Przyciemnianie szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

dwaoka, to wlasnie to co chyba mam na mysli, tyle ze tutaj inicjatorem jest prad
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Jak ktoś chce fotochrom to trzeba wymontować szyby i odesłać do firmy która robi przyciemnianie piecowe. Ja robiłem kilka ładnych lat wstecz w Cordobie i efekt był zajebisty.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Chili90
        Classic
        • 2011
        • 17

Witam. Ma ktoś srebnego O1 hatchback. Z Przyciemnionymi szybami przednimi 25% i tył + 50% ?

Komentarz

• DANIEL1987
          Rider
          • 2010
          • 286

Czy ktoś przyciemniał u tego gościa???
          przyciemnianie z nidzicy

dobrze to robi???bo bez demontażu co przy samochodzie na gwarancji by mi odpowiadało
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• picia136
            Rider
            • 2011
            • 374

A wie ktoś gdzie można przyciemnic w warszawie tylnie szyby????
            Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• adamusiek
              L&K
              • 2009
              • 1123

picia136, http://strefaserwisowa.com.pl/
              robiłem u nich i jestem zadowolony z wykonania

Komentarz

• picia136
                Rider
                • 2011
                • 374

Oki zadzwonie i pogadam.Muszę przyciemnic tył bo żona jak jedzie z dzieckiem z tyłu to im świeci strasznie
                Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• SuchyX
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1170

A macie jakiegoś dobrego szpeca od szyb z łodzi ??
                  Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                  Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• JerzyM73
                    Rider
                    • 2010
                    • 602

Ja swego czasu w aucie słuzbowym robiłem przyciemniane szybki na wróblewskiego w Łodzi http://sun-grand.com.pl i jestem bardzo zadowolony - przez 5 lat niec się nie stało z folią - mają różne od tańszych po drogie - podjeź pogadaj.
                    Jak były moje oklejane widziełem na warsztacie kilka nowych fordów z salonu z Obywaletskiej - oklejali im jak ktos wybrał sobie opcję przyciemnianych.
                    O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                    Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• LUKI
                      RS
                      • 2005
                      • 5776

SuchyX, podjedź na Śląsk to mój ziomuś Ci ogarnie ten temat
                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Jacek Wo.
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 221

Zamieszczone przez JerzyM73
                        Ja swego czasu w aucie słuzbowym robiłem przyciemniane szybki na wróblewskiego w Łodzi http://sun-grand.com.pl i jestem bardzo zadowolony - przez 5 lat niec się nie stało z folią - mają różne od tańszych po drogie - podjeź pogadaj.
                        Potwierdzam - sam oklejałem u nich 7-8 lat temu autko, byłem bardzo zadowolony z jakości i cen ...
                        Firma była w tym czasie bardzo popularna na forum Autokacik.pl - ze wzgledu na konkurencyjną cenę sporo ludzi z Warszawy tam sie oklejało ...
                        Zaczynam właśnie dumać nad oklejeniem Octavki :szeroki_usmiech

Komentarz

• DANIEL1987
                          Rider
                          • 2010
                          • 286

koledzy jak u was są poprzyciemniane trójkąty w drzwiach?bo u mnie troszeczkę przeswitu ma i jakos tak nie za ciekawie,u was jest idealnie to???
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• taktownie
                            Classic
                            • 2010
                            • 3

Zamieszczone przez DANIEL1987
                            koledzy jak u was są poprzyciemniane trójkąty w drzwiach?bo u mnie troszeczkę przeswitu ma i jakos tak nie za ciekawie,u was jest idealnie to???
                            bez demontażu tak to właśnie jest, idealnie jest wtedy jak wyciągniesz trójkącik bo wciśniesz folię za uszczelkę a tak to trzeba docinać do uszczelki.

Komentarz

• OCPtaxi
                              Rider
                              • 2011
                              • 383

w warszawie gdzie najtaniej przyciemnie szyby w kombi?
                              Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• Ayu
                                RS
                                • 2009
                                • 4154

OCPtaxi, zadzwoń ------> www.strefaserwisowa.com.pl
                                Nie wiem czy najtaniej ale w większości wypadków dobrze zrobione. Negocjuj :!:

Komentarz

• taktownie
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 3

OCPtaxi, www.sciemniam.pl 300 zł za kombi + dojazd z Nidzicy 70 zł jeżeli posiadasz garaż. Bez demontażu tapicerki.

Komentarz

• adamusiek
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1123

Zamieszczone przez hotrain
                                    ja tam robiłem cały samochód i jestem happy :yay:

Komentarz

• innova
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 554

Zamieszczone przez adamusiek
                                      ja tam robiłem cały samochód i jestem happy
                                      adamusiek, przednie boczne też zrobiłeś ?
                                      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                      Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• adamusiek
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1123

tak

Komentarz

• innova
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 554

adamusiek,

zapytałem o to, gdyż pierwotnie w moim samochodzie też miałem folie na przednich bokach (nawet takie o dużej przeźroczystości, większej niż te z tyłu) ale właściciel sprzedając mi samochód lojalnie uprzedził mnie, iż miał z tym kłopoty (tj. dokładnie z kontrolami na drodze). Uprzedzając fakty (potencjalne dyskusje na temat faktycznej przepuszczalności światła) wydarłem te folie...i to mnie kosztowało zapewne więcej nawet niż ich założenie przez poprzedniego właściciela.

przepisów nie śledziłem, ale podjechałem na jedną stację diagnostyczną celem zasięgnięcia języka i tam również przedstawiciel-diagnosta wskazywał na możliwość wystąpienia komplikacji formalnych. Być może się pospieszyłem z decyzją ale teraz nie ma przynajmniej dodatkowego argumentu do dyskusji dla drugiej strony, gdyż i tak powód zatrzymania do kontroli jest zawsze inny (i zawsze chyba ten sam) :roll:
                                          --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                          Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
                                          _______________________________________

Komentarz

• lukasz3112
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3607

innova,
                                            .i to mnie kosztowało zapewne więcej nawet niż ich założenie przez poprzedniego właściciela.
                                            no nie mów, że komuś płaciłeś, żeby Ci folię zdjął?????
                                            Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• innova
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 554

Zamieszczone przez lukasz3112
                                              no nie mów, że komuś płaciłeś, żeby Ci folię zdjął?????
                                              no powiem jak to było,

są dwa warianty zdjęcia foli
                                              1) na tyle, na ile się da...czyli wykonanie ręczne i samodzielne lub z pomocą znajomego przy czym spore fragmenty folii i kleju pozostają na szybie w różnych zakamarkach i potem raczej nie pomagają układowi opuszczania i podnoszenia szyby,

2) rozebranie drzwi (razem z tym udanym patentem z nitami) wydobycie szyby i porządne wyszorowanie całej szyby

ja wybrałem ten drugi wariant, przy czym zacząłem od niewielkiego warsztatu specjalizującego się w szybach, tam jak zobaczyłem jak idzie rozbieranie chłopakom to szybko doszliśmy do wniosku, iż więcej z tego destrukcji będzie niż pozytywnych efektów tej pracy. Stąd pojechałem do ASO (z czasów eksploatacji Audi nauczyłem się, iż oszczędność sporo kosztuje patrząc na następstwa prac wykonywanych przez personel słabiej przygotowany) od razu a tam usunięcie folii wcale to nie trwało 30min bynajmniej, tylko kilka godzin...a to dzięki pomysłom inżynierów z Czech głównie oraz faktowi, iż folie łatwo porysować ale zdjąć w całości (zwłaszcza taką już porysowaną trochę) bez pozostawienia kleju i innych pozostałości to już trudniej.

Tak mniej więcej potoczyła się ta historia, której początki sięgają czasów mi nieznanych ale kilka cierpkich słów należy się firmie, która zakładała te folie i nie za to że je założyła (klient sobie zażyczył i zapłacił) ale za wykazaną fachowość (ułamali kawałek narożnika szyby przy tej zabawie, ten niewidoczny bo znajdujący się w spodniej jej części, sprawa wyszła niechcący).

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

innova, ja natomiast zdjąłem folię w jakieś 5min z obu przednich szyb, opalarka poszła w ruch i folia po podgrzaniu zeszła bez zajmniejszych oporów całymi płatami, zostały tylko zakamarki do wyczyszczenia
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• innova
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 554

Zamieszczone przez piramida
                                                  innova, ja natomiast zdjąłem folię w jakieś 5min z obu przednich szyb, opalarka poszła w ruch i folia po podgrzaniu zeszła bez zajmniejszych oporów całymi płatami, zostały tylko zakamarki do wyczyszczenia
                                                  widzisz,

ja słyszałem też o tym patencie z wypalarką ale że wcześniej osobiście go nie stosowałem (mam opalarkę nawet na stanie) to i nie podjąłem wyzwania. Natomiast wciąż pozostawały zakamarki (na prowadnicach i w części szyby, która jest ukryta w drzwiach) a ja chciałem rozwiązać to raz a dobrze żeby do sprawy nie wracać. To że to była najdroższa usługa, za jaką przyszło mi w przypadku całej krótkiej historii użytkowania skody zapłacić to inna sprawa.

Nie mam też garażu, co bardzo utrudnia mi wszelkie moje testy, eksperymenty oraz implementacje.

Komentarz

• DanielOctavia
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 432

Powiem tak mam na przodzie ciemnie 50% tył 100% żadnych problemów a kontroli miałem sporo bo już prawko za punkty poszło ale już odzyskane wiec nie ma z tym za dużych problemów
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI

Komentarz

Pracuję...