[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ziutecki
    Drive
    • 2009
    • 61

Z innych funkcji "ukrytych":
    O dłuższym przytrzymaniu przycisku otwierania na pilocie i otwieraniu szyb - było. Ale to samo jest przy centralnym zamku. Np dochodzisz z kimś do samochodu, wkładasz kluczyk, przekręcasz w prawo i trzymasz - szyby sie otwierają.
    Druga rzecz; po otwarciu samochodu z pilota i nie otworzeniu drzwi w ciągu 30s samochód się zamyka.
    3: j.w - czyli jedno otwarcie/30s-zamyka/drugie otwarcie - lub otwarcie/zamkniecie/otwarcie; wtedy wszystkie szyby uchylają się o ok 2cm

I mam jeszcze pytanie; da się "z pilota" zablokować jednorazowo to zamykanie po 30s? Np widzę samochód z okna i chcę w lecie otworzyć na dłuższy czas wszystkie szyby.

pozdrowienia

Komentarz

• Psycho Dad
      Rider
      • 2009
      • 629

Zamieszczone przez megon
      Zamieszczone przez winni77
      Zamieszczone przez megon
      W moim maxi-dot pokazuje temperaturę oleju
      Możesz zrobić jakąś fote? Kiedy odbierałeś auto i w jakiej wersji?
      jasne: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28160

auto odebrałem wczoraj czyli Poniedziałek 30.11 - w Gall-ICM we Wrocławiu - naprawdę fajną ekipę tam mają - szczególne chłopak od kredytów sporo podpowie - jedyny minus - dojazd do galla - same l-ki wszędzie.
      Myślę że koledze chodziło o zegary jak to wygląda
      Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• Sulli
        Classic
        • 2009
        • 33

Zamieszczone przez ged

Włączenie i wyłączenie świateł dziennych - włączamy zapłon, ciągniemy wajchę kierunkowskazów do kierownicy (tak, jak się ostrzega przed misiami) i tak trzymając włączamy prawy kierunkowskaz. Czekamy kilka sekund i włącza się tryb świateł dziennych. Wyłączenie analogicznie, tylko lewy kierunkowskaz. (Mała uwaga - nigdy nie pamietam, czy włącza się prawym czy lewym kierunkowskazem - jak nie zadziała jeden, to drugim).
        Wczoraj wieczorkim stalem na parkingu z wlaczonym silnikiem, mysle kurde po co maja sie swiecic i wszyscy wiedziec, ze ktos siedzi w samochodzie, wiec wylaczylem.
        Dzisiaj rano che ponownie wlaczyc i.....kupa, nie wlaczaja sie probowalem kilka razy w rozne strony i nic....zostalem bez dziennych

Komentarz

• Trusek
          Rider
          • 2009
          • 520
          • Octavia III (5E3)
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Sulli
          Zamieszczone przez ged

Włączenie i wyłączenie świateł dziennych - włączamy zapłon, ciągniemy wajchę kierunkowskazów do kierownicy (tak, jak się ostrzega przed misiami) i tak trzymając włączamy prawy kierunkowskaz. Czekamy kilka sekund i włącza się tryb świateł dziennych. Wyłączenie analogicznie, tylko lewy kierunkowskaz. (Mała uwaga - nigdy nie pamietam, czy włącza się prawym czy lewym kierunkowskazem - jak nie zadziała jeden, to drugim).
          Wczoraj wieczorkim stalem na parkingu z wlaczonym silnikiem, mysle kurde po co maja sie swiecic i wszyscy wiedziec, ze ktos siedzi w samochodzie, wiec wylaczylem.
          Dzisiaj rano che ponownie wlaczyc i.....kupa, nie wlaczaja sie probowalem kilka razy w rozne strony i nic....zostalem bez dziennych
          u mnie tez - tyle ze poprosilem od razu w ASO przy odbiorze zeby wylaczyli bo mowie sobie ze wlacze se kiedy bede chcial.
          Otoz nie - juz mi sie nie udalo wlaczyc. Tez jestem bez.
          <<>> MACIEJ <<>>
          Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• winni77
            RS
            • 2009
            • 2183
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Psycho Dad
            Zamieszczone przez megon
            Zamieszczone przez winni77
            Zamieszczone przez megon
            W moim maxi-dot pokazuje temperaturę oleju
            Możesz zrobić jakąś fote? Kiedy odbierałeś auto i w jakiej wersji?
            jasne: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28160

auto odebrałem wczoraj czyli Poniedziałek 30.11 - w Gall-ICM we Wrocławiu - naprawdę fajną ekipę tam mają - szczególne chłopak od kredytów sporo podpowie - jedyny minus - dojazd do galla - same l-ki wszędzie.
            Myślę że koledze chodziło o zegary jak to wygląda
            Dokładnie.

