A u brata na balkonie czeka już na mnie kompletna zawieszka KW Variant II :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech W weekend montaż i próby strojenia. Lekko się obawiam o przedni zderzak, ale jestem optymistą :twisted:
KAYABA AGX wrażenia po montażu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez BondZamówiłem w IC KYB AGX.
Zakładam przód w tym tygodniu.
A że robię rozbiórkę zawieszenia i wymianę wszystkiego co zużyte (tulejki, gumki, sprężyny, klocki , łożyska itp itd) to zamontuję przód, a potem tył to już bajka.dużo KM/i jeszcze więcej Nm
Komentarz
-
-
Re: KAYABA AGX wrażenia po montażu
Zamieszczone przez Dawid...Wybór padł na amortyzator KAYAB AGX z regulacją twardości.
Po namyśle postanowiłem pozostawić oryginalne sprężyny i nie obniżać auta.
…..
Mam pytanie czy można zamontować tulejki do tych AGX-ów? Bo sądząc po zdjęciach chyba tak...Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoMam pytanie czy można zamontować tulejki do tych AGX-ów? Bo sądząc po zdjęciach chyba tak...
Średnica tłoczyska jest taka sama i tulejka pasuje jak ulał.
Pozostaje więc mieć nadzieję, że te AGX'y będą miały takie same wymiary, co wydaje mi się wysoce prawdopodobne.
Te Bilstainy B6 monotube są specyficzne, bo u góry mają cylinder amortyzatora, nie tłoczysko jak każde inne.
p.s.
Wrażeniami za B6-stek podzielę się już nie długo...Maciek - AHF'02 Combi 133@312, B6, EBC TG/GS
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez xekonDawid, mozesz podac jakie numerki maja te AGX?
czy to sa 734033 (przod) i 743029 (tyl) ?
Nie dawno (3k temu) wymieniłem wszystkie na gwarancji kończącej się w sierpniu (na koniec trzeba :szeroki_usmiech ) i..... przeżywam horror.
Nie wiem co mi wstawili... ale nawet jak na "seryjne darmówki" to nie nadają się za bardzo do jazdy a do tego są gorsze od tych co miałem na początku.
Po wyżej 160-170km/h jazda zaczyna robić się hardcorem....
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyNie dawno (3k temu) wymieniłem wszystkie na gwarancji kończącej się w sierpniu (na koniec trzeba :szeroki_usmiech ) i..... przeżywam horror.
Ciekawe czy wogole do RS-a maja amorki na magazynie ? i czy przypadkiem nie wsadzili amorkow od zwyklej :roll:
Komentarz
-
-
bezduszny
Mam dobry układ w Chełmskiej Skodzie i naprawdę chłopaki z ASO są spoko....i dbają o klienta.
Wystarczy pojechac na ścieżkę diagnostyczną i zrobić pomiar... zabrać na to rachunek (30 PLN) i poprosic o opisanie na wydruku danych samochodu i podstęplowanie go ze 3 pieczątkami.
Jeżeli amory jeszcze nie łapią się na wymianę.... proponuję zabawę w regulację cisnienia w oponach :twisted: Spokojnie niwelujesz nawet i 10%.
Na magazynie nie było amorów...ale w 2 dni były sprowadzone. Okazało się, że tył miał gorsze trzymanie niz te z przodu :shock: Nie wiem jak to możliwe... ale tak miałem.
Komentarz
-
Witam.
Odgrzebałem temat, bo jestem na kupnie i myślę o Kayaba AGX i może już są jakieś doświadczenia o trwałości tej serii?
Co ciekawe dostałem odpowiedź od auto-moto.sklep.pl, że do Octavii 2001 TDI 110PS nie produkują, a tu czytałem, że kolega Dawid założył numer 734033 (przod) i 743029 (tyl) i to chyba bez żadnych przeróbek.
A może jest coś godnego polecenia obecnie?TDi i tyle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2kZdaje się że wystarczy dobrać model dla Golfa IV i pasuje plug n'play do O1.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
podoba mmi sie prostota regulacji
wie ktos czy sa takie do O2?...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
U mnie też od wczoraj AGX - wrażenia na razie - nie siada przód przy hamowaniu, a raczej siada ale znacznie mniej niż w serii, autko mniej się buja. Dziś zmienię regulację na "beton" i zobaczymy jak się autko zachowa.
Addendum: Ustawiłem ragulację na beton i 300 km trasy za mną - wrażenie - zupełnie inne auto - zakręty jak po szynach, praktycznie przestało się przechylać na zakrętachi dohamowaniach, zmiana kierunku znacznie szybsza bez zamiatania tyłem, dziury w drogach nie przeszkadzają tak bardzo jak się obawiałem. Bardzo polecam. Regulacja to marzenie - zmiana nastaw na postoju pod blokiem zajeła mi 2 minuty. Jeżeli szukacie czegoś fajnego - polecam Kayaba AGX do seryjnych sprężyn.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Garretmożna te amory zastosować z tulejkami podnoszącymi przód?
BTW masz na mysli tuleje z zestawu na bezdroza?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroZamieszczone przez Garretmożna te amory zastosować z tulejkami podnoszącymi przód?
BTW masz na mysli tuleje z zestawu na bezdroza?Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Garretw takim razie chyba wybiorę Excel-G
dwururowe nie do zdobycia, więc nie można podnieś przodu
w moim przypadku byłem zdecydowany podnieść przód więc wybór padł
na bilsteiny B4 czyli równoważne z oryginałem i takie będą z tulejkami->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Garretw takim razie chyba wybiorę Excel-GByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz