[OII FL] kierownica multifunkcyjna
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Rafalek164 Zobacz wpisJaki modul powinienem kupic by to zahulalo wszystko?
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...odule_Versions
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.
Chcialbym zamienic swoja biedna kierownice na taka z MF oraz dolozyc tempomat i od razu zegary z MD.kierownicę mam,zegary mam,
czy ktos moze mi podac nr czesci na manetke z tempomatem?
Octavia 2 fl 2011rok.
modul o ile dobrze zczytalem pod kierownica ma koncowke BJ
Jaki modul powinienem kupic by to zahulalo wszystko?
ewentualnie czego mi brakuje jeszcze?Ostatnio edytowany przez Rafalek164; 47159.
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć wszystkim, mam pytanie bo na dniach będę montował kierownicę multifunkcyjną u kolegi Koleś, kiera właśnie do mnie dotarła no i wygląda nie za specjalnie w porównaniu do mojej obecnej ,stąd decyzja o obszyciu. I tak narodziła się myśl o usunięciu łopatek od DSG, mam manualną skrzynię. Ktoś może usuwał łopatki? Tak myślałem że skoro oddaje kierownice do ponownego obszycia to tapicer by te dziury czymś wypełnił i ładnie obszył, tak jak tą kierownice ze zdjęć.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Liss_ek Zobacz wpisjak za pomocą VCDSa można by zmienić tą funkcję(zamiana kółeczka na słuchawkę)
Jest gdzieś na drive2.ru jak gość to zrobił ale to wymaga przelutowania jednego układu.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, przeczytałem cały temat i tylko połowicznie znalazłem odpowiedź na swoje pytanie.
Posiadam MaxiDOT, radio Amundsen, moduł bluetooth (chyba GSM III bo obsługuje też multimedia w telefonie) oraz multifunkcyjną kierownice. Jednak prawy panel nie zawsze działał, tzn przekręcanie nie zawsze wyświetlało wszystko informacje, ale głównie nie działa funkcja OK. Ponieważ w aso nowy panel kosztuje >1500 zł o.O dzwoniłem do 2 ASO bo nie chciało mi się wierzyć w cenę, a na allegro mało ofert, dlatego ostatecznie zdecydowałem się na zakup panelu z kółeczkiem, choć miałem z telefonem. Liczyłem na to, że funkcja przycisku jest zaprogramowana w sterowniku i jak zamienię obudowy to będzie jak oryginał. Niestety pomimo wymiany samego panelu (wiązka pod poduszką została ta sama) nie mam obsługi telefonu tylko przełączanie między radiem a mediami ;/ wszystkie inne funkcje działają.
Czy mógłby ktoś podać instrukcję jak za pomocą VCDSa można by zmienić tą funkcję(zamiana kółeczka na słuchawkę), czy może w wiązce trzeba zamienić jakiś pin ?
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć Wam. Mam 02FL 2009r. Mam takie pytanie. Mam sterownik kierownicy 1K0953549CD oraz przełącznik 1K0953513G . Czy ktoś wie jaki kabelek muszę kupić żeby pasował do Multifunkcji ? Kierownicę mam z O2FL 2012r. z gniazdem na 6 pin. ?
Zostaw komentarz:
-
-
No i się wyjaśniło. Przyciski masz z Superba.
Kabelek będziesz musiał przerobić. W Czarnej powinny być cztery kabelki a nie trzy.
Napisze Ci jak to powinno być z innego komputera.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
Jesteś pewien, że to z O3? Taka kierownica nie powinna Ci działać.
To by wyglądało, że masz raczej kierownicę z Fabia II FL i Roomster FL.
A jaki masz teraz kabelek? Oryginalny w tej kierownicy czy sam go robiłeś?
Opisz jak lecą kabelki z żółtej do czarnej. Numerami.Ostatnio edytowany przez MQ1977; 36345.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MQ1977 Zobacz wpisAuto: O2 FL 2009 r.,
Założona kierownica MF z O3
Zamieszczone przez MQ1977 Zobacz wpisz przyciskami tylko po lewej stronie
Zamieszczone przez MQ1977 Zobacz wpisCzy dla mojego przypadku istnieje jakieś rozwiązanie? Zmostkowanie kabelka?