[ Dodano: 2009-12-02, 13:31 ]
            I mam jeszcze pytanie; da się "z pilota" zablokować jednorazowo to zamykanie po 30s? Np widzę samochód z okna i chcę w lecie otworzyć na dłuższy czas wszystkie szyby.
            Nie wiem czy się da, ale jak otworzysz okna, to chyba się nie uzbroi ponownie (nie sprawdzałem). Okna się na pewno nie zamkną, bo właśnie wczoraj otworzyłem z domu na kilka minut i się nie zamknęły (a alarm akurat lepiej żeby był wtedy i tak włączony).
            Mój "Batmobil"

Komentarz

• Rudd
              Ambiente
              • 2009
              • 151

Sulli, Trusek, może zapomnieliście o tym, że operację włączania/wyłączania dziennych należy zacząć nie później niż 3 (ewentualnie 5) sekund po włączeniu zapłonu bo inaczej nic z tego? :P

I z tego co ja pamiętem:
              - drogowe + lewy kierunek - wyłączanie
              - drogowe + prawy kierynek - włączanie

Ja włączałem i wyłączałem i wszystko jest ok
              B,C 1.8T

Komentarz

• megon
                Rider
                • 2009
                • 303

Wiem, że chodziło o fotkę zegarów - nie miałem czasu zrobić. Jeśli temeperatura oleju jest poniżej 50 stopni pokazuję --- temperatura wzrasta wolniej od temp. cieczy - mówię o wskazaniu maxi-dota - powyżej 60 stopni nabiera już zwawiej - idę odprowadzić auto na parking i machnę fotę.

[ Dodano: Sro 02 Gru, 09 22:38 ]
                Dodatkowo w maxi dot można zmienić jezyk, w manualach pokazują się stzralki w górę lub w doł - jeśli chodzi o zmianę biegów dla jazdy ekologicznej. Są do włączenia funkcje wycieraczki tylnej

Nie wiem czy też to macie - to jest mój pierwszy maxi dot - a o tych zmianach mam napisane w dodatku do instrukcji 2009/11 - jak chcecie to zeskanuje i wrzucę na forum
                Załączone pliki

Komentarz

• Saszka
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 113

Chamstwo :evil:
                  Odbierałem na początku listopada, czyli wyprodukowała się w drugiej połowie października. I u mnie tego fjuczeru niet :evil:
                  Pozdrawiam,

Saszka

Perfect Service by DobryGrześWawa

Komentarz

• Enriquez
                    RS
                    • 2009
                    • 7685
                    • Superb III (3V3)

A to nie jest przypadkiem temperatura oliwy w skrzyni automatycznej?
                    Pozdrawiam
                    Marcin

Komentarz

• megon
                      Rider
                      • 2009
                      • 303

Nic o tym dodatek do instrukcji nie wspomina - piszą o temp. oleju

Komentarz

• Danio_Poznań
                        Drive
                        • 2009
                        • 47

w ogóle ta instrukcja obsługi to jest chyba tylko dla down-ów - nic nie można się z niej dowiedzieć
                        q...wa coś tam napiszą i tylko czech to chyba kuma :evil:

"Komputer pokładowy (w zależności od wyposażenia) wyświetla następujące informacje:
                        - Temperatura oleju"
                        (cytat z instrukcji i to wszystko).

