Zamieszczone przez mol
[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje
Zwiń
X
-
-
... a jeszcze jedna rzecz wczoraj zauwazylem
Mowa o 1.4 TSI.
Wczoraj zauwazylem ciekawy temat - jedni okresla to jako cos tam ukrytego inni stwierdza ze temat znany od lat. Mnie to zaskoczylo, ale ma swoje logiczne wytlumacznie.
Otoz jezeli auto jest zatrzymane i chcemy je przegazowac np do odciecia to wskazowka zatrzymuje sie na 4000 obr/min, jesli lekko drgniemy z miejsca to ta sama przegazowka zakonczy sie normalnie - przy 6000 obr/min. Ciekawy patent - mysle ze ktos pomyslal nad tym zeby przypadniem nie zniszczyc silnika.
Ciekawi mnie czy tez tak macie w swoich 1.4 i 1.8 TSI.
Komentarz
-
Tutaj mozna zapoznac sie ze zmianami (wprowadzone w listopadzie 2009):Zamieszczone przez tomekdwkTak z ciekawości ... jakie to zmiany ? mógłbyś 'zacytować' ?
Wg mnie najciekawiej wyglada sugestia ekonomicznego biegu. Ogolnie gigantycznych zmian nie ma ale troche szkoda - miesiac wczesniej odebrane auto a nie ma niektorych "ficzerow". Ale cos za cos - wczesniejsza radosc z jazdy
Komentarz
-
przed FL też :?:Zamieszczone przez MaicroftDa sie wylaczyc automatyczna wycieraczke tyl.
czy da się włączyć awaryjne ze stopem przy gwałtownym hamowaniu :?:
generalnie , może któryś z kolegów mocny w tych sprawach napisał by co można zrobić przed FL :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Przecież to jest ustawione fabrycznie !!Zamieszczone przez leszekmwczy da się włączyć awaryjne ze stopem przy gwałtownym hamowaniuCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, no ja nie mam tego chyba.. :?
nawet ze 2 dni temu miałem ostre hamowanieze 160 gdzieś , ze zblokowanymi kołami troche i się nie zpapliły..Ty masz to u siebie? działały kiedyś? włączają się strzałki na desce?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Wskażnik położenia drążka zmiany biegów i optymalnej zmiany przełożenia, fajna rzecz. Szkoda, że się nie załapałem.Zamieszczone przez XysiuTutaj mozna zapoznac sie ze zmianami (wprowadzone w listopadzie 2009):
http://ws.skoda-auto.com/...nicalChange.pdf
Tak się zastanawiam. Na jednym ze spotów kolega posiadający VCDSa włączył mi sygnał akustyczny załączenia c.zamka/alarmu. Upłynęło około 4 tygodni i bajer ten wyłączył się. Podejrzewam, że wyłączyłem go sobie sam kombinacją przyciskowo-kluczykową, ale jak? Coś czuje że takich załączń/wyłączeń typu wajcha góra-dól, sekunda, dwie, jest mnóstwo jednak są one dla przeciętnego zjadacza chleba nieznane, a szkoda, w sytuacji gdy nie posiada się MaxiDota lub kabelka
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja sprawdzałem u siebie (MY08) i działało. Prędkość ok 50km/h. Należy z wciśniętego gazu gwałtownie przenieść nogę na hamulec i do dechy. To się tylko włącza wtedy jak widzi, że masz srakę w oczach, bo w coś przywalisz i dlatego gwałtownie hamujesz.Zamieszczone przez leszekmwTy masz to u siebie? działały kiedyś? włączają się strzałki na desce?
Komentarz
-
-
[quote="bzik13"]Czy masz oryginalny alarm fabryczny i wyswietlacz Maxi-DOT? Jesli tak to:Zamieszczone przez XysiuTak się zastanawiam. Na jednym ze spotów kolega posiadający VCDSa włączył mi sygnał akustyczny załączenia c.zamka/alarmu. Upłynęło około 4 tygodni i bajer ten wyłączył się. Podejrzewam, że wyłączyłem go sobie sam kombinacją przyciskowo-kluczykową, ale jak? Coś czuje że takich załączń/wyłączeń typu wajcha góra-dól, sekunda, dwie, jest mnóstwo jednak są one dla przeciętnego zjadacza chleba nieznane, a szkoda, w sytuacji gdy nie posiada się MaxiDota lub kabelka
1. Wejdz w menu Comfort w menu komputera pokladowego
2. Wybierz opcje ATA Confirm
To ona odpowiada za wydawanie sygnalu dzwiekowego przy zamykaniu/otwieraniu pilotem samochodu.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Komentarz
-
Re: ... a jeszcze jedna rzecz wczoraj zauwazylem
w 1.8TSI jest tak samo.Zamieszczone przez TrusekMowa o 1.4 TSI.
Wczoraj zauwazylem ciekawy temat - jedni okresla to jako cos tam ukrytego inni stwierdza ze temat znany od lat. Mnie to zaskoczylo, ale ma swoje logiczne wytlumacznie.