Opisz jak lecą kabelki z żółtej do czarnej. Numerami.
Zostaw komentarz:
-
-
Auto: O2 FL 2009 r., licznik bez maxi-dota, zainstalowane tempomat i mfa, manetki niezespolone
Założona kierownica MF z O3, z przyciskami tylko po lewej stronie
Do tego kabelek do poduszki. Taki: Skoda Octavia 3 Przewód wiązka airbag 5E0971584A (5736977080) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Założony moduł: 1k0 953 549 CH
Działa wszystko elegancko (podświetlenie, obsługa radia i telefonu) poza jednym: Nie działa klakson. Po przejrzeniu tego i pokrewnych tematów widzę, że inni forumowicze też mieli podobną sytuację, tylko że z kierownicami o2.
Czy dla mojego przypadku istnieje jakieś rozwiązanie? Zmostkowanie kabelka? Inny moduł?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Uby Zobacz wpisKoleś a czy w przyszlosci obsłuży mi ten modul też maxidota?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Uby Zobacz wpisKoleś a powiedz mi o co chodzi z ta wersja LIN? CF ma 2.0 a przy cq jest "-" nie robi to różnicy?
Zamieszczone przez Uby Zobacz wpisI czy cf za 80zl sie oplaca?
Zostaw komentarz:
-
-
Koleś a powiedz mi o co chodzi z ta wersja LIN? CF ma 2.0 a przy cq jest "-" nie robi to różnicy? I czy cf za 80zl sie oplaca?
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
Zerknij tu
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...er_1K0-953-549
oba są Highline
Jesteś ze Śląska napisz do kolegi Kolesia (albo się z nim umów może ma odpowiedni moduł) on mnie kierował w identycznej sytuacji. Przeszczep wykonałem samodzielnie, pacjent żyje
Zostaw komentarz:
-
-
Witam. Mam pytanie. Chce wymienic kierownice na multifunkcyjna mam juz kierownice kupioną i mam na oku pewien sterownik w dobrej cenie (1k0953549ck) moj w samochodzie ma nr 1k0953549cq czy on mi podejdzie jako zamiennik cq? W katalogu rosstecha rozni sie tylko czujnikiem kąta skrętu. Czy mozna montować je zamiennie?
nie umiem wkleic na forum screena z rosstecha zebyscie widzieli o co mi chodzi
octavia 2fl my2010
edit: i czy z końcówka cf by podszedł za cq?Ostatnio edytowany przez Uby; 40864.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisMasz jakieś części już kupione?
Kierownica? Sterownik?
Zostaw komentarz:
-
-
Kolego baj333 to nie takie trudne z samą kierownicą - jestem na to najlepszym przykładem - przy pomocy Kolegi KOLESIA :-))) za co Piotrek olbrzymie dzięki jeszcze RAZ!!!
Maxi dot to już grubsza zabawa i też juz czekam na montaż tylko z terminami problem. Masz w Strykowie kolegę który zakłada i koduje wszystko w aucie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez bj333 Zobacz wpisWitam forum i kolegów,
Kierownica? Sterownik?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam forum i kolegów, czy ktoś może polecić warsztat w Warszawie do takiej operacji? Octavia 2 z maxidot.
Przeczytałem cały wątek, ale dla mnie temat zbyt zaawansowany jak na samodzielną zabawę, odczytanie numeru sterownika to już dla mnie problem
Zostaw komentarz:
-
-
Kolego tu masz rozpiskę modułów razem z wersjami
Zostaw komentarz:
-
-
Odgrzeję kotleta. Mam moduł 1K0953549CQ. Czy w grę wchodzi tylko wymiana na CH lub CD czy podejdzie CF? Ceny są na dzień dzisiejszy ciekawe...Ostatnio edytowany przez Kedzior122; 44716.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez skyneo Zobacz wpisDzisiaj pytałem w ASO i za kod do STREAM'a życzą sobie 120 pln. :/
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: