Dzieki koledzy w takim razie musze szukaś CE.
W włacznik świateł musi mieć jakiś konkretny numer czy wystarczy zeby obsługiwał halogeny przód i tył . a nie jak mój stary tylko tył?
Dzieki koledzy w takim razie musze szukaś CE.
W włacznik świateł musi mieć jakiś konkretny numer czy wystarczy zeby obsługiwał halogeny przód i tył . a nie jak mój stary tylko tył?
Przy zakupie modułu komfortu zwróć uwagę czy moduł obsługiwał tylne szyby na korbkę czy elektryczne. Jak nie masz elektrycznych szyb z tyłu a kupisz taki moduł to życzę powodzenia ja taki etap przeszedłem i zamontowałem tylne elektryczne szyby fajna sprawa ale trochę kosztuje.
Jest jeszcze 087R , AL. Miałem E lecz doświetlanie załączało się tylko przy skręcie kierownicy przy włączonym kierunku nie, oraz nie wyświetlało komunikatu o blokadzie, pochodził z VW. 087R miałem oryginalnie lecz wymieniłem z powodu braku ręcznego reg. jasności wskaźników. Obecnie mam AL ma soft 771.
Jak dla mnie to zbędna funkcja, w poprzednim aucie była, ale praktycznie nieużywana, wręcz zapomniałem, że miałem takową. Teraz mam tylko błąd w 09 CE, ale da się bez tego żyć.
087E też tak miałem brak z kierunkiem, różnice będą bo są różne softy, mój był bodajże 575 a w 087R miałem 651 a w 087AL mam 771. Regulacja jasności dla mnie dużo daje, gdzie przy 087R miałem automatyczną i były zbyt jasne wskaźniki w nocy. Wybór należy do każdego kto co woli.
Na forum ktoś napisał iż nie posiadając tylnych szyb elektrycznych tylko ten 1K0937087H pasuje. Jeszcze jedno pytanie czy wymieniając ten moduł należy po prostu wyjąć i włożyć nowy? Czy piny w nowym module odpowiadają tym w starym i czy nie ma to wpływu na wskazania licznika? Jeszcze jedno. Jeżeli kupię używany moduł to będzie on zawierał czyjeś ustawienia co oznacza że będę musiał wszystko kodować od początku. Czy jest możliwość zrobienia czegoś na zasadzie kopii zapasowej i przywrócenia jej na nowym module. Co jeszcze będę mógł uruchomić na tym
1K0937087E. np. tempomat?
Kodowanie należy przekopiować ze starego, ten moduł odpowiada za oświetlenie, z licznikiem nie ma nic wspólnego, za tempomat odpowiedzialny jest moduł pod kierownicą.
Komentarz