Zamieszczone przez winni77
[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez winni77Zamieszczone przez Jac_ekbyłem dziś w ASO
Było to ASO POL-MOT na ul.Felińskiego w W-wie.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
No dobrze, abstrachując już od wizyt w ASO, zauważyłem dziś, że po aktywowaniu u mnie MFA VCDS'em (dzięki kropeck) bez posiadania manetki normalnie wyświetla mi się temperatura zewnętrzna. Jednakże po zapaleniu rezerwy paliwa zamiast temperatury pokazuje mi zasięg do końca paliwa. Dla uściślenia mam FL, Mint, BSE moduł komfortu z końcówką CS.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Enriquez, dudek_t, a po zatankowaniu samochodu powraca wyświetlanie temperatury na wyświetlaczu, czy też pozostaje już cały czas zasięg? Jeśli pozostaje to w/g mnie mija się z celem każdorazowe przestawianie parametrów wyświetlania VCDSem. Chyba że można "na sztywno" ustawić jeden z interesujących nas parametrów, ale tu musiał by się wypowiedzieć kolega kropeck
Komentarz
-
-
Hmmmm .... szczerze mówiąc nie wiem - dlatego, że nie miałem z tym do czynienia do dziś. Jeśli ktoś ma taki problem, to mogę posiedzieć i poszukać tego co on tam pokazuje i czy da się to zmienić. W ostateczności zmiana vcds'em i czekanie na efekt.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
kropeck, bardzo by mi zależało. Gdybyś mógł to rozkminić to było by super.
Sprawa o tyle dziwna że od momentu zakupu zawsze wyświetlało mi temperaturę. Nawet jak świeciła się rezerwa to pokazywało wskazania termometru. I tak było przez mniej więcej 15000km. Wtedy pojechałem do ASO żeby mi wyłączyli kontrolkę pasów. Gość tam zmieniał jakieś piny od pasów i chyba od tego się zaczeło. Ale mówi że jest pewien że oprócz tej kontrolki niczego innego nie ruszał.
A mam wrażenie że właśnie po wyjezdzie z ASO gdy zapaliła mi się rezerwa to pokazało pierwszy raz 80km do przejechania. Jednak po zatankowaniu tym i kolejnych ta informacja została. I teraz mam cały czas przebieg na zbiorniku a temperatura miga tylko przez 5 sekund zaraz po uruchomieniu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzik13Enriquez, dudek_t, a po zatankowaniu samochodu powraca wyświetlanie temperatury na wyświetlaczu, czy też pozostaje już cały czas zasięg? Jeśli pozostaje to w/g mnie mija się z celem każdorazowe przestawianie parametrów wyświetlania VCDSem. Chyba że można "na sztywno" ustawić jeden z interesujących nas parametrów, ale tu musiał by się wypowiedzieć kolega kropeckPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Ja też tak miałem. Od ok 8000 przez trzy tankowania zamiast temperatury pokazywał mi się przebieg do końca baku. Nawet zatęskniłem za temperaturą. kupiłem Swinga ( z temp ) a tu frytki. Teraz znów mam temperaturę. I teraz brakuje mi przebiegu bo zacząłem przez ten wyświetlacz robić po 1000 - 1200 na baku. Jakbyś sobie chciał kropeck potestować a masz jeszcze mój numer to możemy się zdzwonić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckChyba nie widzę problemu, żeby na radio była temperatura, a na MFD pozostała rezerwa kilometrów.Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
JOY, ktoś chyba korygował wskazania komputera w ASO, tylko kurcze nie pamiętam kto :roll:
wydaje mi się, że był to winni77 ale nie jestem dokładnie pewien
Komentarz
-
Komentarz