Przed odebraniem Octavii już o tym wiedziałem i podczas odbioru w salonie zapytałem sprzedawcę o to - zrobił taką "japę" jakby chciał mnie połknąć, albo jakbym mu opowiadał o kosmitach :evil:

Komentarz

• Jac_ek
                          RS
                          • 2009
                          • 1733

Odbierałem samochód 19.11, w instrukcji nie ma wzmianki o temp oleju (mam dodatek do instrukcji obsługi 05/2009)

Ale tak się zastanawiam, od 15 lat jeżdżę samochodem i jakoś nigdy nie miałem tej informacji i było OK, czyżby bez znajomości temp. oleju nie dało się jeździć :szeroki_usmiech ?? - czy ja o czymś nie wiem :szeroki_usmiech
                          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Yarek
                            Elegance
                            • 2005
                            • 992

Zamieszczone przez Saszka
                            Chamstwo :evil:
                            Odbierałem na początku listopada, czyli wyprodukowała się w drugiej połowie października. I u mnie tego fjuczeru niet :evil:
                            ja odbierałem na początku lipca i też nie mam temp. oleju... niech mi to ktoś włączy :szeroki_usmiech
                            . pzdr Jarek
                            aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• olus
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 137

znajomy ma cos takiego w a3 (juz w zeszlym roku takie cuda mieli ) i jest to temperatura oleju silnikowego, a nie w skrzyni biegow
                              have no fear BMN is here :>

www.seat-racing.pl

Komentarz

• antasso
                                Drive
                                • 2009
                                • 73
                                • Volkswagen

Witam, tylna wycieraczka włącza się automatycznie jeśli przednie chodzą i jak się wrzuci wsteczny bieg, na zimę to porażka (na bank się zapomnę i poleci z grudami lodu po szybie), da rade wyłączyć (w Aso mówią że nie)? ps. pozostałe funkcję O2 FL proste jak konstrukcja cepa więc nie ma co się doktoryzować (bez instrukcji wszystko wiadomo co pisze w Maxi extra Dot )
                                Passat b8 2.0 TDI

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Da sie wylaczyc automatyczna wycieraczke tyl.

Cenralna elektryka 9, dlugie kodowanie i trzeba poszkac.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• winni77
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2183
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ja odbierałem na początku lipca i też nie mam temp. oleju... niech mi to ktoś włączy :szeroki_usmiech
                                    Również lipiec i również brak. Ciekawe czy idzie to włączyć, czy to bardziej skomplikowana operacja jak zmiana softu :idea:
                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• bzyq_74
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3467
                                      • Volkswagen
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Czy ja też mogę mieć wyświetlanie na MD temp oleju? Szkodnik wyprodukowany w XI 2008

Zamieszczone przez Maicroft
                                      Da sie wylaczyc automatyczna wycieraczke tyl.
                                      Cenralna elektryka 9, dlugie kodowanie i trzeba poszkac.
                                      Dzięki, muszę to wyłączyć
                                      MARCIN
                                      Mój szkodnik

Komentarz

• megon
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 303

W nowym Polo nawet nie ma temperatury cieczy

Ale tak na poważnie co daje ta informacja ? Przy jakiej pracy silnik pracuje optymalnie ?

Ważniejsze jest parę minut po osiągnięciu cieczy 90 stopni - czy może konkretna wartość temp. oleju ?

Komentarz

• olus
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 137

zalezy jak kto jezdzi ja np. potrzebuje wiedziec kiedy olej osiaga gorna granice czyli ok 115-120 st.

co do tego od kiedy mozna juz normalnie jezdzic to od 80 st jezdze juz normalnie.
                                          have no fear BMN is here :>

www.seat-racing.pl

Komentarz

• Rafal_b33
                                            Classic
                                            • 2009
                                            • 13

Zamieszczone przez mol
                                            Chciałbym żeby światła dzienne w halogenach włączały się razem z postojowymi z tyłu - bo podobno palą się tylko te z przodu ;-(.
                                            na pewno jes to do zrobienia trzeba tylko pogrzebać VAG-iem
                                            Rafal_b33

Komentarz

• mol
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 118

Auto dziś odebrałem i mam wyświetlaną temperaturę. Ogólnie sporo zmian wprowadzili - bo z tej okazji dodali do auta książeczkę ze wszystkimi zmianami ;-0

Kolejna modyfikacja to brak możliwości wyłączenia ESP ... bodajże tylko ASR się wyłącza !

Komentarz

• megon
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 303

Dokładnie tylko ASR się wyłącza

Komentarz

• Jarek_wawa
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 283

Coś mi przyszło do głowy.
                                                  Jaki rok modelowy macie ?
                                                  Przypomnę że rok modelowy 2010 ma np. oznaczenia kurtyn tylko na słupkach przednich.

Komentarz

• megon
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 303

rok modelowy 2010 - tylko ze on zmienia się w wakacje

Komentarz

Pracuję...