Mam Prinsa od dwóch lat - żadnych problemów. Ale instalowałem na śląsku.
VDO - opis
Zwiń
X
-
VDO - opis
Dzis zapukał kurier .. paczuszka duza .. a wniej ? VDO zamowione juz jakiś czas temu ..
A więc .. dla zainteresowanych wyglądają jak na zdjęciach .. a z cekawostek to :
- czujnik ciśnienia posiadający 2 wyjścia. Nie trzeba dorabiać trójników wężyków i innych duperel. Wkręcamy w ori czujnik i podłączamy pod jedno wyjscie fabryczną wtyke a pod drugie wskaźnik
- czujnik temperatury oleju. Jak widać mały delikatny pasuje w miejsce oryginalnego korka spustowego oleju
- wskaźniki maja możliwość pray w 3 kolorach : ZDJECIA NIE ODDAJA PRAWDZIWEGO KOLORU - na prawde na zywo to szał !! :szeroki_usmiech
- bez kapturka - biała tarcza czerwona wskazówka
- zakładając zielony kapturek - zielona tarcza czerwona wskazówka
- zakładając czerwony kapturek - all na czerwono
Ja montuje wraz z zmianą oliwy ok miesiac. Dojdzie od razu nowa chłodniczka oliwy z ASZ tak, że nie sprawdze jaką temp. osiąga TDI przy 150KM na standardowej mniejszej chłodniczce. Ale sprawdze jak sie ma to na większej.
Ale niejaki Śląski Pompiszcz Tymas :szeroki_usmiech bedzie montował VDO juz na dniach więc licze ze w weekend zapoda foty z akcji VDO i ich wskazań
Mam tylko nadzieje ze wskaznik BOOST u Tymka sie sprawdzi i wystarczy mu zakresu bo ma zakres tylko do 3 BAR
:diabelski_usmiech
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
2 wskazniki > boost + wsk.temp oil + czuj.temp oil ~550zł
3 wskazniki > w/w + wsk.cis oli + czuj.cis oil ~750zlOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Re: VDO - opis
Zamieszczone przez neck99....- czujnik ciśnienia posiadający 2 wyjścia. Nie trzeba dorabiać trójników wężyków i innych duperel. Wkręcamy w ori czujnik i podłączamy pod jedno wyjscie fabryczną wtyke a pod drugie wskaźnik....
Zamieszczone przez neck99- czujnik temperatury oleju. Jak widać mały delikatny pasuje w miejsce oryginalnego korka spustowego oleju
Od razu widać że VDO to nie AutoGauge. Pewnie w następnej bryce będzie VDO...Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoBOMBA gwint pasuje p&p??jest do wyborów z 20 rożnych gwintów jakie chcesz rożne gwinty rożne skoki gwintu. Do wszystkich marek i nie tylko samochodów. Sa odpowiedznie wskazniki do odpowiedzich czujników trzeba wybrac wskaznik a potem pod niego czujnik. Jaki ma miec zakres pracy jaki gwint jakie wyjscia .. szał
Wybierasz jaki ci pasuje i tyleJa wziołem pod ori gwint.
Znaczy wkręcasz zamiast korka? Ten sam gwint??i zobacz jaki on jest kufa malutki. Nie ma sznas go urwać bo nie odstaje prawie wcale od miski.
Zamieszczone przez MasmoOd razu widać że VDO to nie AutoGauge. Pewnie w następnej bryce będzie VDO...OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deespe:shock: :| no to troszkę hajsu poszło...
Zamieszczone przez TymonDziałają wyśmienicieOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
Tymon, odebrales juz furacza ? :P
neck99, wziales wiecej czy bedziesz szykowal kolejne zamowienie za jakis czas?
Komentarz
-
lec, zamowiłem dla mnie i dla Tymona. W poniedziałek zamawiam dla Luca cały komplet 3 wskazników. Tak, że moge cie podpiąc do zamówienia. Okres oczekiwania ok 2 tyodnie od zamowienia.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
-
Zamieszczone przez QBAKurde szkoda tylko, ze te Turbo nie ma podcisnienia :?
[ Dodano: Pią 15 Cze, 07 18:57 ]
Zamieszczone przez neck99lec, zamowiłem dla mnie i dla Tymona.
Dolot masz plastikowy czy metalowy. Jesli plastik to jak bedziesz montowal wezyk laczacy wskaznik ?
ps. VDO ma zestaw wezyk + laczniki do wskaznika doladowania - myslales o tym ? (ok 12E w .de)PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lecpodepnij: 3 wskazniki > w/w + wsk.cis oli + czuj.cis oil ~750zl
BTW: Pięknie poszalałeś wczoraj z Wojtkiem widze .. :wink: Brawo .. ładny naprawde ładny wynik. :wink: GRATKI !!
Zamieszczone przez tmwCisnienie doladowania jest mechniaczne, tak ?
Dolot masz plastikowy czy metalowy. Jesli plastik to jak bedziesz montowal wezyk laczacy wskaznik ?
ps. VDO ma zestaw wezyk + laczniki do wskaznika doladowania - myslales o tym ? (ok 12E w .de)Jak to juz Purchawa pokazywał fotki a co zestawu to wraz z wskaznikiem jest wszytko co powinno byc poza rurka
Sa nakretki zwęzki etc. Trzeba jedynie kupic rurke w sklepie zoologicznym i tyle. U Tymona śmiga na rurce która była w zestawie w jego starych autogauge
Co do wskaznika boost jest tylko -1<>1,5OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
QBA, jak cie interesuje to cena wskaznika 186.52zł .. zastanów sie czy nie chcesz w poniedziałek robie zamowionko.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez neck99GRATKI !!
dziekuje w imieniu czeszki, ale to jeszcze nie jest jej ostatnie słowo...
Komentarz
-
lec
Zamieszczone przez neck99Sam masz liczniki w swojej octavi VDO
Komentarz
-
Zamieszczone przez JanuszSzNeck99,masz możliwość zamówić jeszcze jeden komplet? :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez lecto tak zeby dac CI motywacje :twisted:
Zamieszczone przez leca to nie powiedziane, do VAG'a robi tez Bö-Ia (MotoMeter). Glownie Golf/Bora ale w o1 juz tez takiego widzialemjakos zawsze widzialem VDO w czeszkach stad ta mysl
neck99, ja jak cos, to dopiero po wakacjach, jak zarobie $
Zamieszczone przez TymonSie dociera :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Panowie z każdym kilometrem wymiękam jak patrze na te zegarki, szczególnie wieczorkiem
:szeroki_usmiech
Tutaj fotka zaraz po zamontowaniu, teraz słupeczek już jest nasączony środkiem do skórki itp :lol:
Całość
Tak jak pisał Miras, jest ogromna możliwość z doborem czujników, gwintami itp.
Naprawde profi :!:
Zamieszczone przez neck99a Tyś Sie zaciął ? :szeroki_usmiechŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Komentarz