Zamieszczone przez Rafit
[OII FL] kierownica multifunkcyjna
Zwiń
X
-
-
-
Zamieszczone przez MurzyN91Gdzie zakupie kabel ? jakis sprawdzony sprzedawca ?
Zostaw komentarz:
-
-
jesteś na forum od 2 godzin, więc na razie nie pytaj, tylko czytaj
Zostaw komentarz:
-
-
Yhy, a konkretnie ?jestem totalnie zielony :roll:
A prócz tego VCDS , jakie koszty mnie czekają ?
i Gdzie zakupie kabel ? jakis sprawdzony sprzedawca ?
Zostaw komentarz:
-
-
Posiadam octavie II FL combi 2011.12 , chce zmienić kierownice na multifunkcyjną , co potrzebuję kupić do wymiany oprócz kierownicy ? , prosiłbym o konkretne linki , ceny.
Nie mam bluetooth'a , radio swing , mały komputer - spalanie ,km ,zasięg itp.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie da się uruchomić rolkę do MFA przy sterowniku: 5K0953569E
Multifunkcja już działa, jednak nie mogę odpalić MFA (w liczniku zakodowany Bajt 1, bit 3)
Jeśli się nie da to jaki moduł obsługuje rolkę z prawej?
Zostaw komentarz:
-
-
klakson w MF jest sterowany po lin - czyli jak klawisze kierownicy
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RafitCo się stało z PIN8 z żółtej wtyczki?
Zamieszczone przez RafitKtory pin w poduszce traktować jako masowy i prądowy?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez EnriquezTak, musisz kupić wtyczkę 6-pinową do kierownicy i łączysz to tak:
Żółta wtyczka w zwijaczu <----> wtyczka 6 pin
PIN 9 <---> PIN 1
PIN 10 <----> PIN 2
PIN 7 <----> PIN 3 <----> styk masowy klaksonu
styk prądowy klaksonu <----> PIN 4
Teraz styki klaksonu są podłączone na styki 7 i 8 żółtej wtyczki, więc trzeba to po prostu zmodyfikować jak wyżej.
Pasujące kabelki 000 979 009 E
Wtyczka - nie pamiętam numeru, ale mam ją w domu to zobaczę.
I teraz pytanie.
Co się stało z PIN8 z żółtej wtyczki?
Ktory pin w poduszce traktować jako masowy i prądowy?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez koleśZamieszczone przez georggNie prościej kupić sterownik jaki będzie pasował?Piotrek dzięki za współpracę.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georggNie prościej kupić sterownik jaki będzie pasował?
Kierownica działa choć nie wszystko.
Zostaw komentarz:
-
-
ano prościej, klient jednak kupił w większym komplecie i trzeba było urzeźbić
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriqueznie mniej jednak mogę Cię pocieszyć - założyłem kiedyś taki, tylko trzeba mieć komplet z mocowaniem do kolumny kierownicy i wymienić stacyjkę, lub przerobić jej wiązkę
Zostaw komentarz:
-
-
a to pech - one wychodziły dość krótko w O2
nie mniej jednak mogę Cię pocieszyć - założyłem kiedyś taki, tylko trzeba mieć komplet z mocowaniem do kolumny kierownicy i wymienić stacyjkę, lub przerobić jej wiązkę
Zostaw komentarz:
-
-
-
Zamieszczone przez Dobablackpw[/b] jaki wrzucałeś w takim zestawieniu nr modułu kiery?>
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez blackpwDzięki wszystkim za pomoc, kierownica jest już zamontowana.
Niestety nie udało się ustawić w pełni obsługi komputera na kierownicy, nie działa przełączanie się pomiędzy funkcjami (obrót prawym kółkiem), więc musiałem zostawić manetkę z obsługą kompa. Rolką na kierownicy można jedynie poprzez klik/wcisk przełączać się pomiędzy 1/2, lub resetować przytrzymując.
Czy komuś udało się bez MaxiDot'a aktywować prawą rolkę do przełączania się pomiędzy funkcjami kompa?
blackpw jaki wrzucałeś w takim zestawieniu nr modułu kiery?>
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki wszystkim za pomoc, kierownica jest już zamontowana.
Niestety nie udało się ustawić w pełni obsługi komputera na kierownicy, nie działa przełączanie się pomiędzy funkcjami (obrót prawym kółkiem), więc musiałem zostawić manetkę z obsługą kompa. Rolką na kierownicy można jedynie poprzez klik/wcisk przełączać się pomiędzy 1/2, lub resetować przytrzymując.
Czy komuś udało się bez MaxiDot'a aktywować prawą rolkę do przełączania się pomiędzy funkcjami kompa?Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez spacewalkerZamieszczone przez zyziek7.....(ważny jest nr licznika - końcówka 943 z maxi, 903 bez maxi) U mnie jest maxi dot oryginalny tylko bez ramki - co chyba jest bez znaczenia. przykład - 1Z0920903B - bez maxi , 1Z0920943B z maxi dot
1Z0 920 8xx to dla EU
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez zyziek7.....(ważny jest nr licznika - końcówka 943 z maxi, 903 bez maxi) U mnie jest maxi dot oryginalny tylko bez ramki - co chyba jest bez znaczenia. przykład - 1Z0920903B - bez maxi , 1Z0920943B z maxi dot
1Z0 920 8xx to dla EU
Zostaw komentarz:
-
-
zyziek7, dzięki za rzeczową odpowiedź i podanie numerów zegarów. Trzeba się będzie rozejrzeć za jakimiś rozejrzeć.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynolblackpw, 4E0 971 978 B - 6 zł w ASO
Spróbuję zatem podzwonić do Wrocławskich serwisów podając konkretny numerek.
Dzięki.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georggzyziek7, czy Twój licznik z maxi-dotem jest oryginalny? Na forum piszą, że oryginalny ma srebrną ramkę między zegarami a ten na zdjęciu nie ma. Czy to jest jakiś składak (o ile można coś takiego złożyć)? Czy pamiętasz jakie było oznaczenie tego licznika? Też chcę kiedyś założyć licznik z maxi-dotem.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: