesz dokupić moduł, który podtrzymuje zwarcie do masy przez 10-15 sekund po zamknięciu samochodu (tak jakbyś kluczyk włożył w drzwi i trzymał 10-15 sekund). Podobno groszowa sprawa - 15 zł. Ale poszukaj na forum co i jak. Ktoś zakładał.
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• kropeck
            RS
            • 2009
            • 2319
            • Octavia II (1Z3)
            • BLF 1.6 FSI 115 KM

Albo zainwestować w alarm, który działa z CAN'em i dodatkowo ma możliwość zamykania szyb z automatu (bez trzymania przycisku).
            Pozdrawiam,
            Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• tgmaverick
              Classic
              • 2010
              • 22

A czy takie ustawienie jest możliwe dla O2 ale po FL (Elegance - 2009) ? I Interesuje mnie jeszcze coś podobnego tylko ze składanymi lusterkami- chiałbym żeby bez trzymania na pilocie przycisku lusterka z automatu po zaryglowaniu drzwi same się składały?
              Octavia II FL
              1,4 TSI Elegance

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

tgmaverick, podobno w ASO mozna zakupic taki moduł za 50PLN
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• mc_majcher
                  Classic
                  • 2011
                  • 35

witam
                  Mam skodę octavie z 2000r a w niej moduł komfortu 1JO 959 799 AH i chciałbym tak go przeprogramować VAG-COMem żeby automatycznie mi zamykał szyby po wyłączeniu zapłonu (po wyjęciu kluczyka ze stacyjki). Dlatego proszę o pomoc jak to zrobić (o ile się da to zrobić). Za szybka odp. serdecznie dziękuję.

Komentarz

• rrobert
                    Rider
                    • 2008
                    • 462

witam

z tego co mi wiadomo to można ustać ze jak przy zamykaniu pilotem i przytrzymaniu przez ok 1s okna sie same domykają. W mojej tak to działa. przy otwieraniu i przytrzymaniu klawisza szyby otwierają sie tak długo jak jest naciśnięty klawisz

Komentarz

• agrala
                      Rider
                      • 2011
                      • 397

Zamieszczone przez mc_majcher
                      witam
                      Mam skodę octavie z 2000r a w niej moduł komfortu 1JO 959 799 AH i chciałbym tak go przeprogramować VAG-COMem żeby automatycznie mi zamykał szyby po wyłączeniu zapłonu (po wyjęciu kluczyka ze stacyjki). Dlatego proszę o pomoc jak to zrobić (o ile się da to zrobić). Za szybka odp. serdecznie dziękuję.
                      Jest to mozliwe - mam ten sam modul u siebie - potrzebujesz kabelek KKL na RS232 i program VDC PRO. Szukaj na forum

Zamieszczone przez piatkos
                      Chciałbym jednak, aby po zamknięciu samochodu z pilota wszystkie okna (w mojej wersji 2 przednie) domykały się.
                      Nie wiem czy jest to dobra opcja w lecie - tez mam u siebie domykanie gdy dluzej trzymam guzik od zamyknia i to mi wystarczy - nie chcialbym aby szyby mi sie same domykaly przy tych upalach. Chyba ze masz szyby izotermiczne ale chyba w skodzie tego nie bylo.
                      Gdzie kupiles kabelek w tej cenie?
                      Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                      Emulator czujnika poziomu oleju G266
                      Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• piatkos
                        Drive
                        • 2007
                        • 72

;-) od chińczyka ;p
                        jakby co to pisz na priv. poszukam namiarów na tego sprzedawcę (wysyła po jednej sztuce na swój koszt).

Komentarz

• PieTrzaK
                          L&K
                          • 2009
                          • 1323
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez agrala
                          Nie wiem czy jest to dobra opcja w lecie
                          Ale w sumie jaka to różnica czy szyby zamkną się po zamknięciu auta pilotem, czy trzeba dodatkowo przytrzymywać sekundę klawisz? :wink:

Komentarz

• agrala
                            Rider
                            • 2011
                            • 397

Zamieszczone przez PieTrzaK
                            Ale w sumie jaka to różnica czy szyby zamkną się po zamknięciu auta pilotem, czy trzeba dodatkowo przytrzymywać sekundę klawisz? :wink:
                            Kolosalna bo moge zamknac auto z pilota nie domykajac szyb - dla mnie ma to znaczenie przy tych upalach. Jak bede chcial zamknac szyby to przytrzymam dluzej.

Komentarz

• tgmaverick
                              Classic
                              • 2010
                              • 22

Niestety w moim ASO (w tym, w którym ostatnio byłem) obawiam się, że albo nie będą wiedzieli o co chodzi albo "nie da się proszę Pana". JAk ostatnio pytałem o włączenie w module doświetlania zakrętów w światłach przeciwmgielnych (CORNER) to usłyszałem że nie da się bo trzeba wymienić cały sterownik (moduł).

Może jest ktoś w Łodzi kto by mi to mógł włączyć i ewentualnie świecić jeśli chodzi o inne sprawy z VCDSem.
                              Octavia II FL
                              1,4 TSI Elegance

Komentarz

• PieTrzaK
                                L&K
                                • 2009
                                • 1323
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

agrala, nasza Skodziana zaczyna wyć jeżeli się zamknie auto nie zamykając wcześniej szyb -.- A w Lanosie zamyka mi się przy zamknięciu centralnego i nie narzekam.

Odważny musisz być, żeby auto zostawić bez zamykania szyb

Generalnie każdy ma swoje zwyczaje i jednemu pasuje tak a drugiemu inaczej Dobrze jest móc dopasować takie bajery pod siebie.

Komentarz

• kropeck
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2319
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez tgmaverick
                                  Niestety w moim ASO (w tym, w którym ostatnio byłem) obawiam się, że albo nie będą wiedzieli o co chodzi albo "nie da się proszę Pana". JAk ostatnio pytałem o włączenie w module doświetlania zakrętów w światłach przeciwmgielnych (CORNER) to usłyszałem że nie da się bo trzeba wymienić cały sterownik (moduł).

Może jest ktoś w Łodzi kto by mi to mógł włączyć i ewentualnie świecić jeśli chodzi o inne sprawy z VCDSem.
                                  Pisz do Enriquez'a: http://forum.octaviaclub.pl/profile....rofile&u=12665
                                  W Łodzi, to on jest władcą VCDS'a :-)
                                  Pozdrawiam,
                                  Michał

Komentarz

• mc_majcher
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 35

witam
                                    Jest to mozliwe - mam ten sam modul u siebie - potrzebujesz kabelek KKL na RS232 i program VDC PRO. Szukaj na forum
                                    dzięki za odp. zgodnie z zaleceniami szukałem i znalazłem bardzo ciekawy temat zawierający bardzo dużo informacji dotyczące kodowania modułu komfortu oto link

ale czytając ten temat nie znalazłem odp na moje pytanie tak więc mam prośbę do kolegi czy mógłby mnie kolega oświecić jak to zrobić tym VDC PRO (bo kabel mam i programik tez już ściągnąłem) krok po kroku. Za odp serdeczne dzięki

Komentarz

• kropeck
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2319
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BLF 1.6 FSI 115 KM

witam
                                      dzięki za odp. zgodnie z zaleceniami szukałem i znalazłem bardzo ciekawy temat zawierający bardzo dużo informacji dotyczące kodowania modułu komfortu oto link

ale czytając ten temat nie znalazłem odp na moje pytanie tak więc mam prośbę do kolegi czy mógłby mnie kolega oświecić jak to zrobić tym VDC PRO (bo kabel mam i programik tez już ściągnąłem) krok po kroku. Za odp serdeczne dzięki
                                      Nie da się tego zrobić tak jak Ty chcesz - po wyciągnięciu klucza ze stacyjki.
                                      A na resztę masz opisane krok po kroku w linku, który sam podałeś.
                                      Pozdrawiam,
                                      Michał

Komentarz

• mc_majcher
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 35

czyli sie nie da tak jak bym tego chciał bo już zgłupiałem. Kolega agrala pisze
                                        Jest to możliwe - mam ten sam moduł u siebie - potrzebujesz kabelek KKL na RS232 i program VDC PRO. Szukaj na forum
                                        a kolega kropeck za to
                                        Nie da się tego zrobić tak jak Ty chcesz - po wyciągnięciu klucza ze stacyjki.
                                        tak więc prosiłbym o wyprostowanie i ostateczną odp. na moje zagadnienie. Pozdrawiam

Komentarz

• jakubd
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 165

Uściślając na życzenie: żaden znany mi przypadek nie wspomina o zamykaniu szyb po wyjęciu kluczyka. Sterownik centralnej elektryki nie ma takiej funkcji.
                                          agrala miał pewnie na myśli, że po wyjęciu kluczyka masz możliwość zamknięcia pilotem na kluczyku. Takie małe misunderstanding.
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• agrala
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 397

Przepraszam ze wprowadzilem kolege w blad - nie ma opcji zeby szyby domykaly sie po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Nie dovzytalem i myslalem ze chodzi o domykanie z pilota.

Komentarz

• BADYL
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2404
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

u mnie szybki domykają i otwierają się z pilota ale dłuższym przytrzymaniu guzikaszkoda, że nie zamykają się automatycznie po zamknięciu auta....niemniej z pilota może być
                                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• mc_majcher
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 35

dziękuje za wszystkie odpowiedzi skoro nie można tego dokonać, tak więc pozostaje przy ustawieniach fabrycznych, i nic nie będę kombinował. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Komentarz

• jakubd
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 165

BADYL: Z ciekawostek dodam, że Grzegorz56 ma O2FL (prawie identyczny konfig jak mój), w którym chyba elektronikę alarmu ustawiono tak, że po uzbrojeniu sam domyka okna. Może tędy droga? Podobno jest jakiś dynks, który można wpiąć w instalację CAN, który będzie wysyłał komendę zamknięcia okien po wyłączeniu zapłonu, czy jakoś tak.
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

Pracuję...