Da się zmienić w kodowaniu. Przynajmniej przed FL.
[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szekla1Zamieszczone przez loru.....o samoczynnym włączeniu się tylnej wycieraczki przy włączeniu wstecznego gdy przednie wycieraczki są włączone pewnie wiesz, .....
AndrzejPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szekla1loru napisał/a:
.....o samoczynnym włączeniu się tylnej wycieraczki przy włączeniu wstecznego gdy przednie wycieraczki są włączone pewnie wiesz, .....
a można to jakoś wyłączyć? Denerwuje mnie rozgarnianie błota po tylnej szybie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TrusekZamieszczone przez SulliZamieszczone przez ged
Włączenie i wyłączenie świateł dziennych - włączamy zapłon, ciągniemy wajchę kierunkowskazów do kierownicy (tak, jak się ostrzega przed misiami) i tak trzymając włączamy prawy kierunkowskaz. Czekamy kilka sekund i włącza się tryb świateł dziennych. Wyłączenie analogicznie, tylko lewy kierunkowskaz. (Mała uwaga - nigdy nie pamietam, czy włącza się prawym czy lewym kierunkowskazem - jak nie zadziała jeden, to drugim).
Dzisiaj rano che ponownie wlaczyc i.....kupa, nie wlaczaja sie probowalem kilka razy w rozne strony i nic....zostalem bez dziennych
Otoz nie - juz mi sie nie udalo wlaczyc. Tez jestem bez.
Mam włączone światła na stałe i chciałem je wyłączyć ale nie da się :-( być może robie coś nie tak.
Przekręcam zapłon( i tu włączają się światła) ciągnę wajche święcą długie nie cofając wajchy włączam lewy kierunek, trzymam kilka sekund (próbowałem różnych wariantów od 5 sek do 1 minuty) puszczam wajche i światła dalej święcą. Robie coś nie tak czy co?
Komentarz
-
-
Maxi-Dot kluczem do sukcesu. Można włączać i wyłączać do bólu.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
A czy kotos zastanawiał sie nad włączeniem kontroli cisnienia w kołach. System ten pobiera dane z ABS. Oblicza na podstawie szybkości kręcenia się kół czy coś.http://emmu.pl
----------------------------------------------------------
W końcu robi się to, co się lubi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mobilA czy kotos zastanawiał sie nad włączeniem kontroli cisnienia w kołach. System ten pobiera dane z ABS. Oblicza na podstawie szybkości kręcenia się kół czy coś.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TrusekZamieszczone przez Jac_ekMaxi-Dot kluczem do sukcesu. Można włączać i wyłączać do bólu.
Pewnie masz racje - jak sie ma tego MaxiDot-a :!:- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez TrusekZamieszczone przez Jac_ekMaxi-Dot kluczem do sukcesu. Można włączać i wyłączać do bólu.
Pewnie masz racje - jak sie ma tego MaxiDot-a :!:
Masz racje z MaxiDotem - niestety jestem zdany tylko w ASO, a i tu nie jest rozowo bo albo pala glupkow albo poprostu nie wiedza jak tam cos wlaczyc albo wylaczyc. Normalnie zarty. Fajnie byloby gdyby udalo mi spotkac kogos z B-szczy kto ma np VCDSa i to poprostu robil nie raz i chcialby mi to i tamto wlaczyc. W ASO jak mi wlaczal domykanie centralnego po ruszeniu to az mi ciarki po plecach chodzily!!! Jedna wielka loteria.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez mobilA czy kotos zastanawiał sie nad włączeniem kontroli cisnienia w kołach. System ten pobiera dane z ABS. Oblicza na podstawie szybkości kręcenia się kół czy coś.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez mobilA czy kotos zastanawiał sie nad włączeniem kontroli cisnienia w kołach. System ten pobiera dane z ABS. Oblicza na podstawie szybkości kręcenia się kół czy coś.
W sprawie O2 FL nie ma jasnych informacji.
Wszytko jest rozwalone w kilku wątkach zamiast zebrane w jednym miejscu.
Ja nadal nie wiem jak i czy można aktywować kontrole ciśnienia w oponach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jarek_wawaNo właśnie.
Zamieszczone przez shadoJak ABS jest ten sam to i sposób ten sam zadziała.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez Jarek_wawaNo właśnie.
Zamieszczone przez shadoJak ABS jest ten sam to i sposób ten sam zadziała.
Ty na moim miejscu być przeskanował, ale ja nie przeskanuje bo nie mam Vag'a. Nawet jeśli okazało by się że sterownik jest ten sam, to nie mam zamiaru eksperymentować na nowym samochodzie sposobów z poprzedniej wersji. Po to jest forum żeby sobie pomagać, i pisać informacje sprawdzone a nie przypuszczenia że może zadziała.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jarek_wawaale ja nie przeskanuje bo nie mam Vag'a.
Zamieszczone przez Jarek_wawato nie mam zamiaru eksperymentować na nowym samochodzie sposobów z poprzedniej wersji
Zamieszczone przez Jarek_wawaPo to jest forum żeby sobie pomagać, i pisać informacje sprawdzone a nie przypuszczenia że może zadziała.
