Zamki otworza sie same jesli automatycznie sie zamknely. Zauwazylem ze jak je recznie zamkne, to potem recznie musze otworzyc, ale jak normalnie sie zamknie, to wyjecie kluczyka powoduje otwarcie.
Dokładnie szkoda, w maxidocie można otwieranie i zamykanie osobno ustawiać. Tzn. blokuje się po osiągnięciu prędkości kolo 20km/h, ale nie otwirzy po wyjęciu kluczyka (ja tak mam i specjalnie zmieniałem to z opcji otwarcia po wyjęciu kluczyka).
Co do przednich przeciwmgielnych włączających się po włączeniu wsteka, to nic takiego nie zaobserwowałem (bo nie obserwowałem ) i jest to IMHO trochę dziwne. Później sprawdzę, czy u mnie też to występuje.
Dzięki. Ale u mnie po wyjęciu kluczyka, dalej muszę dwa razy naciskać klamkę...
no to do service i niech poprawiają bo tak nie powinno być.
Opcja blokowania auta po przekroczeniu 5km/h nie odblokowywać zamka po wyjęciu kluczyka, za to odpowiada inna opcja której ci pewnie nie włączyli.
Jasne jest że jeśli masz pierwszą to przydaje się i druga.
Czy orientuje się ktoś, czy ta funkcja jest w wersji Mint bez komputera pokładowego?
Mam ryglowanie drzwi ręczne, a chciałbym by się zamknęły po przekroczeniu np 20km/h (tak np. jak odzywa się sygnał nie zapiętych pasów po przekroczeniu 20).
Zamki otworza sie same jesli automatycznie sie zamknely.
Ja w menu maxidota mam dwie opcje: autoopen i autoclose ustawiane oddzielnie i działają zdroworozsądkowo, tzn np. jeżeli mam włączone autoopen i wyłączone autoclose to po zamknięciu 'ręcznym' zamki odblokowują się po wyjęciu kluczyka...
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Nie brałem maxidota. Miałem podobne coś w Fiacie Stilo. Raz się ustawiło te wszystkie funkcje i później przez 3 lata tam nie zaglądałem.
Dzisiaj podjadę, żeby mi to w ASO ustawili i już będę miał wszystko co mi do szczęścia potrzebne
Faktycznie w O1 jest 5km/h w O2 20km/h (choć nie jestem pewien czy w O2 nie można tej wartości przestawić)
Czy orientuje się ktoś, czy ta funkcja jest w wersji Mint bez komputera pokładowego?
To są opcje możliwe do ustawienia w module komfortu a nie w komputerze pokładowym. Natomiast chyba wszystkie O2 mają moduł komfortu bez znaczenia jaka wersja (ale mogę się mylić) - najlepiej podjedź do kogoś kto ma VAGa i sprawdź sam
W OII nie ma czegos takiego, albo tego nie zauwazylem.
Polegalo to na tym, ze po przekroczeniu 20km/h pedal hamulca robil podskok, tak samo jak w momencie zadzialania ABSu do tego taki fajny dzwiek na zewnatrz auta. Tak dzialo sie zawsze po odpaleniu i ruszeniu. Gdyby poszlo cos nie tak zapalala sie lampka ze ABS nie dziala, przykladowo jak tylne kola staly, a przod chcial wyjechac ze sniegu ( u mnie tak sie kilka razy stalo)
Od 11/09 Maxi-Dot pokazuje temp. oleju jesli jest pow. 50'C. Ciekawe czy da sie to wlaczyc w wersji sprzed tego okresu.
byłem dziś w ASO w poszukiwaniu kapsli z tego wątku - i przy okazji zapytałem o temp. oleju w Maxi-Docie odpowiedz byla miażdżąca...
- Jeśli maxi dot nie pokazuje temp. oleju to znaczy że nie ma takiego czujnika i nie da się tego włączyć
więc drążę temat dalej, opowiadam o tym że w nowych instrukcjach na stronie skody jest, poza tym znajomy ma takie info a ma taki sam silnik (w myślach sobie wyobrażam co by się mogło stać gdyby rzeczywiście temp. oleju nie była monitorowana przez komputer) - Pan z ASO odpowiada:
- Pójdę do elektryka i sie dowiem dokładnie
myślę: ekstra jednak się da :-) - Pan wraca za 5 min.
Nie ma nowszego softu do wgrania, więc się nie da tego zrobić
Podziękowałem grzecznie i odszedłem zniesmaczony... jak nie ma nowszego softu jak przecież ludzie mają nowszy soft. Szkoda gadać albo im się nie chce albo naprawdę nie wiedzą co sprzedają
Podziękowałem grzecznie i odszedłem zniesmaczony... jak nie ma nowszego softu jak przecież ludzie mają nowszy soft. Szkoda gadać albo im się nie chce albo naprawdę nie wiedzą co sprzedają
Obstawiam że im się nie chcę oraz nie wiedzą co sprzedają, niestety...
Komentarz