100zł + 2pkt

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Azazel
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 313
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dziękuję za odpowiedzi. Chyba jednak zaryzykuję z tymi szybkami
    2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
    2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rafalus, ale już kontrprzykład to właśnie apteczka DIN w Niemczech czy gaśnica w Polsce. Polski policjant nie ma prawa dać Niemcowi mandatu za gaśnice a Niemcy nie mogą nas kosić za to, że apteczki mamy niezgodne z DIN. Był o tym artykuł, że tak kosili przy granicach, a potem kasę za mandaty oddawali, bo się okazało, że nie mają prawa wymagać wyposażenia obowiązkowego tylko u nich. Ciekaw więc jestem dlaczego kamizelki trzeba mieć. W Niemczech np jest mandat jak nie masz zapasowych okularów korekcyjnych.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• bubuDE
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 763
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

shado, nie slyszalem o tym (okulary), natomiast ciagnac przyczepe powinno sie miec drugi trojkat odblaskowy (ciagnik rolniczy posiada 1trojkat, nie3)
        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• kmink
          L&K
          • 2007
          • 1360
          • Superb III (3V3)

ja sobie szyb nie oklejam z jednego powodu - bezpieczeństwo - jeżdziłem z przyciemnionymi szybami - nigdy więcej
          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

kmink, mozesz rozwinac temat? Ja przyciemnilem bardzo profesjonalnie caly tyl, przodu niet i naprawde nie zauwazylem spadku na bezpieczenstwie w aucie, wprost przeciwnie, nikogo nie korci coby zagladac co za towar woze w bagazniku i na tylnich siedzeniach :twisted:
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• kokos.tk
              Classic
              • 2008
              • 6

powiedzcie mi znacie kogoś kto przyciemnia szyby w krakowie za rozsądną cene??

Komentarz

• tomekjmopl
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1187
                • Opel
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Polecam http://www.euroglas.com.pl/ - pytać o pana Grzegorza :-)

Robiłem tam ja, robili znajomi, robił też szwagier - wszyscy zadowoleni - cena rozsądna za jakość usługi naprawdę ok

Komentarz

• kokos.tk
                  Classic
                  • 2008
                  • 6

dzieki wielkie za pomoc

[ Dodano: Pią 30 Maj, 08 11:44 ]
                  tomekjmopl, a powiedz mi mozesz przeslac zdjecie jak Ci zrobili?? i ile zapłaciłeś ?? Pozdrawiam!

Komentarz

• neck99
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1326

Ziomus1987, Sprawa jest prosta Jedziesz do zaufanego gościa z stacji lub takiego z którym da sie pogadać. na wstępie mówisz mu ze masz ciemne szyby i tego nie zerwiesz. Niech zrobi przegląd ze jest okej.
                    I mówisz mu zeby sie nie bał bo jak złapie cię policja to powiesz ze przykleiłeś po kontroli Wtedy gość nie ma kłopotów
                    Jako ciekawostka powiem ze kilka dni temu miałem termin przeglądu Zrobiłem go w ASO gdzie właśnie taką gadką podbił mi gość (przód mam 33% prześwitu)
                    OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                    SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Ziomal
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 5841
                      • Octavia I (1U2)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez neck99
                      I mówisz mu zeby sie nie bał bo jak złapie cię policja to powiesz ze przykleiłeś po kontroli
                      No tak , ale na szyby trzeba mieć atest i o ile się nie mylę to jest tam data oklejenia szyb ? Czy się mylę ?
                      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ziomal, nie trzeba mieć żadnego atestu. Z tyłu szyby możesz sobie zakleić nawet szarym papierem. A z przodu atest nic nie da jak miśki sprawdzą przepuszczalność. Atest ma sens tylko wtedy, gdy ktoś miał szyby o przepuszczalności 99% i nakleił jedną z kilku dostępnych na rynku folii, które razem z szybą dają przepuszczalność 75% czyli dozwoloną. Naklejenie takiej folii na "zieloną" szybę już nie spełnia norm. Ta folia jest praktycznie całkowicie przeźroczysta i pełni raczej zabezpieczenie przed rozbiciem szyby.
                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• tomekjmopl
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 1187
                          • Opel
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kokos.tk
                          tomekjmopl, a powiedz mi mozesz przeslac zdjecie jak Ci zrobili?? i ile zapłaciłeś ?? Pozdrawiam!
                          Kilka zdjątek w linku poniżej :-)

Komentarz

• deespe
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1468

Witajcie!
                            Jak wiadomo jeżdżę OI i mam (miałem) przyciemnione wszystkie okienka. Oczywiście do czasu gdy na urlopie jadąc przez obwodnicę Lublina cholerny służbista nie mający co zrobić z własną d*** doczepił się do moich pięknie przyciemnionych szybek... Dobrze że przynajmniej nie sypną sie mandat bo po gadce folię zerwałem.
                            Jeżdżę tak już kilka dni i oprócz tego że dupnie moje auto wygląda to jeszcze szlag mnie trafia bo słońce razi jak cholera a autko się grzeje się jeszcze bardziej... K**** co im to niby przeszkadza?? Jeździłem tak ponad 2 lata i dobrze było... żadnej stłuczki przez to nie spowodowałem a wręcz bezpieczniej bo szyba sie nie posypie w razie W i słońce nie razi... teraz to nawet jak świeci od tyłu to przez boczne lusterka wali prosto w oczy ***...

sorki za to OT ale h** mnie strzela jak tak jeżdżę... już mnie pie**** ten mandat... chyba z z powrotem je zakleję... dużo wygodniej jeździ się z ciemnymi szybami a jak jest ciemno jak w d**** to zawsze można odsunąć je na chwile i np. zaparkować w kopertę...

jak ktoś wie co można zrobić żeby można było mieć ciemne szybki to niech piszę...
                            :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• bono
                              Drive
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 48

Zamieszczone przez deespe
                              jak ktoś wie co można zrobić żeby można było mieć ciemne szybki to niech piszę...
                              Przyciemnianie piecowe np.: http://www.womarc.czeladz.pl/www/strony/piecowe.htm
                              i mogą ci skoczyć :P
                              Audi by Dynosoft
                              Pozdrawiam
                              Blazej (Bono)

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

Zamieszczone przez bono
                                Zamieszczone przez deespe
                                Przyciemnianie piecowe np.: http://www.womarc.czeladz.pl/www/strony/piecowe.htm
                                i mogą ci skoczyć :P
                                No niestety nie jest tak pięknie. Miałem w Cordobie zrobione piecówką wszystkie szyby ( poza przednią oczywiście ) i pomimo że na przednich efekt był prawie niewidoczny to i tak przekraczały normę o ok. 8-10%. Tył miałem zrobiony ( ściemniony ) na maksa ( więcej się już nie dało :diabelski_usmiech ; warstwa ściemniająca się "fotochrom" i warstwa odblaskowa "Solar" ) i tam rzeczywiście było super.
                                Co do certyfikatu, który zamieszczają na stronie, to tak naprawdę jest niewiele wart, bo Policja ma go gdzieś; zabiera Ci dowód i to Ty musisz udowodnić w sądzie, że masz rację ( czas 3-5 lat, eksperci, badania i kupa wydanej kasy ). Sytuacji nie ratuje nawet to, że przepuszczalność szyby "fotochromatycznej" jest zmienna ( w ciemności może się mieścić w tych 70%, ale w słoneczny dzień już nie ) ani to, że miernikami, które posiada ( a przynajmniej posiadała jeszcze niedawno ) Policja nie można mierzyć przepuszczalności szyb z powłoką odblaskową ( np. w/w warstwa Solar, lub niektóre przednie szyby np. w Renault czy Opel, coś "a'la antyrefleks" ).
                                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• deespe
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1468

bono, o piecówce to wiem... jest ok ale jak sie przypie***** to nie ma szans zlikwidować jak folię na postoju... a z moją prośbą to chodzi mi co by można było zrobić żeby były ogólnie przepisy że można mieć przód ciemny.... (wiem że to nie realne bo w rządzie siedzą same cwele....)
                                  :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

deespe, fabryczna szyba nie trzyma juz norm wiec ... zadne przyciemnianie szyb nie sprawi, ze nagle bedzie trzymala
                                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

Pracuję...