Przyciemnianie szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • the_maniek
    Ambiente
    • 2006
    • 177

Zamieszczone przez Maicroft
    the_maniek, Przeoczyles i to ostro, o ile mnie pamiec nie myli jedna firma nie do konca polecana padla w tym temacie, a inne sa w temacie o rabatach i polecanych warsztatch, ktory jest na forum tylko trzeba poszukac. :idea:
    No wlasnie nie dokonca polecana :? I sorki nie szukalem w rabatach i polecanych warsztatach :cry: Moj blad.

pzdr!
    Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.

Komentarz

• howard7
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1120

Zamieszczone przez the_maniek
      Zamieszczone przez Maicroft
      the_maniek, Przeoczyles i to ostro, o ile mnie pamiec nie myli jedna firma nie do konca polecana padla w tym temacie, a inne sa w temacie o rabatach i polecanych warsztatch, ktory jest na forum tylko trzeba poszukac. :idea:
      No wlasnie nie dokonca polecana :? I sorki nie szukalem w rabatach i polecanych warsztatach :cry: Moj blad.

pzdr!
      maniek tylko ty masz O1 a z takowymi o ile wiem koledzy jezdzacy takowymi nie maja zastrzezen a co do kolegi jezdzacego O2 to znam ta sytuacje z drogiej strony i z pelna konsekwencja NIE bede sie na ten temat wypowiadal
      SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
      Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• lilo
        RS
        • 2006
        • 4317
        • Mercedes-Benz

zeb,

kiedy foty zapodasz :confused
        Daniel

Komentarz

• zeb
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 415

Heya!

Sorry Lilo że tyle to trwało, ale mój 7 tygodniowy brzdąc daje do pieca :twisted:

Obiecane foty, jeśli życzysz sobie coś jeszcze dokładniej to daj znać.

Howard, jeśli nie chcesz podzielić się zdaniem Panów z Astrona na forum to chociaż przekaż mi je na priv :roll: bom ciekaw bardzo!
          Załączone pliki

Komentarz

• lilo
            RS
            • 2006
            • 4317
            • Mercedes-Benz

:P no ładnie też jednak zostawie STOP nie przyciemiony .

Wielkie dzięki za foty

Widze że u was deszcz padał :wink:
            Daniel

Komentarz

• xekon
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 742

dobra - to ja mam takie pytanie - widzialem kilka przyciemnionych oct1 i zauwazylem jedna sprawe w niektorych na tylnej szybie krawedz przyciemnienia fabrycznego i folii jest czarna a w innych to miejsce styku jest jasne tak jaby folia odchodzila. Holard mi wytlumaczyl ze nie przylega bo jest tam wlasnie na szybie ta farba (podobnio dosc gruba) od sciemnienia bocznego szyby. No ale skoro widzialem takie wersje gdzie jest cale git to znaczy ze sie da. Moze sie ktos wypowie kto ma tak zrobione, tzn bez tej jasniejszej krawedzi - gdzie to zrobil i na czym polega trik.

Komentarz

• QBA
                RS
                • 2004
                • 2646

xekon, te białe plamki to powietrze... czyli spieprzona robota i omijać taki zakład szerokim łukiem Pod dobrze położoną folią nie ma prawa być takich rzeczy

Komentarz

• xekon
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 742

QBA, domyslam sie ze to jest powietrze - ale chodzi mi o miejsce na tylnej szybie gdzie folia styka sie z tymi kropkami farby (fabrycznej obramowki). Wlasnie czesto widac ze tam nie przylega super.

Komentarz

• QBA
                    RS
                    • 2004
                    • 2646

xekon, widzialem pare samochodow z www.przyciemnianie.pl i żaden z nich nie miał żadnych białych kropek. Nawet na swojej stronie pisza, ze tak polozona folia, to zle polozona folia Wiec cos w tym musi byc A to, ze tak jest prawidlowo trzeba miedzy bajki wlozyc

Komentarz

• xekon
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 742

dobrze wiedziec, dzieki QBA, za info.

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

xekon, nie ma sprawy. Po prostu od dawna planuje przyciemnic szybki i caly czas szukam, zeby miec 100% pewnosci, ze ktos mi to zrobi profi. Na razie sklaniam sie wlasnie ku www.przyciemnianie.pl A ze bedzie 200zl drozej... Sorry, ale IMO to nie az tak duzy pieniadz, jezeli ma byc dobrze. A potem jezdzic na poprawki, to na paliwo sie ta roznice wyda :?

Komentarz

• zeb
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 415

Masz 100% racji QBA :roll:

Komentarz

• QBA
                            RS
                            • 2004
                            • 2646

zeb, no właśnie niestety tak :roll: Z tego co widzę, to naprawdę jest mało zakładów, które wiedzą dobrze jak to zrobić. Potem wciskają kit, że to taka szyba, że pęcherzyki zejdą po jakimś czasie jak się folia do szyby ułoży itp. itd. A prawda jest taka, że szyba po nałożeniu folii ma wyglądać jakby była zabarwiona podczas produkcji, a tylko w drzwiach na samej górze malutki pasek wolnego, żeby nie zawijała się o uszczelkę. Ot i cała prawda o foliach na szyby. Tak więc nie dajmy sobie wmawiać, że coś jest dobrze, jak nie jest :roll:

