Przyciemnianie szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamusiek
    L&K
    • 2009
    • 1123

DanielOctavia, ja u siebie też mam ciemny przód i na rejonie nie mam problemów
    problemy mogą zacząć się na przeglądzie lub jeździe po Wwa :| ostatnio kilka osób zrywało już folię po kontroli policji

Komentarz

• natash
      RS
      • 2011
      • 2599

Czy mogę jakoś sprawdzić czy mam przyciemnione fabrycznie szyby, czy każda O2 z 2006 ma to w standardzie w jakimś stopniu, jak tak to w jakim?

Jakie są kolory do wyboru w przypadku przyciemniania szyb?

Komentarz

• piter-wroc
        Drive
        • 2011
        • 99

Najprostszy sposób aby sprawdzić czy masz przyciemnione szyby i w jakim stopniu to przyłożenie od środka białej kartki papieru. I już wiesz!
        O2 Kombi Tour

O2 Tour Rosso Brunello

Komentarz

• Silut
          Ambiente
          • 2011
          • 154
          • Superb II combi (3T5)

Panowie a w okolicach Oświęcimia znacie jakąś firmę godną polecenia ???

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

Silut, jak chcesz dam Ci namiary na mojego magika :!:

miejscowość WYRY, także od Oświęcimia moment
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Silut
              Ambiente
              • 2011
              • 154
              • Superb II combi (3T5)

Fachowa robota? Jakie ceny?

Komentarz

• LUKI
                RS
                • 2005
                • 5776

Silut, jak się jeszcze bawiłem w przyciemnianie, to w sumie 3 albo 4 moje samochody okleił, do tego wozy znajomków

dla mnie jest profi w 100%

ceny to raczej nie ze mną, dzwoń i się umów czy coś
                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• yauokim
                  Classic
                  • 2010
                  • 26

Jeszcze jak mialem Toledo, to takie cos sobie zrobilem. Tylna szyba plus tylne boczne. W jakims profesjonalnym zakladzie we Wrzeszczu. Na jakosc wykonania zlego slowa nie moge powiedziec. Nic nie odchodzilo, zadnych babelkow czy innych klopotow. Wygladalo to bardzo ladnie, pasazerow z tylu chronilo przed sloncem i byli nie widoczni dla ludzi z zewnatrz.

Jednakze widocznosc po zmierzchu podczas cofania mocno ograniczona, a jak do tego deszcz jeszcze pada, to juz w ogole porazka i nic nie widac. Wiele razy musialem drzwi otwierac i glowe wystawiac, zeby cos zobaczyc. Po tych doswiadczeniach juz nie przyciemiam szyb, chyba ze sie nad morze srodziemne przeprowadze.

Komentarz

• adamusiek
                    L&K
                    • 2009
                    • 1123

yauokim, pewnie to wszystko zależy od folii i tego ile masz wstecznych świateł :roll:
                    ja miałem cały tył zrobiony 35, a przód 50 i nie miałem problemów z widocznością o każdej porze dnia i roku

Komentarz

• lu5asz
                      RS
                      • 2011
                      • 2006
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

http://www.ciemne-szyby.pl/index.php macie doswiadczenia z ta firma? szukam pewniaka na slasku.
                      Kondziu

OCP

Komentarz

• adamusiek
                        L&K
                        • 2009
                        • 1123

Zamieszczone przez drgranatt
                        nie mam z tym problemu ani z policją ani na badaniach technicznych
                        jak masz zrobiony też przód i nie ma z tym problemów to musisz mieć znajomości 8)

Komentarz

• adamusiek
                          L&K
                          • 2009
                          • 1123

z samym tyłem to nikt nie problemów :wink: ja miałem też przód i jakoś się nie czepiali

Komentarz

• ziutsane
                            RS
                            • 2007
                            • 2376

Zamieszczone przez lu5asz
                            http://www.ciemne-szyby.pl/index.php macie doswiadczenia z ta firma? szukam pewniaka na slasku.
                            <-- Robiłem tam moją octavię, full profi, gościu się przykłada do roboty, nie mam baniek, nic się nie odkleja. Ja mogę polecić zakład.
                            Radio: C90r+XDP210EQ
                            Kable:Opt,Skyline,50 mm
                            Wzm:XES M1+FP 1.800
                            Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• lu5asz
                              RS
                              • 2011
                              • 2006
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez ziutsane
                              <-- Robiłem tam moją octavię, full profi, gościu się przykłada do roboty, nie mam baniek, nic się nie odkleja. Ja mogę polecić zakład.
                              Dzieki,wlasnie wyslalem zapytanie o wycene uslugi.Pozdr.Jak sie zdecyduje to zdam relacje.Zadzwonilem zapytalem,350zł. ,bez demontazu ,do 2h robota trwa.
                              Kondziu

OCP

Komentarz

• Siemion
                                Drive
                                • 2008
                                • 63
                                • Volkswagen

Zamieszczone przez Tymon
                                Powodzonka życzę jak ktoś będzie miał wypadek, gdzie szyby przednie boczne są przyciemniane.
                                :roll:
                                Ludzie, troszkę rozsądku...

[ Dodano: Pią 14 Lip, 06 09:00 ]
                                Oczywiście pod warunkiem, że mówimy o folii
                                W trzech poprzednich autach miałem ściemnione folią wszystkie szyby prócz czołowej. Nigdy nie miałem problemu przy kontroli drogowej/ badaniach technicznych. Również przy kolizji i interwencji policji nie było żadnych komentarzy!
                                Jeśli decyduje się ktoś na szyby w drzwiach przednich podejmuje pewne ryzyko i powinien wybrać stosunkowo najjaśniejszą folię.

Jeśli chodzi o kwestię wypadku i jak się domyślam mitu o brak możliwości ewakuacji przez oklejoną folią szybę, to pragnę zauważyć, że już kilka lat temu tacy producenci jak Audi, BMW i MB wprowadzili podwójne szyby w drzwiach a w środku (między szybami) jest folia. Zastosowanie klejonych bocznych szyb zmniejsza hałas przy wyższych prędkościach.
                                Taka szyba również nie pęka i nie daje się wybić (podobnie jak ta oklejona folią - przyciemniona).

Siemion
                                "Doświadczenie przychodzi z wiekiem, szkoda tylko, że czasami jest to wieko od trumny..."

Komentarz

• Roxbox99
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 19

Polecicie coś w Wawie ? Mój znajomy przyciemniał C5 w http://przyciemnianie.com.pl i jest zadowolony.

Komentarz

• Ayu
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4154

Roxbox99, no to jak masz blisko to jedź i po sprawie a jak to: www.strefaserwisowa.com.pl

Komentarz

• piociel
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 526
                                      • Volkswagen

Macie jakiegoś linka do dobrego poradnika pt: "Zrób to sam"?
                                      Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                                      Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

piociel, nie polecam robic samemu, we Wroclawiu masz 2 gosci ktorzy zrobia Ci to profi.

Cale auto z przodem, bez czolowej to chyba 450 zl.
                                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Roxbox99
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 19

Zamieszczone przez hotrain
                                          Roxbox99, no to jak masz blisko to jedź i po sprawie a jak to: www.strefaserwisowa.com.pl
                                          Oooo mieszkam nie daleko tego warsztatu na Płochocińskiej hmm za cały tył chcą 540 pln chyba się skuszę

Komentarz

• K_R_I_S
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 128

Zamieszczone przez ziutsane
                                            Dzieki,wlasnie wyslalem zapytanie o wycene uslugi.Pozdr.Jak sie zdecyduje to zdam relacje.Zadzwonilem zapytalem,350zł. ,bez demontazu ,do 2h robota trwa.
                                            Też tam robiłem swoją Octavie.
                                            Bardzo profesjonalnie i porządnie wykonana robota.

2h - bez przesady. U mnie w kombi "trochę" dłużej, ale chciałem żeby było idealnie.
                                            http://www.profi-it.pl
                                            Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...

Komentarz

• Andrzejek
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 133

Zamieszczone przez Roxbox99
                                              Polecicie coś w Wawie ? Mój znajomy przyciemniał C5 w http://przyciemnianie.com.pl i jest zadowolony.
                                              Znam juz ta firme i nie polecam!
                                              Zdecydowalem sie na przyciemnienie szyb u nich poniewaz dowiedzialem sie ze wspolpracuja z Carsedem pod Minskiem i paroma innymi salonami.
                                              Pomyslalem sobie ze jezeli robia przyciemnianie w serwisach to moge im ze spokojna czaszka zaufac...
                                              Wszystko bylo pieknie i ladnie - telefon,umowiony termin, czas roboty 2h, cena 500pln Przy odbiorze samochodu obejrzalem tylko
                                              szyby bo to przeciez profesjonalisci. Nie zauwazylem nic do czego mozna bylo sie przyczepic wiec zadowolony wracam do domu.
                                              Przestalem sie usmiechac gdy przy wyzszych predkosciach pojawil sie szum w okolicach tynych prawych drzwi (wczesniej tego nie bylo).
                                              Na drugi dzien dzwonie do fachowcow - odpowiedz-prosze sprawdzic uszczelke i sprobowac ja docisnac bo moze gdzies nie doszla.Ok-smigam do samochodu
                                              otwieram drzwi a tam okazuje sie boczek od dolu sobie lata, spinki byly albo zle wlozone albo wylamane bo nie dalo sie tego docisnac.
                                              Stwierdzilem ze sam dlubac przy tym nie bede i pojechalem na usuniecie usterki. Powodem szumu nie byl odstajacy boczek a niedocisniety slupek miedzy mala a duza szyba. Pracownik ktory to poprawial odrazu mnie o tym poinformowal. Przy tym wyszlo ze do poprawki sa obie male szybki i do tego jedna z boku.
                                              Dzisiaj byla kolejna wizyta...przy odbiorze pracownik mowi mi ze wczesniej moglo podejsc troche kurzu i dlatego folia nie podochodzila
                                              ale dzisiaj sprawdzil wszystko dokladnie i jest tak jak byc powinno i ze na nastepny samochod dostane dobry rabat :? Po wczesniejszej rozmowie z kierownikiem
                                              udalo mi sie dostac zwrot kosztow dojazdu w wysokosci 50pln. Przy sprawdzaniu okazalo sie ze na malej szybce jest babelek. Po probie docisniecia
                                              folii pracownik stwierdzil ze musi ja zerwac i nakleic jeszcze raz. Teraz najlepsze - w drodze do domu znowu pojawil sie szum w okolicy tylnych drzwi a po szybkiej wymianie folii
                                              pojawila sie rysa na malej szybce. Mam juz k... dosc :evil: :evil:
                                              OII 1.9tdi 139,5KM 313Nm
                                              Serwis: http://www.k-mot.pl/

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Andrzejek, cóż to za fachowcy co wyjmują szyby do oklejania? :roll:
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• adamusiek
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1123

piramida, powiem Ci że ja w szkodniku miałem wyjęte szyby (oczywiście te, które się da) i byłem zadowolony z roboty teraz robili mi bez wyjmowania i więcej już na takie coś się nie zgodzę

Komentarz

• Andrzejek
                                                    Ambiente
                                                    • 2008
                                                    • 133

Zamieszczone przez piramida
                                                    Andrzejek, cóż to za fachowcy co wyjmują szyby do oklejania?
                                                    Wydaje mi sie ze po wyjeciu szyby mozna wszystko zrobic dokladniej ale dla mnie to nieistotne-jak, wszystko mialo byc ok a tu...lepiej k... nie mowic :evil:
                                                    OII 1.9tdi 139,5KM 313Nm
                                                    Serwis: http://www.k-mot.pl/

Komentarz

Pracuję...