[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
dzięki ja mam kabel ten z linku powyżej z golfa VI pewnie ( z takim stykiem zakończonym okrągło). Wszystko działa za wyjątkiem klaksonu co myślicie o sposobie z linku?
[ Dodano: Sob 27 Lut, 16 12:12 ]
sposobem z liku nie działa a w dodatku nie mam multifunkcji ma ktoś jakiś schemat jak to powinno wyglądać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin_meddzięki ja mam kabel ten z linku powyżej z golfa VI pewnie ( z takim stykiem zakończonym okrągło). Wszystko działa za wyjątkiem klaksonu co myślicie o sposobie z linku?
[ Dodano: Sob 27 Lut, 16 12:12 ]
sposobem z liku nie działa a w dodatku nie mam multifunkcji ma ktoś jakiś schemat jak to powinno wyglądać?
Czy już jest OK?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Super.
W takim razie przypomnę jeszcze jak podłączyć czarną wtyczkę do żółtej w kierownicy przedliftowej:
Z czarnej wtyczki mają wychodzić cztery przewody.
Czarna --- żółta
1 -----------7 (dolutować bo on jest do klaksonu)
2------------10
3------------9
4------------ do drugiego kabelka z klaksonu. (w zwykłym kabelku jest to pin nr 8 w żółtej, który trzeba z niej wyjąć i połączyć z 4)
[ Dodano: Nie 28 Lut, 16 16:53 ]
Dwa razy w ostatnim czasie robiłem kalibrację czujnika G85 po wymianie modułu. Moduły wymieniane z powodu dołożenia kiery multi.
Auta to Octavia II i Audi A3 8P. Oba auta z MK60.
Procedurę przeprowadziłem inaczej niż to jest opisane na Ross-Techu i tu na forum.
Uruchomienie pojazdu.
Skręcić kierownicę o jeden obrót w prawo i jeden obrót w lewo i ustawić na wprost.
Nie wyłączając silnika wchodzę w:
[03 - Brake Electronics]
[Coding-II - 11]
Lub (jeśli kodowanie II nie jest dostępne)
[Security Access - 16]
Wpisz 40168, aby umożliwić ustawienie podstawowe.
[Do it!]
[Ustawienia podstawowe - 04]
Grupa 060
[Idź!]
Po pomyślnym ustawieniu podstawowym, pole 2 powinien powiedzieć "OK".
[Gotowe, powrót]
Po tej procedurze robię jazdę na wprost, dosłownie kilka metrów i gaśnie kontrolka ASR/ESP.
Następnie kręcenie kierownicą na maxa w lewo i na maxa w prawo i gaśnie kontrolka wspomagania kierownicy.
Podsumowując różnica jest taka, że nie robię krótkiej jazdy na wprost przed adaptacją czujnika.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez valdi222Witam,
Jaki sterownik kupić żeby zagadało moduł kiery
5K0-953-569-H
5KO953569C próbowałem zamontować 5KO953569 T i S ale po podłączeniu brak możliwości włączenia zapłonu ciemność??? Octavia 2FL 2010 R. Prosze o pomoc
Komentarz
-
-
witam, chciałbym dołożyć multi kierownice do octavia II 2012r sedan 1.4 tsi
nr sterownika: 5k0-953-569 C
radio: SWING
licznik bez MAXIDOT
Przede wszystkim zależy mi na sterowaniu radiem z kierownicy i na lepszym wyglądzie.
Co muszę kupić- zmienić ?
Czy kierownica musi być z podobnego rocznika ? ( słyszałem że po 2010r była zmiana kodowania, i nie wiem czy starsza kierownica będzie działać poprawnie)
Komentarz
-
-
neeji, tu obejrzyj zdjęcia sterownika jaki potrzebujesz oraz kierownicy (może mieć też sterowanie radiem) do tego kabelek do multifunkcji . http://forum.octaviaclub.pl/nviewtop...asc&start=1425
Komentarz
-
-
dzięki za szybką odpowiedz
z tego co zrozumiałem to potrzebuje moduł 5K0 953 569 h
wiązkę 3T0 971 584
i kierownice po lifcie obsługującą LIN 2.0
czy nie posiadając MAXIDOT przyciski z prawej na kierownicy mogą się do czegoś przydać ?
( lepiej kupić kierownice z przyciskami do telefonu czy tym kółkiem )
[ Dodano: Wto 08 Mar, 16 23:56 ]
czy żadne z tych przycisków nie obsłużą nic innego oprócz MAXIDOT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neejidzięki za szybką odpowiedz
z tego co zrozumiałem to potrzebuje moduł 5K0 953 569 h
wiązkę 3T0 971 584
i kierownice po lifcie obsługującą LIN 2.0
czy nie posiadając MAXIDOT przyciski z prawej na kierownicy mogą się do czegoś przydać ?
( lepiej kupić kierownice z przyciskami do telefonu czy tym kółkiem )
[ Dodano: Wto 08 Mar, 16 23:56 ]
czy żadne z tych przycisków nie obsłużą nic innego oprócz MAXIDOT
Kierownica do kupienia taka jaką Ci wskazałem na zdjęciu. Może też być trójramienna.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez valdi222Georgg dzięki za pomoc
Zamieszczone przez neejidzięki za wytłumaczenie. :idea:
może miałby ktoś do sprzedania moduł 5k0-953-569H lub E ?
znalazłem kilka na allegro tylko trochę za drogie jak dla mnie,
Komentarz
-
Komentarz