Re: Halogeny jako dzienne
Czytam różne wątki, ale odpowiedzi na pytanie nie znalazłem-czy ktoś próbował/czy da się zrobić następująco w Octavii II przed FL (2005 r)
-przełącznik w pozycji zero - auto ciemne;
-przełącznik w pozycji Auto - w dzień halogeny z mocą zmniejszoną o 30-40% (powiedzmy w trybie amerykańskim, choć ideałem byłoby gdyby świeciły się same i nie reagowały na ręczny, bo często zaciągam wajchę, gdy stoję dłużej na czerwonym, a nie chciałbym dyskoteki robić); gdy zareaguje czujnik zmierzchowy/impuls wycieraczek/impuls autostradowy czy jak zwał te ostatnie - włączają się mijania;
-przełącznik w pozycji pozycyjne - normalnie jak ma być fabrycznie;
-przełącznik w pozycji mijania - światła mijania jak w fabryce.
Rozwiązanie oczywiście niezgodne z PORD, ale...
Ewentualnie czy dałoby się w instalację wpiąć jakieś sensowne LEDY (np. jakieś HELLE), żeby działało jw.?
Bo halogenów takich jak w Octavii II FL z funkcją i homologacją dziennych do FL to chyba nikt nie produkuje?
Zamieszczone przez Kowal_ldz
-przełącznik w pozycji zero - auto ciemne;
-przełącznik w pozycji Auto - w dzień halogeny z mocą zmniejszoną o 30-40% (powiedzmy w trybie amerykańskim, choć ideałem byłoby gdyby świeciły się same i nie reagowały na ręczny, bo często zaciągam wajchę, gdy stoję dłużej na czerwonym, a nie chciałbym dyskoteki robić); gdy zareaguje czujnik zmierzchowy/impuls wycieraczek/impuls autostradowy czy jak zwał te ostatnie - włączają się mijania;
-przełącznik w pozycji pozycyjne - normalnie jak ma być fabrycznie;
-przełącznik w pozycji mijania - światła mijania jak w fabryce.
Rozwiązanie oczywiście niezgodne z PORD, ale...
Ewentualnie czy dałoby się w instalację wpiąć jakieś sensowne LEDY (np. jakieś HELLE), żeby działało jw.?
Bo halogenów takich jak w Octavii II FL z funkcją i homologacją dziennych do FL to chyba nikt nie produkuje?
Komentarz