Z tego co się dowiedziałem to czujniki mają nr 4h0919275.
Park assist OII przed liftem zeby pokazywal na Columbusie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Libero124Czy może ktoś mógłby pomóc jak wygląda rozmieszczenie czujników parkowania w Octavii 2 fl na zderzaku przednim i tylnym? Szukam tego w sieci i nie mogę dotrzeć do tego jak odmierzyc miejsca pod otwory na czujniki:-/
Komentarz
-
-
Czujniki i bolero
Przebrnąłem przez wszystkie posty i chyba będę musiał rozpisać proces po swojemu, bo póki co dla mnie (laika), to czarna magia... Kupiłem O2 Tour z listopada 2011 roku bez czujników parkowania i z radiem blues, które chcę wymienić na bolero lub columbusa.
Podpowiedzcie proszę, co lepiej zrobić w 1 kolejności. Wydaje mi się, że powinienem zacząć od czujników, a następnie radio - czy uważacie, że inaczej? (Jakieś sugestie "w krokach"?)
W związku z tym, że nie wierzę w swoje umiejętności manualno-elektryczne na pewno będę chciał, aby zrobił to ktoś inny - na pewno montaż czujników (radio może się odważę)
Jak dzwonię po ASO, to chcą skasować za usługę montażu jak za zborze i nie założą na przód czujników, bo seryjnie nie montowali (choć przecież w starszych wersjach montowali...). Poza tym nie chcą montować radia i OPS, bo za często mieli reklamacje (ten argument wywalił mnie z butów - w ASO nie umieją zrobić tego co opisujecie w wątku?!) W warsztatach montują zwykle tylko czujniki nieoryginalne z dodatkowymi wyświetlaczami (ale tego nie chcę), lub w ostateczności niektóre mogą założyć jak przywiozę wszystko do nich. Chcę pójść trochę na łatwiznę, kupić nowy komplet i zgłosić się, żeby mi założyli czujniki + ew. od razu radio.
Czy jeśli kupię ten zestaw to będzie możliwe następnie podpiąć pod bolero lub columbusa: http://allegro.pl/pdc-z-ops-przod-ty...337051172.html ? Tylko, czy jeśli tak, to czy wcześniej nie powinienem jednak dołożyć radia?
Komentarz
-
-
b.kamola, ten zestaw jest ok, a radio możesz wcześniej lub później założyć->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolb.kamola, ten zestaw jest ok, a radio możesz wcześniej lub później założyć
Komentarz
-
-
wygląda, że jest wszystko co potrzeba, czyli czujniki + wtyczki
głośniczki + wtyczki i sterownik + wtyczka->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Super, dzięki za info
Ważne jest dla mnie, żeby mieć wszystko w komplecie, żeby nie okazało się, że nagle zabraknie jakiegoś kabelka bo kupię zły lub innej pierdoły i zostanę z rozgrzebanym autem.
W takim razie umawiam się z jakimś warsztatem na montaż czujników, a później będę kombinował z radiem. A może macie zaprzyjaźniony dobry warsztat na terenie Wawy, gdzie ogarną temat?
[ Dodano: Wto 04 Sie, 15 07:50 ]
Obdzwoniłem kilkanaście warsztatów i wszędzie za montaż zawiezionych czujników chcą więcej niż zrobią to w ASO (mając wszystko u siebie), więc ponownie rozważam montaż właśnie tam.
W jednym ASO powiedzieli, że zamontują wyłącznie tył, w innym, że założą też przód, ale nie będą to fabryczne czujniki tylko akcesoryjne.
Facet tłumaczył, że nie będzie w stanie podłączyć ich pod radio, bo nie będą działać i próbował w dziwny sposób tłumaczyć mi, że to czujniki akcesoryjne, to nie fabryczne (i przez to nie będą działać).
Powiedzcie, czym różnią się jedne od drugich i czy da się czujniki "akcesoryjne" później podpiąć pod radio bolero lub columbusa?
Komentarz
-
-
Koledzy posiadam u siebie czujniki na przodzie i tyle. Zamierzam zamontowac columbusa i chce mies OPS na nim.
W tej chwili sterownik mam
Kod:Address 76: Park Assist Labels: 1Z0-919-283.lbl Part No SW: 1Z0 919 283 C HW: 1Z0 919 283 C Component: Parkhilfe 8-Kan H04 0020
Do tego potrzebuje jeszcze
glosnik(8E0 919 279) +kostka (4B0 972 623)
- piny (000 979 009) ale ile sztuk?
Czy to wszystko czy jeszcze o czymś zapomniałem?
Komentarz
-
-
Po prześledzeniu tematu doczytałem, że można zastosować zarówno moduły 1Z0 919 475 A,1Z0 919 475 C oraz 1Z0 919 475 E.
W swojej O2 mam Gateway 7N0 907 530 C.
Obecnie zamontowany moduł z czujnikami na tył. chwilowo nie podam jego numeru.
Jeśli chcę uruchomić OPS na Columbusie to czy muszę doposażyć auto w przednie czujniki?
Komentarz
-
-
Witam
Przepraszam na wstępie, że odbiegam troche od tematu ale pilnie potrzebuję nowego softu do radia Bolero OII. Bardzo długo wczytuje mi kartę pamięci ok.2 minut zanim wystartuje. W serwisie pytałem o taka usługę ale niestety nie mam faktury na radio i mi odmówili ze względów bezpieczeństwa bo nie mozna ustalić pochodzenia radia. Radio zakupiłem od Grygiego niestety nie mam na to żadnego papieru. czy jest ktoś kto może pomóc mi w tym temacie z góry dzięki za pomoc i informacje
Komentarz
-
-
-
gradek, jak chcesz mieć OPS (czyli wersję O2FL) na columbuise ale tylko tył
to musisz zakupić sterownik 1Z0 919 475 B - jedyny sprawdzony
dla wersji P+T jest kilka wersji
do tego oczywiście zmiana podłączenia (inna magistrala CAN)->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz