Przerabianie kostek do lamp pod xenony?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siwy5
    Drive
    • 2006
    • 43

Wymyśliłem taki patent na te silniczki do xenona.Mając dwa silniczki od xenonu(orginał)odciołem 2,5cm tego czpienia z kulką.A z silniczka orginalnego(ze starych reflektorów) odciołem tą część plastiku białego z główką aż do równego czpienia,zrobiłem otwór wiertarką i na kropelce(klej) wkleiłem tą gówkę i kawałek czpienia z silniczka krokowego do silnika ze starych lamp.Przesczep udany i wszystko działa.szkody:do złomu dwa silniczki orginał xenon.foty robione telefonem.
    Załączone pliki
    Był Laurin&Klement AHF
    Xenon by Speedy.
    Pakiet Rs
    Motul 10w40
    Jest Passat B5Fl AVF 4Motion

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Mufi odezwę się w poniedziałek na Priv-a w sprawie tego silniczka...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

siwy5, niezly patent, nie ma co
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• henio
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 631

Powtórzę pytanie odnośnie tej rury co pisałem wyżej, może wie ktoś jak ja przerobić?Napewno ktoś musiał przerabiać bo bez rzeżby reflektor nie wejdzie.

Komentarz

• alfee
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2583

siwy5, Chyba wykorzystam Twój patent na przeróbkę silników sterowania. Tylko zauważyłem, że silniczki od xenonów mają dłuższy ten trzpień z kulką. Czy te 2,5cm, które odciąłeś to jest po sklejeniu długość jak w silniczkach krokowych?

[ Dodano: Nie 09 Mar, 08 13:26 ]
            Już zrobiłem przeszczepy silniczków by siwy5. Poniżej foty z przeróbki.

Tak wygląda silniczek ze zwykłego reflektora po wszczepieniu trzpienia z główką od krokowca z xenonu. Do sklejenia użyłem poxipolu.

To okaleczone krokowce

Takich narzędzi używałem do przeróbki

Tutaj dwie fotki wyciętego miejsca w które później pasuje silniczek. Plastik okazał się dość miękki, więc żeby nie nabrudzić do środka reflektora zdecydowałem się wycinać nożykiem "tapeciakiem". Bardzo sprawnie to idzie i żadnych opiłków, wiórów itp przy tym nie ma.

Tu całość po zmontowaniu i podłaczeniu przewodów.

A tak wygląda adoptowana wtyczka z reflektora H4 w xenonie.

Teraz mam już sprawę xenonów zakończoną. Regulacja wysokości bardzo ładnie działa. Nic się nie zacina.
            Alfee
            Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
            Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• zepter00
              RS
              • 2008
              • 2304

Witam wszystkich... jestem dumnym właścicielem Octavki I 1,9 TDI 110 KM Elegance (z 2003). Chcę założyć do niej fabryczne reflektory ksenonowe... Przeczytałem cały temat i wiem już, że to się wiążę z pewnymi komplikacjami natury technicznej typu silniczki poziomowania i kostki. Słyszałem o sprytnych przejściówkach. Nie jestem zbyt uzdolniony w majsterkowaniu.. Co mi radzicie? :roll:
              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• alfee
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2583

Zamieszczone przez zepter00
                Witam wszystkich... jestem dumnym właścicielem Octavki I 1,9 TDI 110 KM Elegance (z 2003). Chcę założyć do niej fabryczne reflektory ksenonowe... Przeczytałem cały temat i wiem już, że to się wiążę z pewnymi komplikacjami natury technicznej typu silniczki poziomowania i kostki. Słyszałem o sprytnych przejściówkach. Nie jestem zbyt uzdolniony w majsterkowaniu.. Co mi radzicie? :roll:

Proponuję jeszcze poczytać Ten wątek
                Alfee
                Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• joy23paris
                  Classic
                  • 2010
                  • 2

witam chcem załozyc lampy do oktawi z 2000 roku jednak mam stare lamy i chcem to po lifcie czy to duzy kłopot?? prosze o pomoc

[ Dodano: Sro 20 Sty, 10 13:10 ]
                  chodzi mi głownie o te wtyczki bo one sa troche inne ktos sie orientuje gdzie to dostane i czy jest opcja przerobienia tego pozdrawiam z gory dziekuje

Komentarz

• pt_pawel
                    Drive
                    • 2010
                    • 40

Ponawiam pytanie kolegi, Czy w octavii przed liftem da się zrobić coś z ta rurą po lewej stronie żeby włożyć ksenony? Co to w ogóle jest za ścierwo? Da się bez tego jechać?

joy23paris, wtyczki i kable: ASO ,a reszta to lutownica+cyna+topnik. Mi elektryka nie sprawiła większego problemu przy ksenonach, tylko ta nieszczęsna rura...

Komentarz

• Przemek345
                      Rider
                      • 2008
                      • 314

Hej, jest może ktoś kto przerabiał poziomowanie na ręczne z użyciem org silniczków przy użyciu potencjometru. Chodzi mi dokładnie co gdzie i jak podpiąć :P
                      Octa

Komentarz

Pracuję...