[OII FL] kierownica multifunkcyjna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• KOMAND1306
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez georgg
    zyziek7, czy Twój licznik z maxi-dotem jest oryginalny? Na forum piszą, że oryginalny ma srebrną ramkę między zegarami a ten na zdjęciu nie ma. Czy to jest jakiś składak (o ile można coś takiego złożyć)? Czy pamiętasz jakie było oznaczenie tego licznika? Też chcę kiedyś założyć licznik z maxi-dotem.
    Kolego ja mam oryginalny w wersji elegance i srebrne ramki są tylko dookoła obrotomierza i prędkościomierza.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    blackpw, 4E0 971 978 B - 6 zł w ASO

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    zyziek7, czy Twój licznik z maxi-dotem jest oryginalny? Na forum piszą, że oryginalny ma srebrną ramkę między zegarami a ten na zdjęciu nie ma. Czy to jest jakiś składak (o ile można coś takiego złożyć)? Czy pamiętasz jakie było oznaczenie tego licznika? Też chcę kiedyś założyć licznik z maxi-dotem.

Zostaw komentarz:

• blackpw
    odpowiedział(a)
    Hej, po zakupie kabla do kierownicy multifunkcyjnej okazało się, że mam złą wtyczkę, więc poszukuję szerszej wtyczki do kabla - 1K0971584C.
    Czy ktokolwiek miałby możliwość zakupu gdziekolwiek takiej szerszej (po liftingu) wtyczki?
    Załączam fotki gniazda w kierownicy (szerszego) i wtyczki w kablu (węższej), którą muszę wymienić na kompatybilną z gniazdem (szerszą).
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• spacewalker
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez KulfonP
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 17: Instruments (J285) Labels: 5K0-920-xxx-17.clb
    Part No SW: 1Z0 920 843 K HW: 1Z0 920 843 K
    Component: KOMBI H20 0420
    Serial number: 00000000000000
    Coding: 110F01
    Shop #: WSC 73430 790 00064
    ASAM Dataset: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09 A04089
    ROD: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09_SE36.rod
    VCID: 408FA68BDB76181ED43-8015

No fault code found.

Pociagnie PL?
    99,99% uciągnie.
    weryfikacja tego nieszczęsnego 0.01% po rozebraniu .

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    Address 17: Instruments (J285) Labels: 5K0-920-xxx-17.clb
    Part No SW: 1Z0 920 843 K HW: 1Z0 920 843 K
    Component: KOMBI H20 0420
    Serial number: 00000000000000
    Coding: 110F01
    Shop #: WSC 73430 790 00064
    ASAM Dataset: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09 A04089
    ROD: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09_SE36.rod
    VCID: 408FA68BDB76181ED43-8015

No fault code found.

Pociagnie PL?

Zostaw komentarz:

• spacewalker
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kerajnt
    Właśnie dołączę się jest szansa na PL menu w maxi dot ?? 2fl
    jest , jak Hardware pociagnie.
    Autoscan z licznika wklej i bedzie wiadomo

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    KOMAND1306, a czy tempomatu nie koduje się czasem w silniku? Cytuję wypowiedź kolegi _tm_ w innym temacie

[gebek napisał/a:
    rrysio,zadnych kabli nie potrzeba.
    Tylko manetka i kodowanie...przynajmniej w mojej tak bylo :szeroki_usmiech

No dobra. Wszyscy piszą, że tylko manetka i kodowanie. Ale jak to zakodować ?
    Zamontowałem manetkę, ustawiłem kodowanie w module kierownicy, ale z tego co wyczytałem to trzeba jeszcze ustawić kodowanie w module silnika ? Niestety mój VCDS (908) nie ma etykiet dla mojego modułu i nie wiem co mam ustawić .

EDIT: Zrobione. Dla potomnych:

1. TDI koduje się poprzez wybranie funkcji 11 (CODING II) i wprowadzenie kodu 11463
    2. TSI koduje się poprzez wybranie funkcji 7 (CODING) i ustawieniu bitu nr 0 w bajcie nr 6

Zostaw komentarz:

• kerajnt
    odpowiedział(a)
    Właśnie dołączę się jest szansa na PL menu w maxi dot ?? 2fl

Zostaw komentarz:

• KOMAND1306
    odpowiedział(a)
    Witam.
    Panowie dzisiaj założyłem kierownice multi i wszystko działa oprócz tępomatu.
    Sterownik kierownicy mam z literką H
    Adres 16: Ko3o kierownicy (J527) Plik etykiet: Brak
    Oznaczenie elementu SW: 8X0 953 501 B HW: 5K0 953 569 H
    Komponent: LENKS.MODUL 016 0140
    Weryfikacja: FF010018 Numer seryjny: 20130930301778
    Kodowanie: 589A140000
    Kod serwisu: WSC 00049 770 00119
    Zbiór danych ASAM: EV_SMLSNGVOLWS A01004
    ROD: EV_SMLSNGVOLWS_SK35.rod
    VCID: 3972BE7409C8

MFL:
    Oznaczenie elementu SW: 3T0 959 537 A HW: 3T0 959 537 A
    Komponent: E221__MFL-URO H07 0011
    Kodowanie: 830000

Nie znaleziono b3edów.
    (według ROSS-TECH obsługuje tez tępomat) i skopiowałem kodowanie ze starego sterownika (bez żadnej literki) plus dodanie opcji multi.
    Ja mam VCDS'a 10.6.5 PL i w tym nowym sterowniku nie ma w ogóle opisanych bitów w bajtach.Jedyna różnica jest taka że w starym sterowniku w bajcie 2 są tylko bity do 4 i właśnie w 4 bicie jest lista do rozwinięcia i zaznaczenia czy jest lub nie ma tępomatu.
    Ma może ktoś pomysł jak uruchomić ten tępomat u mnie ?
    Albo może ma ktoś ten sterownik z H i może zrobić zrzut ekranu jak to jest opisane.

Zostaw komentarz:

• bejo
    odpowiedział(a)
    ja też chce mieć pl-menu w maxi ...

Zostaw komentarz:

• thales
    odpowiedział(a)

A taką do OII przed liftem można zamontować ? Mam znajomego,który robi na szrocie.Kilka gratów moge sobie zabrać tylko,że jedna to O II po lifcie a druga to O III. W OIII kółko jest takie jak na zdjęciu z allegro.Problem jest taki,ze wystrzeliła poduszka.Może da się to jakoś ogarnąć.

Zostaw komentarz:

• spacewalker
    odpowiedział(a)
    Re: Maxi dot wylądował na pokładzie

Zamieszczone przez zyziek7
    ...
    Całość zamontowane u Enriqueza no i o ile dobrze pamiętam przy wydatnej pomocy Spacewalkera. Super robota
    sza-cun

Zostaw komentarz:

• zyziek7
    odpowiedział(a)
    Maxi dot wylądował na pokładzie

No i tak mój klasyk otrzymał nową szafę . Teraz pozostał jeszcze tylko bt i będzie komplet.
    Całość zamontowane u Enriqueza no i o ile dobrze pamiętam przy wydatnej pomocy Spacewalkera. Super robota
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• wojtisek1
    odpowiedział(a)
    dajcie pare wsakzówek. Jak , gdzie , czym i za ile taki maxi-dot ??

Zostaw komentarz:

• Blum
    odpowiedział(a)
    Noto sukces udalo mi sie rozwiazac problem moich kierunkowskazow.

Pokrotce opisze jaka byla przyczyna, moze komus przyda sie ta wiedza.
    Przyjzalem sie dokladniej manetce i okazalo sie ze wlaczenie kierunkow polega na podaniu okreslonej rezystancji na jedno wejscie sterownika (ok 0,7 kOhm prawy i 2,3 kOhm lewy) a nie (jak mi sie wydawalo) "zwarcia lub rozwarcia" na 2 niezalezne wejscia. Jak powiazac ze soba taki sposob sterowania i "dziwne" zachowanie moich kierunkow, to nasuwa sie wniosek ze gdzies mogla powstac niepozadna rezystancja.
    Po przeczyszczeniu sciezek plytki sterownika (szczegolnie w okolicach przylacza manetki) kierunki zaczely dzaialac popranie.

Tempomat uruchomiony i dzialajacy, teraz nastepnna w kolejnosci bedzie kiera multifunkcyjna

Zostaw komentarz:

• bejo
    odpowiedział(a)
    spacewalker Ty to czarodziej od liczników jesteś Mój kodowany zdalnie działa jak należy dzięki Tobie

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    dziś dla odmiany 3 octavie

Zostaw komentarz:

• spacewalker
    odpowiedział(a)
    no to masz zaklepane .
    ja myslałem ze Ty tylko SuperBy robisz

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    no to co się nie chwalisz?
    mam 3 kupców na to ...

Zostaw komentarz:

• spacewalker
    odpowiedział(a)
    To jeszcze licznik MaxiDOT i bedzie zestaw jak się marzy. Cos to piszac, mam jedną benzynę / diesla. do wyboru

Zostaw komentarz:

• bejo
    odpowiedział(a)
    Potwierdzam, dużo ładniej wygląda. Wymieniałem także kierę w swojej i dużo dużo lepiej się ją teraz trzyma

Zostaw komentarz:

• wojtisek1
    odpowiedział(a)
    kierownica multifunkcyjna założona, kupiona u Superbman , montaż Krzynol. Krzynol pełna profeska i doświadczenie, pół godzinki i zrobione działające!!
    Auto 5km/h ładniejsze , trzyma się wolant sympatyczniej !! Wszystkim potrzebującym polecam moda i pomocników również!!
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• zyziek7
    odpowiedział(a)
    Multifunkcja już jest

Dzisiaj pozbyłem się plastikowej kiery - w miejsce której wylądowała nowa multifunkcja :lol:
    Całość elegancko i szybko zamontował kolega Enriquez . Polecam. Banan na twarzy gwarantowany :lol: . Wcześniej wymiana gałki zmiany biegów i hamulec ręczny w skórce. Teraz czas na kolejne doposażenie : zegary i bt . :shock:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez spacewalker
    Tak samo zrób z Migaczami.
    tak jest, bloki pomiarowe sterownika kiery trzeba oblookać

Zostaw komentarz:

Pracuję...