Witam. dziś po długiej walce z złożeniem i po odpowiednim kodowaniu kierownica z O II FL założona do OII przed FL w pełni działa tzn. przyciski z lewej w pełni sterują radiem (rcd340) i przyciski z prawej sterowanie maxi-dotem ( licznik poliftowy) . Oczywiście moduł wymieniony na 1K0 953 549 CH z Chinowic )
Dzień Dobry. Mam na imię Paweł. Jestem nowym użytkownikiem zarówno forum jak i Skoda Octavia II FL Mint/Calsic. Proszę o pomoc. Jeżeli chciałbym napisać post w tym temacie i ewentualnie zobaczyć odpowiedź to jak i gdzie mam to zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość
Mam kilka pytań które nie dają mi spokoju. Po przeczytaniu wielu postów na tym forum nie jestem do końca przekonany co i jak. Posiadam Skoda Octavia II FL Mint z tego co się doczytałem rok produkcji 2009 rok modelowy 2010. Chciałbym jak wielu kolegów nieco wzbogacić swoje auto choćby o światła p.mgłowe. Moduł jaki posiadam to 1K0937085H. Z tego co wyczytałem nie posiadając elektrycznych szyb z tyłu musiałbym wymienić go na 1K0937087H. Oczywiście jest on nie osiągalny. Znalazłem na Czeskiej stronie za jedyne 1200 zł. Niestety nie przysyłają do Polski. Natomiast na Polskim portalu aukcyjnym znalazłem coś takiego
MODUŁ KOMFORTU BCM VW SKODA AUDI 1K0937087
Marka: Skoda
Wersja: OCTAVIA 2009-2013
SUPERB II 2008-2013
Numer katalogowy: 1K0937087
Numer zamienny: 1K0937087D
1K0937087H
Rok produkcji: OCTAVIA II 2009-2013
SUPERB II 2008-2013
Czy rzeczywiście jest to to samo
Na stronie Czeskiej napisane 1K0937087H zamiennik do
Ok. Na forum ktoś napisał iż nie posiadając tylnych szyb elektrycznych tylko ten 1K0937087H pasuje. Jeszcze jedno pytanie czy wymieniając ten moduł należy po prostu wyjąć i włożyć nowy? Czy piny w nowym module odpowiadają tym w starym i czy nie ma to wpływu na wskazania licznika? Jeszcze jedno. Jeżeli kupię używany moduł to będzie on zawierał czyjeś ustawienia co oznacza że będę musiał wszystko kodować od początku. Czy jest możliwość zrobienia czegoś na zasadzie kopii zapasowej i przywrócenia jej na nowym module. Co jeszcze będę mógł uruchomić na tym
1K0937087E. np. tempomat?
korzenip, pytasz o halogeny w temacie o multifunkcji. Rozumiem, że jesteś nowy i nie za bardzo wiesz jak się poruszać po forum ale musisz to szybko ogarnąć bo wprowadzasz zamieszanie i robi się bałagan przez to.
Przeróbki poszerzające funkcjonalność auta. Np. dodanie Xenonów, zmiana foteli, dodatkowe funkcje, wymiana modułu centralnej elektryki. Radio/nawigacja z nowszego modelu itd.
Co jeszcze będę mógł uruchomić na tym 1K0937087E. np. tempomat?
Ten sterownik nie ma nic wspólnego z tempomatem. O tempomat też pytaj w odpowiednim temacie.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Cześć...Mam takie pytanie chciałem założyć tempomat i multikfunkcje w o2fl 2012r ambiente
Ale po rozegraniu osłony okazuje się że niema pod kierownica modulu komfortu a manetki są zespolone....czy jest jakaś możliwość zamontowania tempomat i multifunkcji.dziekuje z góry za odpowiedz
Cześć...Mam takie pytanie chciałem założyć tempomat i multikfunkcje w o2fl 2012r ambiente
Ale po rozegraniu osłony okazuje się że niema pod kierownica modulu komfortu a manetki są zespolone....czy jest jakaś możliwość zamontowania tempomat i multifunkcji.dziekuje z góry za odpowiedz
do multifunkcji i tempomatu potrzebna jest odpowiednia taśma airbag a nie moduł komfortu.