Komentarz

• lilo
                              RS
                              • 2006
                              • 4317
                              • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez QBA
                              A prawda jest taka, że szyba po nałożeniu folii ma wyglądać jakby była zabarwiona podczas produkcji, a tylko w drzwiach na samej górze malutki pasek wolnego, żeby nie zawijała się o uszczelkę. Ot i cała prawda o foliach na szyby.
                              Co do wolnego paska na górze to u mnie nie zostawili w Fabii a szyby przyciemione są 3-lata i nic się nie dzieje no i wygląd super jak z fabryki :wink:

dodam fotki pózniej
                              Daniel

Komentarz

• QBA
                                RS
                                • 2004
                                • 2646

lilo, serio? I nic się nie dzieje? Chyba będę musiał o tym pogadać z chłopakami jak będę przyciemniał, żeby u mnie też tak zrobili :twisted: Jakbym lekko z przodu tak zrobił, to mógłbym mówić, że taką szybę dostałem z fabryki ;P

Komentarz

• lilo
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 4317
                                  • Mercedes-Benz

ja z przodu w Fabii też mam a w Octavii to się jeszcze zastanowie jak zrobić :wink:

oto foty :

koszt 430zł za tył i przód ( Fabia )

za Octa... chce 300żł za sam tył
                                  Daniel

Komentarz

• Mr T.
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 236

Zamieszczone przez xekon
                                    QBA, domyslam sie ze to jest powietrze - ale chodzi mi o miejsce na tylnej szybie gdzie folia styka sie z tymi kropkami farby (fabrycznej obramowki). Wlasnie czesto widac ze tam nie przylega super.
                                    Jak miałem lepioną folię, to gość mi powiedział, że mam za tydzień przyjechać, bo przez ten czas może gdzieś się coś nie docisnąć. No i właśnie w miejscach tych czarnych kropek było takie wrażenie że nie przyległo. Przyjechałem po tygodniu jak mówili, folię docisnęli i jest git - żadnych pęcherzyków.
                                    życie zaczyna się powyżej 4000 rpm

Komentarz

• the_maniek
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 177

Wlasnie zrobilem sobie przyciemnianie w firmie ASTRON i jestem zadowolany (przynajmniej narazie). Wszystko ladnie przylega, nie widze problemow :twisted: Jedeynym moze byc badanie okresowe bo przyciemnilem tez przod :diabelski_usmiech No ale to zobaczymy za jakis czas :P

pzdr!

Komentarz

• Mr T.
                                        Ambiente
                                        • 2006
                                        • 236

a czy poinstruowali Cię, żeby przez kilka dni powściągać się trochę przed otwieraniem (zwłaszcza na maksa) szyb, co by folia miała czas się "dokleić"? Ja dostałem jeszcze dwa zalecenia od majstrów, którzy mi kleili:
                                        1. Najlepiej zostawić samochód gdzieś na słońcu na parę godzin - wtedy folia się porządnie nagrzeje i wyjdzie jej to na dobre jeśli chodzi o przyczepność
                                        2. Po tygodniu zrobić przegląd, gdyby wyszły jakieś pęcherzyki (bo mogą z różnych przyczyn) to podjechać do nich na korektę.
                                        Zastosowałem się do ich wskazówek no i już rok latam z foliami i jest gites.
                                        życie zaczyna się powyżej 4000 rpm

Komentarz

nie myc od srodka szyb przez tydzien

Komentarz

• the_maniek
                                            Ambiente
                                            • 2006
                                            • 177

Zamieszczone przez Mr T.
                                            a czy poinstruowali Cię, żeby przez kilka dni powściągać się trochę przed otwieraniem (zwłaszcza na maksa) szyb, co by folia miała czas się "dokleić"? Ja dostałem jeszcze dwa zalecenia od majstrów, którzy mi kleili:
                                            1. Najlepiej zostawić samochód gdzieś na słońcu na parę godzin - wtedy folia się porządnie nagrzeje i wyjdzie jej to na dobre jeśli chodzi o przyczepność
                                            2. Po tygodniu zrobić przegląd, gdyby wyszły jakieś pęcherzyki (bo mogą z różnych przyczyn) to podjechać do nich na korektę.
                                            Nic mi nikt nie mowil... a okna juz otwieralem... ale raczej jest wszystko oki :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez lec
                                            nie myc od srodka szyb przez tydzien
                                            ups... :P

pzdr!

Komentarz

• arci9
                                              RS
                                              • 2004
                                              • 2007

Zamieszczone przez the_maniek
                                              Wlasnie zrobilem sobie przyciemnianie w firmie ASTRON i jestem zadowolany (przynajmniej narazie). Wszystko ladnie przylega, nie widze problemow Jedeynym moze byc badanie okresowe bo przyciemnilem tez przod No ale to zobaczymy za jakis czas
                                              Ile Cię kosztowało założenie? Tylko tył i boki tył przyciemniłeś?

P.S.
                                              W galerii jest taka Octa z forum, to Twoja? :wink:

Komentarz

• the_maniek
                                                Ambiente
                                                • 2006
                                                • 177

Zamieszczone przez arci9
                                                Ile Cię kosztowało założenie? Tylko tył i boki tył przyciemniłeś?
                                                Przyciemnialem tyl, boczne tylne oraz boczne przednie. Koszt 400 zeta.

Zamieszczone przez arci9
                                                W galerii jest taka Octa z forum, to Twoja?
                                                Niezamieszczalem mojej w galerii... jeszcze :diabelski_usmiech

pzdr!

Komentarz

• zeb
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 415

Byłeś przy montażu czy zostawiłeś fure? Ile to trwało?

Komentarz

• the_maniek
                                                    Ambiente
                                                    • 2006
                                                    • 177

Zamieszczone przez zeb
                                                    Byłeś przy montażu czy zostawiłeś fure? Ile to trwało?
                                                    Jak chcesz to mozesz byc przy montazu, ale mi zdecydowanie nie chialo sie tam czekac 4h, wiec poszedlem sobie na spacerek zachaczajac o Pizze Dominium (bo akurat jest tam w poblizu) i czas jakos minal :diabelski_usmiech

pzdr!

Komentarz

Pracuję...