w tym radiu STREAM MP3 nie ma wogole dostepu do czegos takiego w kodowaniu jak shortpress...z tego co doczytalem na zagranicznych forach to w wersjach radii po FL i RNS jest shortpress...wiec czeka mnie zmiana radia. Zastanawiam sie tylko czy chinczykowe radio pociagnie..
[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
Ja mam u siebie chińczyka "Erisin" w OIIFL - i wszystko działa (kierownica ze sterowaniem - rolki)Zamieszczone przez JohnnyRemy Zobacz wpisw tym radiu STREAM MP3 nie ma wogole dostepu do czegos takiego w kodowaniu jak shortpress...z tego co doczytalem na zagranicznych forach to w wersjach radii po FL i RNS jest shortpress...wiec czeka mnie zmiana radia. Zastanawiam sie tylko czy chinczykowe radio pociagnie..
Komentarz
-
-
Taśmy nie trzeba wymieniać.Zamieszczone przez tymol Zobacz wpisJeżeli chodzi o taśmę to w przypadku gdy auto ma tempomat to jest potrzeba jej wymiany?
Moduł:
Do wymiany kabelek z poduszki lub dołóż tylko wtyczkę multifunkcji.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz
-
-
Numery przycisków są pod przyciskami. Musiałbyś je wymontować, żeby wiedzieć czy Ci podejdą.Zamieszczone przez barto1905 Zobacz wpisPotrzebuję tylko numery od multifunkcji, które podejdą ze Skody Rapid do mojej OCtavii.
Potrzebujesz któreś z tych:
5E0 919 719 E - radio + maxi
5E0 919 719 F - to co E + bluetooth
5E0 919 719 G - to co F + łopatki
Tu masz z F:
Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
-
Ale które przyciski nie działają?Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisi nie wszystkie przyciski dzałają
Stawiam na moduł.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
-
-
Przewijanie i głośniej/ciszej nie działa. Zależy na uruchomieniu tych drugich. A jak moduł to z jaką końcówką najpewniejszy? Bo przeczytałem cały temat i zgłupiałem od natłoku informacji.Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisAle które przyciski nie działają?
Stawiam na moduł.
Komentarz
-
-
Moduł CH powinien rozwiązać Twój problem. Spotkałem się z tym problemem i po wymianie na CH wszystko działało.Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisPrzewijanie i głośniej/ciszej nie działa.
Polecam kupować na Aliexpress.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
-
Czy mógłbyś wskazać jaki to kabelek? Zdjęcie lub link do aukcji. Z góry dziękuję.Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisTaśmy nie trzeba wymieniać.
Moduł:
Do wymiany kabelek z poduszki lub dołóż tylko wtyczkę multifunkcji.
Komentarz
-
-
Nie mogę znaleźć interesujących mnie informacji odnośnie MF
Mam o2 przed liftem 2008r, komponenty jak nizej:
Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl Part No SW: 1K0 953 549 BP HW: 1K0 953 549 BP Component: J0527 051 0101 Coding: 0003042 Shop #: WSC 02429 202 82439 VCID: 0103FF5B58CD45367E-8054 Subsystem 1 - Part No: XXXXXXXXXXX Component: E0221 002 0010 No fault code found. ------------------------------------------------------------------------------- Address 17: Instruments Labels: 1K0-920-xxx-17.lbl Part No: 1Z0 920 841 D Component: KOMBIINSTRUMENT VD1 0918 Coding: 0002101 Shop #: WSC 00011 888 96745 VCID: 377751834689CB8680-8062 No fault code found. ------------------------------------------------------------------------------- Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530-V3.clb Part No SW: 1K0 907 530 P HW: 1K0 907 951 Component: J533__Gateway H16 0192 Revision: H16 Serial number: 2500K084180165 Coding: E9801F0E4002021302 Shop #: WSC 73430 790 12345 VCID: 346D668F57FF209EA5-8060 kupilem columbusa, nie działa mi MF, kierownica std od tego modelu jak w linku
moze ktos ma jakies sugestie. Nie wiem czy powiino tak być czy nie, ale podobno w vw przyciskami kierownicy mozna sterować wyświetlaniem. u mnie działa tylko z manetki, choć np mam problem ze zmiana niektorych parametrow za pomoca manetki np speed warning.
Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi. Z jakim zestawem głośnomówiącym działa columbus rns-510, tak zeby nie isc w koszta.
Komentarz
-
-
staniusek, zeby Ci kiera dzialala z Columbusem musisz wgrac latke w zaleznosci jaki soft radia posiadasz. Tutaj masz odpowiednie oprogramowanie i info jak to wykonac. Byc moze trzeba bedzie tez zmienic kodowanie radia.
Jesli chodzi o bluetooth to sterownik 5N0 035 730 z koncowka A,B i C napewno dziala z Columbusem i starymi zegarami. Jest to wersja Premium z rSap.
Komentarz
-
-
super, dzieki za info, pomogl mi magik od radia tego typu, wgralem soft, nizszy niz moj, MF ozyla :-) . Jedyny myk który musiałem zrobić to trzymając długo setup w ustawieniach systemu pozwolić na downgrade, inaczej dostawałem błąd, magik od radia sugerował jeszcze żeby robić to na wyłączonej stacyjce.
Komentarz
-
-
Aktualnie czekam na wtyczkę, ale chciałem zrobić testy kierownicy i interesuje mnie kolejność pinów w czarnej wtyczce do multifunkcji, który pin będzie pierwszy, ten z prawej?
Czy ten opis dla kiery O2 FL będzie dobry dla kiery O2?
Łączymy PIN1 z wtyczki poz.1 z PIN 9 żółtej wtyczki
Łączymy PIN2 z wtyczki poz.1 z pin 10 żółtej wtyczki
Usuwamy taśmę do formowania wiązki - tą czarną i wypinamy z żółtej wtyczki pin 8
Wypięty PIN 8 wkładamy do PIN 4 wtyczki poz. 1
Wpinamy PIN3 do wtyczki poz. 1 i ucinamy drugą zbędną część
Dolutowujemy skrócony PIN3 do kabla srebrnego konektora klaksonu
Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium
Komentarz
-
-
PIN8 zostawić tam gdzie jest, czy wpiąć w PIN4 czarnej wtyczki?
Czy wystarczy po prostu spiąć te piny PIN1 --> PIN7 (srebrny konektor klaksonu) PIN3 --> PIN9, a reszty nie ruszać?Ostatnio edytowany przez dieselinside1900; 43793.Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium
Komentarz
-
-
8 z żółtej do 4 w czarnej.Zamieszczone przez dieselinside1900 Zobacz wpisPIN8 zostawić tam gdzie jest, czy wpiąć w PIN4 czarnej wtyczki?
Zacznij od sprawdzenia jak masz moduł obecnie. Na bank nie masz highline ale pomoże to w ustaleniu jaki potrzebujesz.Zamieszczone przez picia136 Zobacz wpisPodłącze się do tematu o2 z 2005r przed lift. Chciał bym dołozyć multifunkcyjną kierownicę. Potrzebuje kierownice moduł czy coś jeszcze? Macie jakieś nr cześci ?
Będzie też potrzebny kabelek, o którym wyżej piszemy. Oryginalny lub przerobiony ten co masz teraz.
No i jaką kierownicę chcesz zamontować?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
Komentarz