Zamieszczone przez dawcio
Zobacz wpis
O2 FL Mint- montaz halogenow.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisbędzie Ci wywalał błąd po zmianie modułuOstatnio edytowany przez cichy_ocp; 42543.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisdlaczego ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpishmmm nie wiem....ale może dlatego że wyższe moduły mieć ściemniacz ręczny?Gdzieś to było opisane
... chciałbym mieś pewność że ten moduł (86F) będzie odpowiedni, tzn halogeny obsługuje bo ma piny których mój nie ma, ale czy doświetlanie będzie, bo nie każdy ma.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisstudiuj wątek o halogenach
Ja przed kupnem na pamięć znałem oznaczenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpistrzeba znać zastosowanie, co do czego - a nie znać na pamięć oznaczenia
Komentarz
-
-
nie przesadzajcie jeden i drugi Pan, nie ma chyba potrzeby znać na pamięć wszystkich sterowników i ich funkcjonalności, od tego są labele i inne materiały
ale z drugiej strony kilka CECMów trzeba znać, choćby tych najwyższych uniwersalnych jak ...087 H,Q,AN
co do ściemniacza, to ja to widzę tak, że te najwyższe moduły ...087 są przeznaczone pod ksenony zazwyczaj, a jak mamy xenony to nie mamy pokrętła regulacji wysokości.
i teraz jeśli byśmy mieli w tych modułach sterownie jasnością automatyczne, to nie byłoby pokrętła na desce, a takiej wersji nie ma, żeby była zaślepka bez żadnego pokrętła.
konkluzja: niższe wersje są takie i takie, natomiast wyższe zawsze mają regulację ręczną
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
doświetlenie to inna bajka, ale ..086 zazwyczaj działają
ale jakbyś chciał do tego modułu bez pokrętła podświetlenia założyć kseny (a udało mi się je odpalić na module ...086) to zostaniesz bez żadnego pokrętła i co wtedy?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
działaj, co będzie to będzie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
-
wejdź w kodowanie i je zakoduj. jeśli pojawi się błąd żarówek na tych obwodach to będzie ok
1K0...085 to są niskie sterowniki, ale zdarzają się wśród nich takie co obsłużą halogeny przednie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez m.marcin Zobacz wpisJeszcze jedno - sprawdzał ktoś czy przewody są pociągnięte czy trzeba dokładać ?
Komentarz
-
-
a jak będziesz włączał te halogeny?
w przełączniku świateł są styki niziutko prądowe pod sterowanie logicznym sygnałem 12V do bordnetza
lampki halogenów na zegarach też nie będzie, nie mówiąc o CL/LH i czy doświetlaniu zakrętów
będzie to druciarstwo
kilku takich klientów wyprowadziłem na prostą, wywaliłem przekaźniki, wymieniłem borda, podłączyłem fabrycznie i banany im się pojawiły na pysiachOstatnio edytowany przez krzynol; 1427.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
No to muszę ci powiedzieć że coś chyba źle sprawdzałeś.
Pomierzyłem dzisiaj wyjścia z włącznika świateł i sterowanie jest + 12v a nie jak piszesz masą.
Oczywiście że styki są nisko prądowe dlatego jest potrzebny przekaźnik - dajesz impuls na cewkę przekaźnika więc problemu nie ma.
Jeżeli klient nie chce wymieniać bordnetza to jego decyzja a nie moja.
A i jeszcze jedno - żadnego druciarstwa nie robię i proszę mnie nie obrażać.
Komentarz
-
-
obrażalski się znalazł
ok 12., nie ma znaczenia czy masą czy 12V zamkniesz przekaźnik, ale to są linie sygnałowe praktycznie bezprądowe, a tu nagle poleci przez zestyk prąd cewki jakieś 200mA
nie do tego zostało to zaprojektowane, więc jest to jakby nie było druciarstwo
ale ok, rób jak uważasz
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz