Ehhh... to kupowanie przez neta używanych części. Znaczy wtopiłem trochę kasy. Da się to naprawić, czy szukać dalej dobrej?
[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
michumal odsprzedaj ją koledze sendrek i szukaj innej.
http://forum.octaviaclub.pl/forum/ha...69-b-c-e-h-itd
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpis5K0 953 569 AB (który to jest highline)
Zakładałem jakiś czas temu chyba identyczny u kolegi cichy_ocp
i objawy były identyczne.
Może sprzedawca sprzedał ponownie. Dominik co Ty na to??
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisTak, z alle. Sprzedawca agawar111. Teraz się nie odzywa, jednak miał dobre komentarze i zaryzykowałem.
Dominikowi oddał kasę.
Ale jakby co to sendrek da radę :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpiskopiłeś go z neta??
Zakładałem jakiś czas temu chyba identyczny u kolegi cichy_ocp
i objawy były identyczne.
Może sprzedawca sprzedał ponownie. Dominik co Ty na to??Ostatnio edytowany przez cichy_ocp; 42543.
Komentarz
-
-
Panowie, a powiedzcie mi, czy jest możliwe, że ta moja taśma AB (niesprawna, nie ma przejścia między kostką ze stacyjki, a czarną kostką z instalacji) jest już nowszą wersją i ma np. w tej czarnej kostce pozamieniane kabelki miejscami i dlatego nie chodzi? Bo z tego co wiem, według Etki gdzieś tam są jakie taśmy które mogą być w moim modelu zamiennikami. Być może taśma H by chodziła, a jak przeszli na dwuliterowe, np do O2FL i do O3 to zamienili dodatkowo kabelki...? Bo ja w oryginale mam taśmę 5K0953569 (tour z 2012 roku) bez oznaczenia literowego, czyli pierwszą jaka była produkowana w tej serii według Ross-Tech.
Może się mylę i wszystkie taśmy są wymienne między sobą i ta co zakupiłem AB jest jednak walnięta.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisOk, dzięki, czyli ta moja na bank walnięta.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisJeszcze trochę powalczę z nią,
Komentarz
-
-
Panowie sprawdziłem na wszelkie sposoby tą taśmę AB i okazało się, że jest tak jak myślałem, jest w 100% sprawna i nie pasuje do mojego toura. Okazało się, że brak jest przejścia jednego pinu od złącza ze stacyjki (białej kostki od spodu ze stacyjki) do złącza kostki taśmy do instalacji tej czarnej wielopinowej. Porównałem sobie obie płytki i są istotne różnice, a przede wszystkim brak jednego elementu na płytce AB, który to jest na mojej płytce (bez liter czyli 5K0953569). Widać to na zdjęciach poniżej. Objaw jest taki, że plus po stacyjce nie przechodzi przez płytkę i nie idzie dalej do instalacji i po przekręceniu kluczyka, nie dzieje się nic, martwa i głucha cisza.
IMAG3452 (1).jpgIMAG3451 (1).jpg
Komentarz
-
-
Ok, zakupiłem taśmę 5K0953569E i wszystko śmiga. Poniżej fotka, płytki na której widać, że ma brakujący element z płytki AB. Wniosek, zatem taki, że płytka AB nie pasuje do szkodnika.
IMAG3557.jpg
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisok, zakupiłem taśmę 5k0953569e i wszystko śmiga.
Komentarz
-
-
Witam,
Zamontowałem kierownicę multi. przed lift. bez tel. moduł pod kierownicą to 1K0-953-549-AQ . Radio to multimedialny chinol- ISUDAR 2 din . W kierownicy działają wszystkie przyciski za wyjątkiem tych po lewej stronie- zewnętrznych, które mają po dwie strzałki. Po podłączeniu oryginalnego radia -działają. Czy można coś z tym zrobić? Auto to Octavia II 1,6 MPI 2005andrzej
Komentarz
-
-
Walczę z moim turem i niestety nie udało mi się uruchomić multifunkcji. Co mogę robić źle?
A więc do dzieła:
Posiadam maxidot 1Z0920843Q, zespolone przełączniki z tempomatem i obsługą komputera.
Wymieniłem:
1. sterownik kierownicy 5K0.953.569.C na używany 5K0.953.569.H
2. kierownicę na 3T0.419.091
3. podłączam nową wiązkę: 3T0.971.584.A
I nie działa nic. Przyciski nie podświetlają się, klakson też nie trąbi....
Sterownik kodowany w VCDS na klika sposobów i nic.
Zastanawiam się, za co odpowiada wolne gniazdo w sterowniku kierownicy w lewym dolnym rogu.
Z ciekawostek: zauważyłem, że na nowym sterowniku kierownicy wreszcie poprawnie działa mi BT (3c8035730a) na maxidot. Wcześniej opcje przeskakiwały co 2 pozycje, teraz jest idealnie.
Jeszcze przy okazji przestał działać czujnik g85, który chyba jest w maglownicy.
Sypie mi przez to błędami i nie działa doświetlanie zakrętów, na szczęście innych objawów brak.
Ostatnio edytowany przez obrus; 15979.
Komentarz
-
-
to gniazdo jest do aut (passat, cc), gdzie jest osobna manetka tempomatu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz