Używając do nawiewu powietrza z kabiny samochód szybko paruje - bardzo szybko.
To zbyt duże uogólnienie. Żeby szyba szybko parowała muszą zaistnieć konkretne warunki - np. duża wilgotność, deszcz, 5 osób w aucie. Jak w lecie jeździłem, to czasem bardzo długo na obiegu wewnętrznym i nic nie parowało. Dodam jeszcze że w mojej wersji (Elegance) mamy dwa tryby obiegu - zwykły i automatyczny. W tym ostatnim powietrze przechodzi przez czujnik jakości, który jeśli stwierdzi, że powietrze jest zbyt kiepskiej jakości wyłączy na chwilę obieg wewnętrzny.
Jest to uogólnienie ale z zasady nawiew na przednią szybę ustawiamy gdy paruje nam szyba, a nie po to żeby przewietrzyć wnętrze lub ogrzać nogi
to jest taki wyświetlacz na desce rozdzielczej, który pokazuje m.in które drzwi są otwarte i inne ciekawe informacje, które w większości są udostępnione na "normalnych" wyświetlaczach. http://img295.imageshack.us/i/maxidot26dv9mx.jpg/
witam, odgrzebuję temat ale gdzieś padło pytanie czy można z poziomu maxi dota lub poprzez vag aktywoać HHC system wspomagania na wzniesieniach? Czy niestety dochodzi jakiś element, który trzeba zamówić w produkcji? Oczywiście system ten jest w połączeniu z ESP więc pomyślałem ze moze wystarcczy tak jak w doświetlaniu zakrętów aktywować go, dlatego prosze o odpowiedź.
Od 11/09 Maxi-Dot pokazuje temp. oleju jesli jest pow. 50'C. Ciekawe czy da sie to wlaczyc w wersji sprzed tego okresu. Pamietam ze w Audi dalo sie dokupic taki podpinany pod kompa wynalazek, ktory pokazywal na komp. pokl. nawet doladowanie turbiny.
Nie wiem czy juz ktos wspomnial, albo zauwazyl, ze wg. instrukcji jesli auto jest wyposazone w modul komfortu i czujnik deszczu. To samochod sam domyka szyby i szyberdach wrazie opadow.
Czekamy rodzinnie na Octavie II Fl w kolorze 9J9J- "siara miś"
Ciekawe czy da sie to wlaczyc w wersji sprzed tego okresu. Pamietam ze w Audi dalo sie dokupic taki podpinany pod kompa wynalazek, ktory pokazywal na komp. pokl. nawet doladowanie turbiny
w przypadku Skody bylo tak samo
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
momo, z tym domykaniem to tak różnie. U mnie się okazało, że w MaxiDocie mam to domykanie w czasie deszczu ustawione, ale jak lałem wodę na czujnik to nie domykało. Okazało się, że trzeba było jeszcze jedną funkcję VAGiem zaznaczyć (autodomykanie szyb) i dopiero po tym przekodowaniu zaczęło działać.
witam, odgrzebuję temat ale gdzieś padło pytanie czy można z poziomu maxi dota lub poprzez vag aktywoać HHC system wspomagania na wzniesieniach? Czy niestety dochodzi jakiś element, który trzeba zamówić w produkcji? Oczywiście system ten jest w połączeniu z ESP więc pomyślałem ze moze wystarcczy tak jak w doświetlaniu zakrętów aktywować go, dlatego prosze o odpowiedź.
maxi dota zapomni jak już to vag
mam to u siebie powiecie co wam sprawdzić to sprawdzę
To w końcu może ktoś napisze jak włączyć funkcję CL w OIIFC. To powiem mojemu elektrykowi w ASO bo twierdzi że nie da sie albo nie umi Niedługo jadą do nich bo mi zalegają z pewnymi sprawami to w ramach rekompensaty może mi włączą.
http://emmu.pl
----------------------------------------------------------
W końcu robi się to, co się lubi.
witam, odgrzebuję temat ale gdzieś padło pytanie czy można z poziomu maxi dota lub poprzez vag aktywoać HHC system wspomagania na wzniesieniach? Czy niestety dochodzi jakiś element, który trzeba zamówić w produkcji?
Z tego co mi wiadomo to aktywować się tego nie da musi być inny osprzęt hamulca
To ja jeszcze wrócę do świateł.
Czekam na swojego szkodnika z ksenonami oraz cornerami.
Chciałbym żeby światła dzienne w halogenach włączały się razem z postojowymi z tyłu - bo podobno palą się tylko te z przodu ;-(.
Chciałbym żeby światła dzienne w halogenach włączały się razem z postojowymi z tyłu - bo podobno palą się tylko te z przodu ;-(.
Tak palą się tylko dzienne z przodu. Jeżeli zarejestrujesz auto po 1 stycznia 2010 to nie będziesz mógł korzystać z świateł dziennych z tylnymi postojowymi-> patrz Rozporządzenie.
A ja z kolei chciałbym się dowiedzieć co należy przestawić w VAGu aby przy włączonych światłach do jazdy świeciły się tylko lampy z przodu, a tylne postojowe pozostały wyłączone (w tej chwili paki się i to i to).
Dostęp do potrzebnego kabla i oprogramowania mam, więc potrzebuje tylko wskazówki co zmienić
auto odebrałem wczoraj czyli Poniedziałek 30.11 - w Gall-ICM we Wrocławiu - naprawdę fajną ekipę tam mają - szczególne chłopak od kredytów sporo podpowie - jedyny minus - dojazd do galla - same l-ki wszędzie.
Zapewne masz uruchomiony tryb amerykański. Skocz na spota i niech ktoś Ci się podepnie VCDS'em i Ci zmieni na tryb skandynawski.
Komentarz