Takie deski były montowane od czerwca '99r. Tzw MR 2000. Z zewnątrz Octavia przed faceliftingiem, w środku zmieniona decha i troszke lepsze materiały.
Wskaznik cisnienia doladowania mam i ja
Zwiń
X
-
Czy mozecie polecic kogos u kogo mozna kompleksowo kupic i zainstalowac wskaznik turbo i temp oleju ??? Temp oleju juz teraz widze ze jest najbardziej potrzebny.. bo cholernie dlugo sie nagrzewa... a manometr to chcialbym tylko dla bajeru... a co :wink: 8)
Dobrze zrozumialem ze mozna dokonac takiego montazu w aso w celu zachowania gwarancji ?A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPiotrek - to jak juz masz wprawe, to moze bys mi wskaznik temperatury oleju zainstalowal?:lol: j/k
Z tego co wiem to trzeba zainstalowac czujnik w misce, miejsce na niego podobno jest."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrusMaly TIP zeby wskazowka nie brzeczala - sprobuj zacisnac troche wezyk doporowadzajacy cisnienie.
Sprobuje, ale chyba to nic nie da, bo wskazowka brzeczy chyba tez od samych wibracji...
W kazdym bac razie jak mi go nie wymienia lub ten typ tak ma, to cisne nim przez okno i kupie cos porzadniejszego."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Niby przy wlocie jest dysza, alo pokombinuje jeszcze.
Dzieki za podpowiedz.
[ Dodano: 15 Lut 2005 09:32 am ]
Odgrzebuje "kotleta", ale zrobilem jak Piotrus, radzil. Masters tez podpowiadal, ze przy wlocie do wezyka musi byc zwezka. Tak wiec wykorzystalem ta co byla przy trojniku, wsadzilem na poczatku instalacji i przestalo brzeczec
Wszystko jest k a ja tak psioczylem"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Kolega adam66 (z Autokącika) kupił za ok. 500 PLN wskaźnik ciśnienia doładowania ze sterowaniem opartym na elektronice - w IC pewnie wyszłoby conajmniej 2* drożej... sprawdź jeszcze cenę w tomsonie, ale też nie będzie pewnie najniższa
Czy takie dane mozna otrzymac z czujnikow rozmieszczonych w silniku???
Jak to wyglada w praktyce?Była Octavia II Turbo Diesel i Miała Power
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MachCzy mozecie polecic kogos u kogo mozna kompleksowo kupic i zainstalowac wskaznik turbo i temp oleju ??? Temp oleju juz teraz widze ze jest najbardziej potrzebny.. bo cholernie dlugo sie nagrzewa... a manometr to chcialbym tylko dla bajeru... a co :wink: 8)
Dobrze zrozumialem ze mozna dokonac takiego montazu w aso w celu zachowania gwarancji ?
pzdr!
taa, wlasnie dzwonilem do "mojego" ASO, gdzie pan ode mnie dowiedzial sie CO TO JEST wskaznik doladowania, poszedl zorientowac sie do serwisu i okazalo sie ze nie montuja.
jakas pierdolona paranoja, czy oni cos w ogole wiedza???!!!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez PurchawaAle zes kotleta odgrzebal. :lol
Z tego co wiem, bo Mach cos ostatnio na forum nie zaglada i na spoty nie przyjezdza, ale chyba w koncu nie zalozyl tego wskaznika."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
nie czesto ostatni zagladam, niestety mam nadziej ze juz niedlugo sie to zmieni
ale do rzeczy... tematu wskaznikow do octy nie pociagnalem do konca... praktycznie zdecydowany bylem na Defi... jednak cena niezby mi sprzyja.
Mam tez nowa skarbonke w postaci 1.8T wiec octa bedzie smigac (przynajmniej na razie) bez bajeranckich wskaznikow :wink:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Z góry przepraszam za odgrzanie kotleta, ale zakładanie nowego tematu byłoby bez sensu ops: :roll:
Chciałem się pochwalić, że wskaźnik ciśnienia doładowania mam i ja k
Thx too:
- Purchawa za konsultacje :wink:
- BaPit & leff za pomoc manualną
- leff za udostępnienie garażu w piątkowy wieczór i niewielkie jak na takie warunki marudzenie :zlosnik:
- .-=ONETHU=-. za przygotowanie elektryki i cierpliwość :zlosnik:
Wskaźnik to Auto Gauge taki docelowo będą jeszcze wskaźniki cisnienia i temperatury oleju.
Niestety wszystko wskazuje na to ze bede reklamował ten wskaźnik bo wskazuje o 0,26 za dużo :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW, Fajny Ja mam swoje już u tapicera 3 tydzień i albo zapomnę mu przywieźć jednego wskaźnika, albo on nie ma czasu itd, ale po świętach i ja się pochwale :szeroki_usmiechŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW, też kombinowałem by w tym miejscu zamontować. Powiedz mi czy ładnie widać ? bo jednak trzeba odwrócić głowe. W słubku jest bardziej poręcznie ale mniej estetycznie.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99MisiekWAW, też kombinowałem by w tym miejscu zamontować. Powiedz mi czy ładnie widać ? bo jednak trzeba odwrócić głowe. W słubku jest bardziej poręcznie ale mniej estetycznie.
Wkrótce dorzucę do ciśnienia doładowania temperaturę i ciśnienie oleju i wolę takie umiejscowienie bo nie bardzo mi się widzi diesel ze słupkiem zabudowanym wskaźnikami... w każdym razie nie 170 kilku konny diesel, może jak będę miał ponad 200 to znajdę uzasadnienie dla robienia sobie słupka :wink: na razie wybieram nie rzucanie się w oczy 8)Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWwidać go raczej średnio od 0 do 0,75 bara raczej trzeba się domyślić, to co powyżej widać ok
Zamieszczone przez MisiekWAWwolę takie umiejscowienie bo nie bardzo mi się widzi diesel ze słupkiem zabudowanym wskaźnikami...
Dzięki ..
BTW: zapodaj fotki jak bedzie w całości jestem ciekaw. No i w nocy jak świeciOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWwolę takie umiejscowienie bo nie bardzo mi się widzi diesel ze słupkiem zabudowanym wskaźnikami...
Duzo lepiej widac i nie trzeba wzroku odrywac by spojrzec.
U mnie niestety EGT i temp. oleju staly sie prawie niezbedne. :?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz