Zamieszczone przez krzynol
[OII FL] kierownica multifunkcyjna
Zwiń
X
-
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
-
-
raczej tylko rSAP - musi być dostęp do karty SIM->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Super_Bebo u mnie jedyne, co się dzieje po wciśnięciu lewej rolki, to wyciszenie radia
jak napisał krzynol, kwestia podłaczenia wiązkiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdybo masz niepodłączone wybieranie głosowe
jak napisał krzynol, kwestia podłaczenia wiązki:
:
:
Komentarz
-
-
Super_Be, mozna kupic wiązkę od carsystemu która zalatwia sprawę
nie wiem czy to ta sama o której myslisz, ale ta właściwa wymaga podłaczeniaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
wiązka BT od carsystemu posiada właśnie obsługę mikrofonu do Columbusa
nic nie trzeba podłączać dodatkowo do Columbusa, ani do BT
wszystkie podłączenia realizuje się poprzez te białe kwadratowe wtyczki
sygnał z mikrofonu "przechodzi" przez columbusa i idzie do BT->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Czyli teoretycznie jak połączę te wtyczki, które mają iść do/od Columbusa, to mogłoby coś zmienić - o ile już nie połączyłem, bo nie pamiętam :roll: . Sprawdzę i zdam sprawę.:
:
:
Komentarz
-
-
połączenie wtyczek włączy Ci obsługę głosową Columbusa
nic nie zmieni w wybieraniu głosowym BT->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Obsługi Columbusa raczej mi nie włączy, biorąc pod uwagę, że go nie mam :wink: . Podsumowując: mówi się "trudno" i żyje się dalej. W każdym razie dzięki za wyjaśnienie.
[ Dodano: Wto 10 Wrz, 13 14:22 ]
Mały update: działa! Może nie dokładnie tak, jak chciałem, ale mam wybieranie głosowe i to całkiem skuteczne.
Cały szkopuł polegał na tym, że nie wiedziałem, że opcja Push-To-Talk w kodowaniu kierownicy to właśnie sterowanie głosem. Kiedyś tak się nazywała taka usługa u niektórych operatorów GSM, coś w rodzaju broadcastu (nawet telefony miewały specjalnie do tego przycisk, działający jak ten w walkie-talkie - i to mnie zmyliło). Pewnie i tak zależy to od modułu BT, ale mój po ustawieniu tej opcji zagadał do mnie całkiem miło i jeszcze uważnie wysłuchał. Co prawda na komendę "select name" odpowiedział, że "phonebook is empty" i pomyślałem wtedy, że rzeczywiście wybieranie zadziała dopiero przy rSAP. Z drugiej strony, mój moduł tego trybu nie ma 8) , więc niby jak mogłoby to w ogóle zadziałać? Tak czy inaczej na "store name" zareagował jak trzeba i po dokonaniu wpisu rozpoznawał nazwę i grzecznie wybierał numer w trybie HFP. Fakt, że gdybym miał teraz wprowadzić wszystkie swoje kontakty do książki, to by mnie szlag trafił, zwłaszcza że ta miła pani jednak nie ma najlepszego słuchu: cyfry rozpoznaje całkiem nieźle, ale "delete" zwykle interpretuje jako "three, three", ewentualnie "three, eight" :roll: . A już Nobel dla tego, kto postanowił, że wprowadzanie numeru trzeba zakończyć poleceniem "store", podczas gdy "star" jest odczytywane jako gwiazdka... :? Chyba wolałbym, żeby moduł po prostu włączał wbudowaną w telefonie opcję rozpoznawania głosu, ale biorąc pod uwagę, że mój moduł BT nie należał do najdroższych, to i tak full wypas:
:
:
Komentarz
-
-
Podpowiedzcie co bym potrzebował jeszcze zrobić żeby wymienić kierownicę na MFA z obsługą radia SWING i komputerem.
