100zł + 2pkt

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Krzych
    Czas wymiany je znacznie krótszy niż ponowne oklejanie. W Skodzie zajmuje to pare minut.
    Zalezy u kogo, bo sporo osob ma np. wygluszone drzwi i nie bardzo by chciala zrywac maty :wink:
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

Z punktu widzenia Policjatna... Czyli jak by postawic sie w jego sytuacji to tez byłyb przeciw przyciemnienu szyb.. Zatrzymujesz autko z ciemnymi szybkami... podchodzisz.. BUM... lezysz bo nie zauwazyłeś że zatrzymany grzebie w schowku i wyciaga broń:/

Jeżeli chodzi o przyciemnieni szyb przez policje to trzeba pamietac że jest wzmianka o samochodach "specjalny" których wymieniony przepis i klka innych nie dotyczą tak jak np. mocowanie nie homologowanych orurowań itp...

Pamiętać nalezy że zgodnie z prawem sama folia powinna posidac odpowienie atesty i homologacje... A zakład który dokonuje przyciemniea powinnien taki atest wydac... Teraz zaczyna sie najciekawsze bowiem jak zakład wyda atest to potwierdza że szyba został przyciemniona zgodnie z polskimi normami.. A jak okaże się podczas kontroli że nie są zgodne to mozna zakład pozwac... o nie dotrzymanie umowy
      Adam

Komentarz

• oorsoo
        Ambiente
        • 2006
        • 197

neck99, a skąd był ten biało-granatowy pojazd ??
        chociaż, trzeba im przyznać, że mają gust jeżeli chodzi o markę

Komentarz

• neck99
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1326

Krzych, spoko .. przegląd sie zrobi .. szyb sie nie ruszy

Zamieszczone przez b707
          Pamiętać nalezy że zgodnie z prawem sama folia powinna posidac odpowienie atesty i homologacje... A zakład który dokonuje przyciemniea powinnien taki atest wydac... Teraz zaczyna sie najciekawsze bowiem jak zakład wyda atest to potwierdza że szyba został przyciemniona zgodnie z polskimi normami.. A jak okaże się podczas kontroli że nie są zgodne to mozna zakład pozwac... o nie dotrzymanie umowy
          racja ale co jak atest wydali bo 3 lata temu prawo nie zabraniało kleic przodu ? a teraz zabrania czyli atest juz nie wazny i nic nie zrobisz

Zamieszczone przez oorsoo
          neck99, a skąd był ten biało-granatowy pojazd ??
          kombiak octavka 1.8 T biała z niebieskim standardowa policyjna z wojewódzkiej komendy katowickiej
          OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
          SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• oorsoo
            Ambiente
            • 2006
            • 197

na drugi raz proponuję sąd grodzki.

mandat to juz gilotyna, a do sądu daleka i kręta droga....

:diabelski_usmiech

Komentarz

• neck99
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1326

Zamieszczone przez oorsoo
              na drugi raz proponuję sąd grodzki.
              Nie dziękuje ... wole mandat taniej wyjdzie .. z tym nawet DAS nie wygra rozmawiałem z nimi w tej sprawie

Komentarz

• oorsoo
                Ambiente
                • 2006
                • 197

neck99, hipotetycznie rzecz biorąc pomiędzy zdarzeniem a wnioskiem do sądu grodzkiego jest dużo czasu a w tym czasie wszyscy moga się zastanowić nad ewentualnymi wykroczeniami lub ich brakiem

Komentarz

• WIELKIBONGO
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1594
                  • Superb II (3T4)

Jasne,a jedyne ryzyko jest takie,że sąd zasądzi np 1kzł plus koszta bo sędzia będzie miał zły humor,raczej nieopłacalne,zgadzam się z Neckiem
                  NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                  PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                  BYŁA TEŻ CEGA
                  A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                  MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

ja dzis dostalem warunkowo pieczatke w dowod od diagnosty - wlasnie ze wzgledu na szyby :roll:

Komentarz

• oorsoo
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 197

ja w przyszłym tygodniu będe się "przeglądał" więc zobaczymy

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Panowie - po co wam ta folia na przednich szybach? Szybciej jedzie? Dajcie jakies dane statystyczne to moze i ja sobie okleje? (warunek to 10% mocy i 0,3s do setki) :diabelski_usmiech

Najpierw okleja sie szyby jakims g. ktore jest niedozwolone a potem na widok patrolu opuszcza szyby zeby przez przypadek nie zauwazyli. Jakos kojarza mi sie te wyklejanki z burakimi bez szyi w bumach - ale ich rozumiem - lepiej zeby ktos nie skojarzyl szofera ze zdjeciem w liscie gonczym ...
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• neck99
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 1326

Jabar1975, mnie szyby klejone z przodu uratowały juz z 3 razy przed wlamainiem i tylko po to je mam. Nie dodaja mocy ani nic. Ale wiem ze odstraszaja przed włamaniem ..

Jakos sie tak składa ze złodziej nie rozbija ich bo wie ze z tym problem i woli inne radyjko. A przykład podam dobry bo stoja 2 auta z lewej rozwlone szyby wyjete radia ja stoje w srodku nie dotkniety a po mojej prawej stoji autko tez z rozwalona szyba i radiem. Wiec ewidentnie mnie zostawili z powodu szyb. Mialem takie sytuacje 3 razy.
                          A złodziej sie mogł domyślić ze bede miał najlepsze radio z wszytkich tam stojących bo nie stały jakieś konkretne fury.

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

Zamieszczone przez Jabar1975
                            Jakos kojarza mi sie te wyklejanki z burakimi bez szyi w bumach - ale ich rozumiem - lepiej zeby ktos nie skojarzyl szofera ze zdjeciem w liscie gonczym ...
                            Szczerze? Jestem podobnego zdania.

Mialem dokladnie tak przyciemnione szyby i niby wszystkim sie podobało, w tym i mi, ale to jednak jest brak klasy IMHO.
                            Wyglada sie jak gangster albo rusek na saksach.

[ Dodano: Pon 11 Cze, 07 15:24 ]
                            Zamieszczone przez neck99
                            mnie szyby klejone z przodu uratowały juz z 3 razy przed wlamainiem i tylko po to je mam.
                            A to fakt! Mnie tez raz uratowaly.
                            TDI 205PS

Komentarz

• neck99
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 1326

aa.. jeszcze dodam ze tak samo powiedziałem policji. I ze tylko dlatego mam oklejone szybki. Na co pan w niebieskim odpowiedział ze pewnie dlatego auta mi nie ruszają .. bo zazwyczaj mafiozi maja ciemne szyby i myślą ze swoj .. heh :wink:
                              Chcąc nie chcąc jakieś zabezpieczenie to jest

Komentarz

ja np mam wrazliwe oczy na ostre swiatlo, nawet to minimalne przyciemnienie i bardzo pomaga a troche kilometrow rocznie robie..... hmmm - to moze jakies lekarskie zaswiadczenie bym dostal na to ? Bo zeby okulista mi zaswiadczenie wydal to nie ma problemu...

Komentarz

• Jabar1975
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 3331

jest tez bezbarwna folia antywlamaniowa - mozna uzyskac nawet kategorie rownowazna do p3 lub p4 - wiec zadna folia do przyciemniania nie przejmie takiego urazu jak dedykowana folia.

Komentarz

• saszi
                                    Classic
                                    • 2007
                                    • 30

folia na przednich szybach bardzo przydaje sie w sloneczne dni... sloneczko "nie razi" z boku samochodu jezdze z okleionymi bocznymi szybkami od 4 lat i nigdy nie mialem problemow z policja ani przegladami
                                    Diesel Power

Komentarz

• Jabar1975
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 3331

Zamieszczone przez lec
                                      ja np mam wrazliwe oczy na ostre swiatlo, nawet to minimalne przyciemnienie i bardzo pomaga a troche kilometrow rocznie robie..... hmmm - to moze jakies lekarskie zaswiadczenie bym dostal na to ? Bo zeby okulista mi zaswiadczenie wydal to nie ma problemu...
                                      jak masz swiatlowstret to zbadaj sobie tarczyce - to sie leczy a nie okleja szyby w samochodzie - jak unikasz swiatla poza samochodem? Chodzisz w takich dziwnych strojach jak Micheal Jackoson

Komentarz

• neck99
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 1326

jest tez bezbarwna folia antywlamaniowa - mozna uzyskac nawet kategorie rownowazna do p3 lub p4 - wiec zadna folia do przyciemniania nie przejmie takiego urazu jak dedykowana folia.
                                        Nie wiedziałem .. ale dobrze wiedziec na przyszłość. Tylko czy złodziej sie zorientuje ze jest taka folia zanim zacznie trzaskać czy sie zorientuje jak juz bedzie walił po szybie. Bo to kicha .. bo chcąc nie chcąc szyba bedzie do wymiany.

Komentarz

Zamieszczone przez lec
                                          jak masz swiatlowstret to zbadaj sobie tarczyce - to sie leczy a nie okleja szyby w samochodzie - jak unikasz swiatla poza samochodem? Chodzisz w takich dziwnych strojach jak Micheal Jackoson
                                          za te złośliwości to poprosze owocka temu Panu ! :P

jeszcze nie slyszalem zeby komus ze wzgledu na _oczy_ kazano jakies stroje nosic....

Komentarz

• neck99
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 1326

lec, Jabar1975, R e L a X

Komentarz

• saszi
                                              Classic
                                              • 2007
                                              • 30

Jabar1975, dziekuje bardzo za troske o moje zdrowie :wink: na szczescie nie moge na nie narzekac jezeli Ty nie lubisz przyciemnionych folia szyb Twoja sprawa :roll: nie wszystkie mody w samochodzie musza dotyczyc tylko zwiekszania jego mocy :roll:
                                              Diesel Power

Komentarz

• Jabar1975
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3331

Zamieszczone przez lec
                                                za te złośliwości to poprosze owocka temu Panu !
                                                nie zrozumiales puenty? to jeszcze raz:

kazda wymowka jest dobra zeby sobie wytlumaczyc sentyment do dresiastwa (tak jak ciemne szyby). Generalnie mam gdzies czym je sobie okleisz albo pomalujesz - robisz to na swoja odpowiedzialnosc i czujesz sie dzieki temu bardziej meski tfu Twoje oczy sie nie mecza. Nie dorabiajcie jednak ideologi do tego co sie komu podoba, bo to co jest dozwolone lub nie to zupelnie inna sprawa.
                                                Aha na oczy najlepiej robi okulista i dobre okulary.

a propo kradziezy przez ostatnie 6 lat parkuje auto w srodmiesciu Warszawy - gdzie kradzieze to norma i raz mi okradli auto - bo zapomnialem wyjac panel. Dziwne ze miliony kierowcow maja nie oklejone szyby i zyja, i nie wymieniaja radioodtwarzaczy co dwa tygodnie...
                                                druga sprawa jak sie ma dobry zestaw w aucie i chlopaki z miasta przyuwaza to nawet zaspawane drzwi im nie przeszkodza w wyjeciu.

Zamieszczone przez saszi
                                                dziekuje bardzo za troske o moje zdrowie
                                                nie obiecuj sobie zbyt wiele po moich wypowiedziach - tak naprawde niewiele mnie obchodzi Twoj stan zdrowia czy konta (na ewentualne mandaty/lapowki), za to znam Twoj gust i to wystarcza
                                                EOT

Komentarz

• saszi
                                                  Classic
                                                  • 2007
                                                  • 30

kazda wymowka jest dobra zeby sobie wytlumaczyc sentyment do dresiastwa (tak jak ciemne szyby)
                                                  nie jest to wymowka mam po prostu porownanie do jazdy samochodem z folia i bez :shock:

kazda wymowka jest dobra zeby sobie wytlumaczyc sentyment do dresiastwa
                                                  dresiarzem nie jestem nie bylem i nie bede i nigdy nie mialem samochody "w tym stylu"
                                                  Diesel Power

Komentarz

• oorsoo
                                                    Ambiente
                                                    • 2006
                                                    • 197

proponuję kiedyś przejechać się takim "burakowozem" w upalny słoneczny dzień. co tam przejechać. stanąć w korku na 45 minut. kiedy uznasz, że nie ma róznicy to wtedy jeździj do woli po wszystkich właścicielach samochodów z lekko ciemniejszymi szybami

Komentarz

Pracuję...