Życzę powodzenia w oczekiwaniu na :
Zamieszczone przez Jarek_wawaOczekuję że ktoś kto to zrobił to opisze jak, lub napisze kto to robi.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruto sobie kup
Zamieszczone przez loruto jedz do ASO i zapłać za to żeby Ci dodali taką funkcje jak się tak bardzo boich grzebać w nowym aucie i będzie po sprawie.
Zamieszczone przez loruA myślisz że jak to się odbywał do tej pory ? jak nie wiesz to podpowiem , bierzesz kabel i eksperymentujesz czy dane funkcje da się włączyć czy nie a jak już się nanumiessz to opisujesz co i jak włączyć no ale niestety musi być ten jeden odważny który da auto do testowania, ewentualnie szukanie po innych forach.
Zamieszczone przez loruŻyczę powodzenia w oczekiwaniu na
Jak przejrzysz forum to może zrozumiesz że ludzie pytają się innych jak coś zrobić oczekując że ktoś kto posiada daną wiedzę się z nią podzieli.
Zbyt skąplikowane ???
PS. Kolejny post który wnosi do danego tematu.
[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 14:39 ]
Zamieszczone przez kropeckZamieszczone przez Jarek_wawaOczekuję że ktoś kto to zrobił to opisze jak, lub napisze kto to robi.
Komentarz
-
-
Luru, Kropeck - zupelnie nie potrzebne takie Wasze negatywne nastawienie ...
Luru - postaraj mi sie wmowic ze cala swoja wiedze oparles TYLKO na wlasnych eksperymentach :!: :?: ... i nikomu nie zadales pytania co i jak, gdzie sie robi bo sam miales fefry zeby sprobowac :!:
Zupelnie rozumiem kolege Jarek_Wawa z tym ze jest ostrozny i pyta. Ja tez nie mam odwagi i talentu do dlubania. Ale jak ktos zwroci sie do mnie o pomoc to chociaz nie jestem zniecierpliwiony ...
... a tak na marginesie - znowu ta dyskusja prowadzi do niczego. Bardzo typowe na tym forum. Ale chociaz temat watku sie ladnie dopasowal "Ukryte funkcje ..." Uktyte i to mocno - wszyscy niby wiedza ze mozna tam cos powlaczac tylko nikt nie mowi jak :!: :lol: :!:
Pozdrowienia dla tych ktorzy ta widac tajemna wiedze posiedli.
Komentarz
-
-
Ja dopiszę jeszcze infromacje z zamkniętego tematu, bo pewnie innym się przyda.
Ja byłem w POL-MOT AUTO Warszawa ul.Gruchacza 39 i za 100 zł aktywowano mi cornery w wersji ambiente.
Dodam że trwało to 20 minut, normalne zlecenie do serwisu, faktura i potwierdzenie wykonanych zmian. Wszystko legalnie i sprawdzone.
Oferowano mi również Leaving home i home assistance, ale nie skorzystałem.
Także jeśli ktoś z Warszawy i okolic szuka ASO żeby aktywować funkcję Corner w O2FL Ambiente to polecam.
Komentarz
-
-
Zamiast wziąć od kogoś vag albo kupić to każdy tylko czeka na gotowe. Sracie za przeproszeniem po gaciach, żeby cokolwiek zmienić w aucie i tylko liczycie jak ktoś inny to zrobi i wam napisze czarno na białym a wy tylko wydrukujecie i zawiezie do aso, żeby wam to samo zrobili. Co do kontroli ciśnienia w oponach to zostało to wytłumaczone jak 4letniemu dziecku jakie rodzaje ABS to obsługują i co i jak zmienić. W czym problem, żeby to ktoś spróbował? W niczym - trzeba tylko chcieć. Ale najprościej jest siedzieć i biadolić, że nikt tego nie przetestował w swoim aucie, bo wy się w swoich boicie. Ja też robiłem to na ślepo, a potem testowałem jak skasować kontrolkę nie ciągnąc dodatkowego kabla i przełącznika. To samo było z innym funkcjami w aucie. Tak sobie uruchomiłem coming home, leaving home, zamykanie szyb w czasie deszczu, tryb amerykański świateł, zmniejszona jasność świateł dziennych. Po prostu kupiłem kabelek, a potem siedziałem w aucie i fifkowałem po kolei opcje sprawdzając jak działają. Ale oczywiście najprościej jest siąść i biadolić czekając na gotowe...
A kolejny wątek, w którym będzie tylko jałowa dyskusja i przekomarzanie się, żeby ktoś wreszcie potestował i napisał jak coś uruchomić nie jest potrzebny. Tak samo jak rada typu jedźcie do ASO do wam uruchomią cornery za 100PLN jest psu na budę. Napisałeś to w 3 wątkach i co to dało? Myślisz, że to komuś w czymś pomogło? Twierdzisz, że kabelek Ci nie potrzebny - to po co Ci opis jak aktywować funkcje? Jak ktoś założy nowy wątek i opisze w nim co i jak aktywować w FL to taki wątek zostanie. A wszelkie inne nie wnoszące nic do tematu będą zamykane.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TrusekLuru, Kropeck - zupelnie nie potrzebne takie Wasze negatywne nastawienie ...
A tak w ogóle, to rzadko staram się być "niedobry" dla innych i staram się nie pisać "pustych", nic nie wnoszących postów .......
^
..... poza tym jednym :P 8)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Komentarz