u mnie prawie rok minie od wizyty u nich a klimka śmiga super , tak więc nie ma sie co martwić. Tak się zastanawiam czy robić przegląd klimy przed latem ??
[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje
Zwiń
X
-
[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje
Co jakiś czas znajduje "ukryte" f-cje w mojej O2FL. Z najciekawszych:
- otwieranie / zamykanie szyb z pilota po przytrzymaniu przycisku (opisane nawet w instrukcji - wiem - powinienem ją w końcu przeczytać)
- wajha pojedyńczego wahnięcia wycieraczek:
- raz na dół podczas postoju (kluczyk w pozycji "0") - wycieraczki ustawiają się w pionie (i rozwiązało się pytanie jak je wymienić :P). Wracają spowrotem po ponownym naciśnięciu wajhy albo po przekroczeniu 20km/h.
- raz na dół podczas jazdy (przekręcony kluczyk) - przeciera szybę normalnie
- dłuższe przytrzymanie podczas jazdy - wycieraczki zasuwają jak na najszybszej prędkości aż do czasu puszczenia wajhy
- wajha kierunkowskazów - po wyjęciu kluczyka lewy kierunkowskaz włącza lewe pozycyjne, prawy prawe (do parkowania - wiem że wajha ma symbole i to one zaintrygowały mnie do sprawdzenia po co to).
Czy ktoś z Was znalazł coś "więcej"?
-
-
żadne ukryte funkcje masz to w instrukcji napisane.http://emmu.pl
----------------------------------------------------------
W końcu robi się to, co się lubi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzinraz na dół podczas postoju (kluczyk w pozycji "0") - wycieraczki ustawiają się w pionie (i rozwiązało się pytanie jak je wymienić :P ). Wracają spowrotem po ponownym naciśnięciu wajhy albo po przekroczeniu 20km/h.
hmmm...no przyznam że o tym akurat nie wiedziałem :? :roll: :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDwa lusterka jezdza jak regulujemy tylko lewe.
Prawdopodobnie z maxi dota da sie obecnie aktywowac automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu 15km/h
Komentarz
-
-
Tak ja jeszcze mam coś takiego że przy rozbrojeniu alarmu z pilota otwierają się tylko drzwi kierowcy, po ponownym naciśnięciu przycisku otwierają się pozostałe, o samoczynnym włączeniu się tylnej wycieraczki przy włączeniu wstecznego gdy przednie wycieraczki są włączone pewnie wiesz, automatyczne włączanie obiegu wewnętrznego przy włączeniu wstecznego (działa od +5 stopni cel)
To co sobie sam aktywowałem to doświetlanie zakrętów, dodatkowy ruch tylnej wycieraczki po spryskaniu.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruTak ja jeszcze mam coś takiego że przy rozbrojeniu alarmu z pilota otwierają się tylko drzwi kierowcyO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Wszystko z menu w maxidot... tyle, ze ja na przykład nie mogę obczaić która pozycja odpowiada za otwieranie tylko drzwi kierowcy.. jest lekka rozbieżność między instrukcją a tym co się wyświetla. Jest jeszcze tak, przynajmniej w Superbie, że jak się włączy światła w pozycję auto to po wyłączeniu zapłlonu mamy funkcje follow home a jak otworzymy auto to lampy też świecą. Rozważam teraz montaż diodowych dziennych ( w tej chwili dzienne sa już w standardzie) i wtedy światła mogłyby być cały czas w pozycji auto.Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.pl
Komentarz
-
-
Ukryte funkcje chyba są
Wiadomo jak działają wycieraczki ale o jednej funkcji ich działania Skoda nie informuje (w O1 chyba nie ma ale w O2 i FL chyba jest)
Otóż chodzi o czasowe włączanie wycieraczek:
Włączamy wycieraczki po czym je wyłączamy i ponownie włączamy i teraz czas od wyłączenia do włączenia jest czasem powtórzenia (czyli czasem pomiędzy machnięciami wycieraczek) aha max 25 sekund
Nie wiem czy w instrukcji to jest ale w O2FL osobiście sprawdziłem i działało (chyba że był zmieniony przekaźnik ale o tym mi nic nie wiadomo)
W O1 też takie coś można mieć trzeba tylko zmienić przekaźnik wycieraczek z 199 (numer katalogowy 3B0 955 531) na 99 (numer katalogowy 357 955 531) i wtedy wszystko hula
(przekaźnik do aut: Caddy, Corrado, Golf, Golf Cabrio, Jetta, Passat, Sharan, Transporter, Vento, A4, Alhambra, Cordoba, Ibiza, Toledo, Octavia chyba Fabia i Superb)
Koszt około 65złO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiWłączamy wycieraczki po czym je wyłączamy i ponownie włączamy i teraz czas od wyłączenia do włączenia jest czasem powtórzenia (czyli czasem pomiędzy machnięciami wycieraczek) aha max 25 sekundCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, W O1 też można jednak jest to (dla mnie) dość kiepsko poustawiane (czyli albo za szybko albo za wolno) a tak ma się pełną kontrolę nad wycieraczkami (a nie 4 tryby wybrane przez fabrykę)
O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDwa lusterka jezdza jak regulujemy tylko lewe.
Prawdopodobnie z maxi dota da sie obecnie aktywowac automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu 15km/h
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaFLKrakCzy w wersji bez Maxidota mozna ustawić pojedyncze otwieranie drzwi
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz