U mniej też tak było ale zaparkowalem namcieplym garazucwmpracy i otwiera się normalnie prawda że można by zamocować mocniejsze teleskopy ale coś musiało być nie tak za tą cenę ja to zostawiam bo jak będzie mnie to bardziej denerwować kupiemsilowniki febimi myślę że po pRoblemie
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kedar37 Zobacz wpisKupiłem i zwróciłem. Po zamontowaniu klapa unosiła się nieznacznie (około 20-30cm). Dalej siłowniki nie miały chyba siły unieść klapy,Ślicznotka: O2 FL :-)
Komentarz
-
-
Witajcie,
chciałbym powrócić do tematu siłowników.
Widzę, że na allegro pojawił się nowy model : http://allegro.pl/automatyczne-otwie...829511550.html
Czy ktoś go może testował, jest lepszy od poprzednika?Skoda Octavia II FL Elegance 2012
Komentarz
-
-
No kupiłem Automatyczne otwieranie bagażnika SKODA OCTAVIA II (6829511550) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. No widać już przy zakładaniu że lekki chinolek, ale daje radę. Końcówki są wyprofilowane (oryginały nie są profilowane) wyprofilowanie polega na lekkim ich wykrzywieniu od płaszczyzny z góry i z dołu w kierunku do wnętrza bagażnika. Co mogę napisać. Na razie działa. sprężynki solidne. W razie jak się skończą siłowniki założę je na oryginały. Widać bardzo dobre ich spasowanie tych nowych z klapą bagażnika. Opakowanie sklepowe bez danych z firmy z Chin. Cóż założyłem w piątek trochę się bawiłem i dają radę. Jak długo nie wiem. Brak jest efektu wyrzucania pokrywy do góry bez ładu i składu. Siłownik dobrze to kontroluje (bo jest nowy). nie ma zbędnego ruchu na samym mocowaniu więc może się nie powygina. Na razie polecam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JachuV6 Zobacz wpisO jakiej grupie FB mówisz:?
Komentarz
-
-
czy ktoś z posiadających w/w siłowników jest w stanie podać mi wymiar samej sprężyny. przy dobrej długości zamotuje te z oferty na siłowniki oe i powinno śmigać jak te za 130 zl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pa Weł Zobacz wpisczy ktoś z posiadających w/w siłowników jest w stanie podać mi wymiar samej sprężyny. przy dobrej długości zamotuje te z oferty na siłowniki oe i powinno śmigać jak te za 130 zl
Komentarz
-
-
hmm otwieranie autom. klapy w HB ?
czytając cały wątek to chłopaki próbowali i się udało ale w kombiakch.
w HB były problemy z doborem sprężyny.
Jak to człowiek ma i błądzi na YT i znalazłem takie coś
https://www.youtube.com/watch?v=XArld9Nnuhs i https://www.youtube.com/watch?v=bzPblrRe7N8
Teraz pytanie.
1. Jakie to sprężyny?
2. Czy siłowniki też trzeba wymienić?
3. Na jak długo to wystarczy (czy bd jakieś odgięcia czy coś w tym rodzaju.)
Komentarz
-
-
Panowie a takie moje pytanie, zakupiłem sprężyny żeby zamontować do teleskopów ale u mnie w O2, jest tak że po wciśnięciu przycisku otwierania klapy, rozłącza tylko alarm i nie słychać żeby zwalniał zamka.. i stąd moje pytanie czy zakładanie w ogóle ma sens, bo teraz muszę bagażnik zwalniać palcem i dopiero podnoszę klapę.. czy da się to jakoś przestawić żeby zwalniał się zamek z przycisku na pilocie ?
Komentarz
-
-
To może zostawić jakieś info dla potomnych...?Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
Jeszcze srebrniejsza Szczała 1.8T Octavia I FL Elegance
Zapraszam do obejrzenia mojego auta i luźnych pogaduch
Škoda Octavia I FL Elegance+ 1.8T 4x4
Komentarz
-
-
Jak Wam się to sprawdza w hatchbacku? Chodzi mi o zestaw z niebieskimi sprezynamiOstatnio edytowany przez Marcin_med; 37664.
Komentarz
-
-
djhering daj jakiś namiar na te co kupiłeś bo mi pada prawy siłownik i chciałbym kupić od razu 2 sztuki.
Nie zaobserwowałeś jakichś niepokojących rezultatów po wymianie??Ostatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisdjhering daj jakiś namiar na te co kupiłeś bo mi pada prawy siłownik i chciałbym kupić od razu 2 sztuki.
Nie zaobserwowałeś jakichś niepokojących rezultatów po wymianie??
Żadnych niepojących objawów. W pierwszych dniach po montażu jedynie trzeba było użyć większej siły do zamknięcia klapy, teraz jest ok więc pewne była to kwestia wyrobienia się sprężyn lub teleskopów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djhering Zobacz wpisJa kupiłem od tego człowieka:
Pytałem bo wyczytałem że sprężyny jednemu z forumowiczów rozepchały zawiasy w klapie.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
Komentarz