Trzeba wiedzieć co masz teraz. Najlepszy byłby autoscan auta. Jak będziemy wiedzieć jaką masz taśmę airbag to dobierze się manetki z obsługą tempomatu. Do tego oczywiście kierownica i kabelek do multifunkcji.
Ok...A może podpowiedzialbys co dokładnie kupić i jaka taśmę airbaga.
Podnieś obudowę kolumny kierowniczej i zrób zdjęcie manetek i sterownika i wrzuć tu.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
To mam teraz....W manetce po prawej jest przycisk trip do zmieniania w liczniku to nie maxi dot....pod kierownica nie ma tego modulu komfortu czy jak to zwał.. kierownicę kupiona mam z octavia z telefonem po prawej stronie.czy ten komplet bzalatwi sprawę...https://www.olx.pl/oferta/manetki-ta...5-IDr4bvp.html tylko po prawej nie ma w manetce tego trip czy to znaczy że będzie można sterować z kierownicy.z góry dziękuję za pomoc
Proszę o informacje czy moje przypuszczenia są prawidłowe. Generalnie chciałbym kierownicę od O2 FL ( z rolką) bo ta mi się bardziej podoba wizualnie niż z przed liftu
Proszę o informacje czy moje przypuszczenia są prawidłowe
Możesz brać to od chińczyków ale tam widzę wtyczkę do kierownicy przedliftowej. Będziesz więc musiał kupić odpowiednią wtyczkę i ją wymienić.
Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY9.lbl
Part No SW: 1K0 953 549 CQ HW: 1K0 953 549 CQ
a muszę kupić 1K0 953 549 CH i kabelek 5K0 971 584 C ??
U mnie siedzial modul CQ i wymienilem na CH wlasnie od chinczykow, kabelek chcialem tez kupic ale dzieki schematowi od koleś przerobilem obecny w 5 minut
Możesz brać to od chińczyków ale tam widzę wtyczkę do kierownicy przedliftowej. Będziesz więc musiał kupić odpowiednią wtyczkę i ją wymienić.
Witam pytanie trochę z innej beczki Czy ktoś się orientuje jaki jest security code dla silnika i instrumentów ? Mam auto przedlift 2008 i nie mogę podnieść obrotów nie przyjmuje kodu:/ czy to może być wina kabla tzn clonem nie będę w stanie?
To jest temat o multifunkcji. Nie mieszaj. Poszukaj tematu związanego z Twoim problemem lub załóż nowy.
Cześć,
dzięki za info odnośnie kabelka. Jak wygląda ta wtyczka? Poszukam wtyczki lub całego kabelka z taką już w zestawie. Albo gdzie znajdę schemat o którym pisze mazur888 ?
Jeszcze jedno pytanie odnośnie modułu pod kierownicę. Czytałem więcej ten temat i mam jedną wątpliwość.
To jednak powinienem kupić z końcówką CD a nie CH jak wcześniej pisałem? Jeden i drugi jest na ali w podobnej cenie, także ważne żebym kupił po prostu dobry
Witam. ravas poniżej schematy przeróbki kabelka. Są 2 wykonania w zależności czy masz kierownicę z superb czy oktavii. kwestia zamiany kabli 1-3 w wtyczce 6 pinowej. na rysunku 1 jest wtyczka 4 pinowa (pomyłka) ale numeracja pinów jest ok.
Jestem świeżo po montażu (dzisiaj) i powiem szczerze że to 30 minut roboty z kodowaniem. Wszystko śmiga. u mnie montowałem sterownik z końcówką CF i do twojej też taki będzie pasował (za CQ CH nie pasuje tylko cd lub cf). Są na znanym portalu poniżej 100 PLN.
pozdrawiam.
Jakiś miesiąc temu dołożyłem kierownice multi do swojej O2FL po wielu próbach i szperaniu w necie udało się zakodować, ale dzisiaj namieszałem coś w kodowaniu i znów nie działa, a nie mogę odnaleźć tego postu co wtedy mi pomógł. Moduł H, kierownica multi, tempomat, licznik bez MaxiDota ale ze zwykłym komputerem sterowanym z manetki. Przy kodowaniu 5180204000 działa wszystko oprócz kierownicy a przy 5184204000 kierownica już się podświetla ale dalej nie działa i przestaje działać manetka od sterowania komputerem.
Komentarz