kasal - jakiej homologacji k ? bo z tego co wiem to żadne przeciwmgielne z Octy II nie mają homologacji na dzienne, ja na swoich jeżdżę już ponad rok, ostatnio nawet przegląd przeszedł samochód, na razie nikt się nie czepił.
[O2] Halogeny jako dzienne
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kasalCzyli pozostaje partyzantka na jazde dziennaOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Ja również mam taki patent u siebie od niedawna (przyciemnione 50%) i jest super. Wczoraj na trasie do Łodzi mijałem 2 patrole. Obaj panowie byli wolni (akurat nikogo nie trzymali), obaj się przyglądali ale "lizakiem" nie machneli Prawda jest taka (o czym było tutaj pisane wielokrotnie) że jeśli palą się same halogeny bez postojówek oraz całego tyłu to jest okej. Pewnie, że jak trafi się na jakiegoś upierdliwego znawcę tematu i sprawdzi homologację świateł to będzie słabo. Ale póki co jest okej, nikt z naprzeciwka nie mruga światłami i mam nadzieję że tak zostanie.
PS Wielokrotnie jadąc moim poprzednim autem (Fabią) sam bez obciążenia na światłach mijania mrugali mi niewiedzieć czemu. Światła ustawiane wielokrotnie i nic to nie dało. A tutaj mimo, że zapalone halogeny żadnej reakcji ze strony innych kierowców.
Komentarz
-
-
Nie wiem czy koś już poruszał tą kwestię, ale jazda ze światłami pseudodziennymi może mieć nieciekawe konsekwencje w przypadku kolizji czy wypadku. Pomimo teoretycznego braku winy można stać się współwinnym lub winnym spowodowania zdarzenia drogowego.
Można też zostać oskarżonym o świadome poruszanie się niesprawnym autem.
Komentarz
-
-
Czy jest ktoś z Olsztyna kto umie włączyć dzienne w halogenach? - Octavia II Nowy Tour.
Czy jest możliwość włączenia funkcji leaving home w tourze? Najlepiej w halogenach. Co prawda nie ma przełącznika auto ale może da się zaprogramować żeby za każdym razem przy otwieraniu auta włączyły się halogeny?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ernestowskiNie wiem czy koś już poruszał tą kwestię, ale jazda ze światłami pseudodziennymi może mieć nieciekawe konsekwencje w przypadku kolizji czy wypadku. Pomimo teoretycznego braku winy można stać się współwinnym lub winnym spowodowania zdarzenia drogowego.
Zamieszczone przez ernestowskiMożna też zostać oskarżonym o świadome poruszanie się niesprawnym autem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MatiwolHalogeny zwykłe mam->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962ale czy po tym nie można poznać, że sterownik przyjmie kodowanie ich jako dzienne? Moge się mylić, ale mam wrażenie, że gdzieś na forum o tym czytałem. Pewno kowal2002 lub enriquez się wypowiedzą.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Panowie a ja z innej beczki... Jako, że miałem naprawdę w lipnym stanie włącznik świateł (poprzedniemu właścicielowi zalał się odświeżaczem do auta i materiał wszedł w reakcję :lol: ) kupiłem włącznik, ale z opcją auto (nie mam czujnika zmierzchu). Czy jest szansa zakodować układ w taki sposób aby na opcji auto świeciły się dzienne po halogenach, na 0 nic się nie świeciło a reszta jak leci?. Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz