QBA, dla mnie nawet taki efekt jest wart próby. Zwłaszcza że parametry maksymalne zostały ściągnięte na trochę niższe obroty. Potem można się jeszcze bawić w dolt/wydech i kto wie ile się tych koniaczy uzbiera. A przynajmniej nie muszę się oglądać na warunki atmosferyczne i sprawność turbiny 8) . Każdy orze jak może :szeroki_usmiech i czym może :szeroki_usmiech .
Max moc w 2.0TDI DPF 170KM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Mr T.A przynajmniej nie muszę się oglądać na warunki atmosferyczne i sprawność turbiny 8) .Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez arci9NIe, Piotruś. Ten znalazłem chodzi mi o FSI a nie TFSI
Wolnossaka to nawet nie ma co chipowac.Zamieszczone przez SzkodaZamieszczone przez Mr T.:
dla mnie nawet taki efekt jest wart próby.
na pewno auto jezdzi przyjemniej, tylko kwestia cena<->efekt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tonny STu masz o sofcie do 2.0 TDi 170 KM DPF
Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl
Przyblizenie tematu silnika 2.0 TDI 170 KM DPF
Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl
Przyblizenie tematu FAP (DPF)
Zamieszczone przez djczasnnie wiele na dzien dzisiejszy przez dpf który masz seryjnie zamontowany
Super ... dzięki za linki. Wygląda na to, że max mogę zrobić 205PS oraz gdzieś 400Nm i to wydaje mi się wystarczające dla tego samochodu. Robota oczywiście będzie zlecona do MT
. Muszę jednak poczekać ponieważ dopiero przejechałem 2300km
Tak po 20k chyba będzie można coś pomyśleć. Nie wiem jeszcze co z gwarancją no ale to jak już będzie czas.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez IronMuszę jednak poczekać ponieważ dopiero przejechałem 2300km Tak po 20k chyba będzie można coś pomyśleć.
Juz jakis 1000km za dlugo na serii jezdzisz. :lol:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez IronMuszę jednak poczekać ponieważ dopiero przejechałem 2300km Tak po 20k chyba będzie można coś pomyśleć.
Juz jakis 1000km za dlugo na serii jezdzisz. :lol:Powoli się do tego przymierzam.
Komentarz
-
-
bezduszny
... czy to aby nie jest karalne ? :diabelski_usmiech Taki przebieg na standardowej mocy.... :P
Zamieszczone przez IronTak po 20k chyba będzie można coś pomyśleć. Nie wiem jeszcze co z gwarancją no ale to jak już będzie czas.
Tam też pracują ludzie co mają odrobine pojęcia o tuningu i doskonale wiedzą, że zrobiony z głową w dobrej firmie (nie mylić z czipem z allegro) nie jest szkodliwe dla silnika.
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyTo dość indywidualna sprawa... i zależy od danej ASO, firmy która robi ten tuning i układu jaki masz w tej ASO.
Tam też pracują ludzie co mają odrobine pojęcia o tuningu i doskonale wiedzą, że zrobiony z głową w dobrej firmie (nie mylić z czipem z allegro) nie jest szkodliwe dla silnika.
Jak juz pisal u nas na forum jeden z tunerow - kazda taka zmiana jest do wykrycia przez serwis (przy odrobinie checi i wiedzy) i moze byc ona powodem zdjecia gwarancji z samochodu - robimy to na wlasna odpowiedzialnosc.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez Jabar1975to ze ASO przymykaja oko to tylko ich dobra wola,
Zamieszczone przez Jabar1975jakkolwiek dobrze bysmy nie zyli w ASO w miescie X to jesli cos sie wysypie w miescie Y i tam auto trafi do ASO - a oni udowodnia ze cos bylo grzebane - mowimy gwarancji byebye.
Zamieszczone przez Jabar1975Jak juz pisal u nas na forum jeden z tunerow - kazda taka zmiana jest do wykrycia przez serwis (przy odrobinie checi i wiedzy) i moze byc ona powodem zdjecia gwarancji z samochodu - robimy to na wlasna odpowiedzialnosc.
Ile razy komus na tym forum padła Octavia na gwarancji i akurat komp silnika ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez Jabar1975jakkolwiek dobrze bysmy nie zyli w ASO w miescie X to jesli cos sie wysypie w miescie Y i tam auto trafi do ASO - a oni udowodnia ze cos bylo grzebane - mowimy gwarancji byebye.
