Mam Prinsa od dwóch lat - żadnych problemów. Ale instalowałem na śląsku.
VDO - opis
Zwiń
X
-
VDO - opis
Dzis zapukał kurier .. paczuszka duza .. a wniej ? VDO zamowione juz jakiś czas temu ..
A więc .. dla zainteresowanych wyglądają jak na zdjęciach .. a z cekawostek to :
- czujnik ciśnienia posiadający 2 wyjścia. Nie trzeba dorabiać trójników wężyków i innych duperel. Wkręcamy w ori czujnik i podłączamy pod jedno wyjscie fabryczną wtyke a pod drugie wskaźnik
- czujnik temperatury oleju. Jak widać mały delikatny pasuje w miejsce oryginalnego korka spustowego oleju
- wskaźniki maja możliwość pray w 3 kolorach : ZDJECIA NIE ODDAJA PRAWDZIWEGO KOLORU - na prawde na zywo to szał !! :szeroki_usmiech
- bez kapturka - biała tarcza czerwona wskazówka
- zakładając zielony kapturek - zielona tarcza czerwona wskazówka
- zakładając czerwony kapturek - all na czerwono
Ja montuje wraz z zmianą oliwy ok miesiac. Dojdzie od razu nowa chłodniczka oliwy z ASZ tak, że nie sprawdze jaką temp. osiąga TDI przy 150KM na standardowej mniejszej chłodniczce. Ale sprawdze jak sie ma to na większej.
Ale niejaki Śląski Pompiszcz Tymas :szeroki_usmiech bedzie montował VDO juz na dniach więc licze ze w weekend zapoda foty z akcji VDO i ich wskazań
Mam tylko nadzieje ze wskaznik BOOST u Tymka sie sprawdzi i wystarczy mu zakresu bo ma zakres tylko do 3 BAR
:diabelski_usmiech
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
2 wskazniki > boost + wsk.temp oil + czuj.temp oil ~550zł
3 wskazniki > w/w + wsk.cis oli + czuj.cis oil ~750zlOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Re: VDO - opis
Zamieszczone przez neck99....- czujnik ciśnienia posiadający 2 wyjścia. Nie trzeba dorabiać trójników wężyków i innych duperel. Wkręcamy w ori czujnik i podłączamy pod jedno wyjscie fabryczną wtyke a pod drugie wskaźnik....
Zamieszczone przez neck99- czujnik temperatury oleju. Jak widać mały delikatny pasuje w miejsce oryginalnego korka spustowego oleju
Od razu widać że VDO to nie AutoGauge. Pewnie w następnej bryce będzie VDO...Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoBOMBA gwint pasuje p&p??
Wybierasz jaki ci pasuje i tyle Ja wziołem pod ori gwint.
Znaczy wkręcasz zamiast korka? Ten sam gwint??
Zamieszczone przez MasmoOd razu widać że VDO to nie AutoGauge. Pewnie w następnej bryce będzie VDO...OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deespe:shock: :| no to troszkę hajsu poszło...
Zamieszczone przez TymonDziałają wyśmienicieOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
Tymon, odebrales juz furacza ? :P
neck99, wziales wiecej czy bedziesz szykowal kolejne zamowienie za jakis czas?
Komentarz
-
lec, zamowiłem dla mnie i dla Tymona. W poniedziałek zamawiam dla Luca cały komplet 3 wskazników. Tak, że moge cie podpiąc do zamówienia. Okres oczekiwania ok 2 tyodnie od zamowienia.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
-
Zamieszczone przez QBAKurde szkoda tylko, ze te Turbo nie ma podcisnienia :?
[ Dodano: Pią 15 Cze, 07 18:57 ]
Zamieszczone przez neck99lec, zamowiłem dla mnie i dla Tymona.
Dolot masz plastikowy czy metalowy. Jesli plastik to jak bedziesz montowal wezyk laczacy wskaznik ?
ps. VDO ma zestaw wezyk + laczniki do wskaznika doladowania - myslales o tym ? (ok 12E w .de)PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lecpodepnij: 3 wskazniki > w/w + wsk.cis oli + czuj.cis oil ~750zl
BTW: Pięknie poszalałeś wczoraj z Wojtkiem widze .. :wink: Brawo .. ładny naprawde ładny wynik. :wink: GRATKI !!
Zamieszczone przez tmwCisnienie doladowania jest mechniaczne, tak ?
Dolot masz plastikowy czy metalowy. Jesli plastik to jak bedziesz montowal wezyk laczacy wskaznik ?
ps. VDO ma zestaw wezyk + laczniki do wskaznika doladowania - myslales o tym ? (ok 12E w .de)
Co do wskaznika boost jest tylko -1<>1,5OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
QBA, jak cie interesuje to cena wskaznika 186.52zł .. zastanów sie czy nie chcesz w poniedziałek robie zamowionko.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez neck99GRATKI !!
dziekuje w imieniu czeszki, ale to jeszcze nie jest jej ostatnie słowo...
Komentarz
-
lec
Zamieszczone przez neck99Sam masz liczniki w swojej octavi VDO
Komentarz
-
Zamieszczone przez JanuszSzNeck99,masz możliwość zamówić jeszcze jeden komplet? :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez lecto tak zeby dac CI motywacje :twisted:
Zamieszczone przez leca to nie powiedziane, do VAG'a robi tez Bö-Ia (MotoMeter). Glownie Golf/Bora ale w o1 juz tez takiego widzialem
neck99, ja jak cos, to dopiero po wakacjach, jak zarobie $
Zamieszczone przez TymonSie dociera :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Panowie z każdym kilometrem wymiękam jak patrze na te zegarki, szczególnie wieczorkiem
:szeroki_usmiech
Tutaj fotka zaraz po zamontowaniu, teraz słupeczek już jest nasączony środkiem do skórki itp :lol:
Całość
Tak jak pisał Miras, jest ogromna możliwość z doborem czujników, gwintami itp.
Naprawde profi :!:
Zamieszczone przez neck99a Tyś Sie zaciął ? :szeroki_usmiechŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Komentarz