usiu06, piotrekpruszcz, nie szkoda dziurki intalacja CB to teraz zaleta w aucie. Wracając do szybek to Ci powiem że mi takie przyciemnienie sie bardzo podoba tak delikatnie i wszystkie szybki na jednakowo sam nad tym myśle
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
usiu06, jaki % przyciemnienia folii zastosowałeś ???
A więc tak typ foli to RAYCER chyba z serii SUN-GARD,przednie i tylnie boczne 35% a sama tylnia 50%.Daje to ładny wygląd jak dla mnie,chciałem tak samo przód i tył boczne, a jest minimalna róznica,między przednimi bocznymi,a tylnimi bocznymi bo zapomniałem ze przez tył juz mniej swiatła wpada jak do przodu. A tu namiar gdzie to robiłem, http://www.folieokienne.com.pl/autostyl/index2.htm cena 600zł.Robiło dwóch chłopaków w niecałe 2godziny byłem i widziałem,dobra robota zero pęcherzyków itp rzeczy jak połamania jakiś plastików.
[ Dodano: Czw 21 Lut, 08 12:03 ]
Zamieszczone przez Cross
usiu06, przyciem spoko - autko wyglada elegancko. Jeszcze 2 pytanka:
1. co to za alusy? ladne
2. gdzie wlepa??
odpowiedz:
1 Orginalne 17 skody model chyba nie skłamie bo nie pamiętam ale chyba(Pegasus).
2.no jak by to powiedziec,nie wiem czy dostane nie jeżdząc na spoty,będe musiał podpytac Administratora,hm
rkb, szyby boczne tylne z drzwi są wyjmowane, bynajmniej tak to robią w Warszawie, ale w Krakowie już nie. Tylna, oczywiście bez demontażu ale ściągane są plastiki pokrywy bagażnika.
rkb, Masz rację, nic nie rób, zostaw jak fabryka dała. Jeśli masz mieć tego rodzaju problemy odpuść sobie wszelkie modyfikacje, nie wspominając o tym jak piszesz w jednym z postów że myślisz o oklejeniu auta na czarny mat folią, gdzie żeby dobrze to zrobić to trzeba rozebrać pół auta. Wybacz osobistą "wycieczkę" ale słabo mi się robi jak czyta się posty o tuningu kogoś kto wszystkiego się boi, niestety bez ingerencji w seryjne rozwiązania przy wielu modyfikacjach się nie da. Jeśli przeraża Cię rozebranie drzwi tylnych weź relanium i dalej jeździj serią :szeroki_usmiech
Chodzi o to ze jeszcze mam 1.5 roku gwarancje, pozniej moge sobie rozbierac
możemy się założyć, że nic istotnego na tej gwarancji nie naprawisz w tym konkretnym samochodzie, chyba, że chodzi własnie o takie skrzypienia z którymi masz zamiar jeździć do ASO a i tak nikt ich nie usunie tak dobrze jak Ty sam
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, mało tego, paradoksalnie u mnie nic nie skrzypi właśnie po zabiegu przyciemniania, a za tydzień wygłuszam wszystkie drzwi, to już w ogóle maskara z tą cisza będzie jak wyłączę radio 8)
profesjonaliści teraz nie demontują boczków od ściemniania tylko mają specjalne narzędzia do odchylania uszczelek i tapicery :wink: Piramida miał robione bez demontażu i jest ok
U mnie szyby były przyciemniane jakiś tydzień temu - niestety panom instalatorom nie udało się wyjąć trójkątów z tylnych drzwi i wszystkie szyby zostały oklejone bez demontowania ich z auta. Problem w tym, że teraz wydaje mi się, że w wyniku ich usiłowań powstała tam nieszczelność, więc przez weekend będę musiał jeszcze raz przejrzeć wszystkie uszczelki na tylnych drzwiach.
Komentarz