Dokładnie na taką
Moduł pod kierownicą mam taki;
Address 16: Steering wheel (J527) Labels: 5K0-953-569.clb
Part No SW: 5K0 953 521 BJ HW: 5K0 953 569 C
Component: LENKS.MODUL 014 0140
Revision: FF010041 Serial number: 20120524800100
Komentarz
-
-
Podepnę sie z pytaniem, żeby kierownica wielofuncyjna obsługiwała radio swing i telefon , wystarczy jeżeli wymienię tylko moduł 1K0 953 549 CH, czy ten dodatkowy sterownik ( J453 ) w kole kierownicy o którym pisze kowal 2002 też trzeba dokupić?
Dodam, że chodzi o OIIFL MY12 +fabryczny tempomat+fabryczny maxidot, moduł mam taki;
-------------------------------------------------------------------------------
Address 16: Steering wheel (J527) Labels: 5K0-953-569.clb
Part No SW: 5K0 953 521 BL HW: 5K0 953 569 C
Component: LENKS.MODUL 014 0140
Revision: FF010040 Serial number: 20110906301421
Coding: 5080140000
Shop #: WSC 73430 790 00097
ASAM Dataset: EV_SMLSNGVOLWSXS A01004
ROD: N/A
VCID: 77F9EFEF7AE9
No ASAM data for: "EV_SMLSNGVOLWSXS" (SK35)
No fault code found.
-------------------------------------------------------------------------------
Chociaż nie bardzo wiem gdzie ten sterownik ( J453 )jest. Może ktoś podpowiedzieć?Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnmoduł 1K0 953 549 CH,
jasiek napisał jaki moduł masz szukać, dodam, że jest to zazwyczaj całość z manetkami
[ Dodano: Sob 30 Lis, 13 15:45 ]
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
leonn, jeszcze raz
nie ma opcji który lepiej będzie założyć
do Ciebie pasuje tylko ten podany
CH jest do starszych aut z inną elektroniką kierownicy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
1K0 953 549 CH i 5K0 953 569 E to są dwa różne moduły. Ten pierwszy montowany jest pod kolumną kierownicy i manetki są pojedyncze, a ten drugi montowany jest bezpośrednio w kierownicy to znaczy, że taśma jest zintegrowaną częścią sterownika i manetki są zespolone. 5K0 953 569 C to znaczy że masz manetki zespolone.
Komentarz
-
-
Panowie na fali wymian podepne sie z pytaniem:
Panowie co musiałbym dokładnie wymienić w mojej o2Tour 2011 by mieć multifunkcje ?
Mam tempomat (sterowany lewa manetka) i komputer (sterowany prawą manetka).
Sprawdzalem i mam 5K0-953-569, wedlug >>TEJ LISTY<< moj sterownik tego nie obsluguje i musialbym go zmienic na taki z E,H lub T zgadza się ?
Moduł T >>>JEST NA FORUM<<<, do tego taśma do poduszki podana wyżej i powinno to chodzić. Pytania jednak mam 3:
- ten moduł z forum to sama taśma a przecież taśma i manetki to jedno (czy jednak da się to zamienić i podpiąć do manetki zespolonej u mnie) ??
- co się dzieje po założeniu kiery MF ze sterowaniem komputerem z prawej manetki (czy nie ma błędów, czm się steruje wtedy komputerem) ??
- jaki ma w końcu być ten kabel do poduszki (na allegro jest ich ze 20) ??
Komentarz
-
-
lockin, masz to samo co ja miałem, więc potrzebujesz, sterownik E, H, lub T, bierz ten T z forum jak taka cena nawet sie nie zastanawiaj, taki kabel no i kiera MF :wink:
Zwijak/sterownik przykęcony jest do manetek zespolonych dlatego można wymianiać same sterowniki bez manetek.
A maxidota masz?
Skontaktuj się z misiek^wro on ma wszystko co potrzebujesz, a jak kabla nie kupisz to przerobi ten co masz u siebie.
Komentarz
-
Komentarz