wyderkiewicz, Bajt 18 zakoduj na 39 i dzienne będą działać.
[ Dodano: Wto 15 Paź, 13 17:44 ] wyderkiewicz, nie do końca kodowanie bajt 18 na 38 jest ok. Tylne przeciwmgielne masz wtedy po prawej a nie po lewej stronie. Na 39 masz po lewej stronie.
Słabo czytałeś , halogeny obsługują tylko sterowniki serii :
1K0 937 086 i literka na końcu oraz 1K0 937 087 ( litera na końcu ) , seria 1K0 937 085 nie obsługuje halogenów , fizycznie nie ma wyjść w sterowniku w pinach 25 w kostkach A i C .
dzięki Wojtenio za wyczerpującą odpowiedź, pozbawiającą złudzeń.....pytałem, bo w tym wątku pojawiały się pojedyńcze głosy, że 1K0 937 085 H obsługuje halogeny, i nie były one jednoznacznie dementowane......
Pytanko mam, ale nie wiem czy będziecie w stanie pomóc patrząc wyłącznie na zdjęcia.
Czy to jest oryginał czy chińszczyzna? Niby jest kura widoczna, ale nie jestem pewien
Pytanko mam, ale nie wiem czy będziecie w stanie pomóc patrząc wyłącznie na zdjęcia.
Czy to jest oryginał czy chińszczyzna? Niby jest kura widoczna, ale nie jestem pewien
Panowie, mam rls i halogeny oraz aktywne CH /LH. Ostatnio widziałem na parkgu jak koleżce z audi CH zapaily się po otwarciu drzwi i za każdym razem tak mu się paliły jak je otwieral. Ja miałem podobnie tyle ze w manuału zanim zalozylem rls - lewa manetke bramem do siebie i po otwarciu drzwi lampy zaczynały świecic.
Da się odpalić CH po kazdorazowym otwarciu drzwi a nie tylko po pierwszym?
Mam pytanie.
Mój mint ma sterownik 1K0 937 085 wymienię go na 1K0 937 087 AL i aby nie wywalało błędów muszę dołożyć regulacje natężenia oświetlenia deski.
Wiem że trzeba będzie pociągnąć do Bordnetza 3 kabelki i wpiąć je w piny.
Orientuje się ktoś jakie są oznaczenia tych wtyczek?
087AL hula w mincie jak najbardziej, regulacja ośw. deski jest ręczna. Dokładasz trzy przewody wymieniasz pokrętło i cieszysz się ściemnianiem, którego wcześniej nie miałeś. Auto ściemnia tylko o 30%, czyli 70% zostaje a ręcznie ściemnisz nawet do 20% świecenia. Bardzo dobra rzecz gdy jeździsz nocami.
krzynol, Właśnie jutro wysyłam Gościowi z Częstochowy dwa ostatnie sterowniki 086M i 087E obydwa mają obsługę xenonów z tą różnicą, że 087E nadaje się do minta i ma wyj. na dzienne, halogeny, 086M ma wyj. tyko na halogeny i nie obsługuje tylnego centralnego. Obydwa mają ręczną reg. ściemniania wskaźników. Pozdrawiam
Komentarz