Otoz jezeli auto jest zatrzymane i chcemy je przegazowac np do odciecia to wskazowka zatrzymuje sie na 4000 obr/min, jesli lekko drgniemy z miejsca to ta sama przegazowka zakonczy sie normalnie - przy 6000 obr/min. Ciekawy patent - mysle ze ktos pomyslal nad tym zeby przypadniem nie zniszczyc silnika.
Ciekawi mnie czy tez tak macie w swoich 1.4 i 1.8 TSI.
Uff... wygląda na to, że zdążyłem kupić wersję w której da się ESP wyłączyć :szeroki_usmiechZamieszczone przez molKolejna modyfikacja to brak możliwości wyłączenia ESP ... bodajże tylko ASR się wyłącza !. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzik13Czy masz oryginalny alarm fabryczny i wyswietlacz Maxi-DOT? Jesli tak to:Zamieszczone przez XysiuTak się zastanawiam. Na jednym ze spotów kolega posiadający VCDSa włączył mi sygnał akustyczny załączenia c.zamka/alarmu. Upłynęło około 4 tygodni i bajer ten wyłączył się. Podejrzewam, że wyłączyłem go sobie sam kombinacją przyciskowo-kluczykową, ale jak? Coś czuje że takich załączń/wyłączeń typu wajcha góra-dól, sekunda, dwie, jest mnóstwo jednak są one dla przeciętnego zjadacza chleba nieznane, a szkoda, w sytuacji gdy nie posiada się MaxiDota lub kabelka
j.w.Zamieszczone przez bzik13a szkoda, w sytuacji gdy nie posiada się MaxiDota lub kabelka
Ale alarm fabryczny i owszem posiadam, pozdrawiam
Komentarz
-
Tak mam. Działają. Włączają się strzałki.Zamieszczone przez leszekmwTy masz to u siebie? działały kiedyś? włączają się strzałki na desce?Czarny Elegance
Komentarz
-
Podobno w 100% nie da się wyłączyć ESP w Octavi, mimo wyłączenia zawsze będzie "czuwać", no chyba że bezpiecznik ;-)Zamieszczone przez YarekUff... wygląda na to, że zdążyłem kupić wersję w której da się ESP wyłączyć :szeroki_usmiech- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
ja was nie rozumiem, :roll:
peirwsze co zrobilem po odbiorze auta to wylaczylem mrugajace awaryjne przy gwaltownym hamowaniu.
Komentarz
-
Prawdę mówiąc z ESP nigdy nie miałem do czynienia - dziś mocnej ruszając na mokrej kostce zadziałał ASR - koła się ślizgały - poczułem tak jak ABS.
Jak auto by się zachowało jakbym wyłączył ESP - czy miałoby to wpływ na ASR ?
Komentarz
-
Ze spisu zmian na 11/2009 wynika, że zmieniono to dopiero od tego terminu. Jak zrobi się trochę bardziej ślisko to sprawdzę sam.Zamieszczone przez Jac_ekPodobno w 100% nie da się wyłączyć ESP w Octavi, mimo wyłączenia zawsze będzie "czuwać", no chyba że bezpiecznik ;-)Zamieszczone przez YarekUff... wygląda na to, że zdążyłem kupić wersję w której da się ESP wyłączyć :szeroki_usmiech. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
Mi danielcio przy odbiorze (a mam przed najnowszymi zmianami), mówił że się w 100% nie da dezaktywować, ale też czekam na śnieg i testyZamieszczone przez YarekZe spisu zmian na 11/2009 wynika, że zmieniono to dopiero od tego terminu. Jak zrobi się trochę bardziej ślisko to sprawdzę sam.
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Ja bez śniegu testowałem nawet dziś
ESP , hatchbak zarzucał mi na kołach 15" prawie jak na śniegu (auto zastępcze 1.6mpi), moja combi na 16" lepiej się trzymała,
Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
a można to jakoś wyłączyć? Denerwuje mnie rozgarnianie błota po tylnej szybie.Zamieszczone przez loru.....o samoczynnym włączeniu się tylnej wycieraczki przy włączeniu wstecznego gdy przednie wycieraczki są włączone pewnie wiesz, .....
Andrzej
Komentarz
-
Ja to już przetestowałem w moim poprzednim aucie (O2 4x4). Nie dało się wyłączyć całkiem ESP. Znaczy wydawało się, że jest wyłączone (bączki itp można było robić) ale w skrajnych sytuacjach, czyli dość mocno po gazie i koła całkiem skręcone, to słychać było chrobotanie jak podczas pracy ABS czy ESP podczas lekiego poślizgu.Zamieszczone przez Jac_ekMi danielcio przy odbiorze (a mam przed najnowszymi zmianami), mówił że się w 100% nie da dezaktywować, ale też czekam na śnieg i testy
Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
Pewnie tak ale mnie to nie przeszkadza wiec nie szukałem.Zamieszczone przez szekla1loru napisał/a:
.....o samoczynnym włączeniu się tylnej wycieraczki przy włączeniu wstecznego gdy przednie wycieraczki są włączone pewnie wiesz, .....
a można to jakoś wyłączyć? Denerwuje mnie rozgarnianie błota po tylnej szybie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz

FL, kupiona w maju.
Komentarz