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez Jabar1975Jak juz pisal u nas na forum jeden z tunerow - kazda taka zmiana jest do wykrycia przez serwis (przy odrobinie checi i wiedzy) i moze byc ona powodem zdjecia gwarancji z samochodu - robimy to na wlasna odpowiedzialnosc.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
apsallar
Znam przypadki 2 że w o2 po wirusie dostała sie woda do jednostki sterującej i sie narobiło.....
Auta były na gwarancji, i serwis cofnoł gwarancje.Mi natomiast proponowano w ASO programik na gwarancji ale robiony w GMB Motor Sport na Słowacji bez jej utraty.
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez apsallarZnam przypadki 2 że w o2 po wirusie dostała sie woda do jednostki sterującej i sie narobiło.....
Auta były na gwarancji, i serwis cofnoł gwarancje
Nie chce dalej dyskutować bo w naszym kaczorlandzie różne dziwne rzeczy się dzieją. Z moich doświadczeń z RS'em i ASO nie było żadnych problemów.
Komentarz
-
apsallar
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez apsallarZnam przypadki 2 że w o2 po wirusie dostała sie woda do jednostki sterującej i sie narobiło.....
Nie chce dalej dyskutować bo w naszym kaczorlandzie różne dziwne rzeczy się dzieją. Z moich doświadczeń z RS'em i ASO nie było żadnych problemów.
Auto fajnie pomykało i po jeździe w deszczu staneło. Nikt nie wiedział czemu .
Komentarz
-
bezduszny, ja rozumiem ze masz tendencje do wypowiadania ostatniego slowa w kazdym temacie - ktos mowi jedno a ty i tak napiszesz ze jest inaczej ....
Sprawa jest jednoznaczna - kazda zmiana oprogramowania sterujacego silnikiem to utrata gwarancji - to czy ktos wytoczy takie dziala przeciw posiadaczowi auta to druga sprawa.
Jesli taki tuning jest taki bezpieczny to ciekawe dlaczego zaden serwis nie da pisemnej gwarancji na taka przerobke (honorowanej we wszystkich ASO w kraju)?
Druga sprawa ze przejechalem sporo km na programie i nie bylo problemu nawet z wymiana turbiny na gwarancjinasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez apsallarZamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez apsallarZnam przypadki 2 że w o2 po wirusie dostała sie woda do jednostki sterującej i sie narobiło.....
Auto fajnie pomykało i po jeździe w deszczu staneło. Nikt nie wiedział czemu .
Niektóre ASO dają swoją "gwarancję" i potem becelują z własnej kasy za naprawy... Ale przestało się to opłacać, ponieważ auta są mniej wytrzymałe na słabsze programy, niż vp
A generalnie Kolega Jabar1975 ma racjęwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftbezduszny, Sprawdz jak na poczatku krecilo sie sterowniki EDC16 w takim 2.0 TDI a potem zadaj to pytanie ponownieI pomysl czemu mogla to byc wina tunera :idea:
Podpowiem, odpowiedz wydaje mi sie ze lezy na tym forum :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez Jabar1975Jesli taki tuning jest taki bezpieczny to ciekawe dlaczego zaden serwis nie da pisemnej gwarancji na taka przerobke (honorowanej we wszystkich ASO w kraju)?
Czyli można... ale to kwestia już "polityki"
Zamieszczone przez ZoltarBył nieszczelny po złożeniu przez tunera, proste jak wektor
Zamieszczone przez Jabar1975Sprawa jest jednoznaczna - kazda zmiana oprogramowania sterujacego silnikiem to utrata gwarancji - to czy ktos wytoczy takie dziala przeciw posiadaczowi auta to druga sprawa
Nie za długo miałem RS'a bo tylko 2 lata... i po za softem miałem wymienioną turbinę, wstawiony FMIC i nie miałem problemów z gwarancją...
Fakt, że tylko "zaliczyłem" raptem ze 3 ASO swoją skodzinką...
Każdy robi wg własnego uznania i w firmach które uważa za solidne.
Komentarz
-
Zamieszczone przez apsallarTo ze dostała sie woda to wina tunera. Było to zaraz po pojawieniu sie o2 2,0 tdi.
ASO o niczym sie nie dowiedzialo."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz