Dzięki tak się zastanawiam czy wifi czy kabel ciągnąć 

Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon

Zwiń

X
- 

Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
 - 
 - 

Kabel to sporo roboty żeby zrobić jak należy.
najgorzej przebić się ze słupka C przez uszczelkę gumową do klapy. Plus taki że raczej robi się to tylko raz i nawet jakby kamera była nie tak wystarczy podmienić a kable sygnałowe zostawić tak jak są. Plus też jest taki że sygnał i zasilanie dajesz z radia więc nie ma zakłóceń na łączu.
dawcio żeby wszystko działało trzeba mieć w radiu włączone wifi ?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
 - 
 - 

a tego to ja nie wiem bo umnie cały czas jest wł.i szuka sieciZamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisżeby wszystko działało trzeba mieć w radiu włączone wifi ?
Po co go wyłączać?
Komentarz
 - 
 - 

Panowie, mam problem z odpaleniem dongla 3g w radiu. Modem to Hawei E3131, generalnie działa, radio je wykrywa, pokazuje zasięg, ale za groma nie może się połączyć z internetem. Sprawdziłem na kompie, wszystko śmiga, a w radiu bida
I jeszcze, póki co jak wbijam wsteczny, to nic się nie dzieje, ale jak czujki cofania coś wykryją to na ekranie pojawia się ikonka czujek. Czy to może być spowodowane tym że w VCDS mam odznaczoną opcję, że jest kamera?
I kolejne, w wersjach przedliftowych udało się Wam jakoś zmusić to radio żeby cokolwiek wyświetlało na LCD w liczniku? Póki co u mnie zniknęła pozycja RADIO i nic nie pokazuje...

Ostatnio edytowany przez DaannD; 45026.
Komentarz
 - 
 - 

Wieem, ale radio jakoś po CANie się komunikuje z samochodem, mam taką teorię, że skoro w Gateway'u jest info że kamery cofania brak, to do radia nie wysyła informacji o wbiciu wstecznegoZamieszczone przez dawcio Zobacz wpisVCDS-em nie wejdziesz w chinskie radio
Komentarz
 - 
 - 

Aby dostęp do internetu działa musisz w radiu mieć skonfigurowany APN (punkt dostępu) zgodny z wymaganiami twojego operatora komórkowego. Dopiero po jego utworzeniu będziesz miał dostęp do internetu.Zamieszczone przez DaannD Zobacz wpisPanowie, mam problem z odpaleniem dongla 3g w radiu. Modem to Hawei E3131, generalnie działa, radio je wykrywa, pokazuje zasięg, ale za groma nie może się połączyć z internetem. Sprawdziłem na kompie, wszystko śmiga, a w radiu bida
I jeszcze, póki co jak wbijam wsteczny, to nic się nie dzieje, ale jak czujki cofania coś wykryją to na ekranie pojawia się ikonka czujek. Czy to może być spowodowane tym że w VCDS mam odznaczoną opcję, że jest kamera?
I kolejne, w wersjach przedliftowych udało się Wam jakoś zmusić to radio żeby cokolwiek wyświetlało na LCD w liczniku? Póki co u mnie zniknęła pozycja RADIO i nic nie pokazuje...
Tak z ciekawości na kompie działa Ci przy pomocy aplikacji ? czy po podłączeniu modemu uruchamia się strona internetowa, na której włączasz połączenie ?... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
 - 
 - 

nazwa: internet
typ: internet
punkt dostępu (apn): internet
numer dostępowy: *99#
nazwa użytkownika: brak
hasło: brak
dns: dynamiczny
A odblokowanie transmisji danych i ewentualne zgodny na roaming itp. sprawdziłeś ?... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
 - 
 - 

Ustawienia wziąłem z modemu SierraWireless (tam może to być bardziej rozbudowane). Na routerze Huawei E5186 ma w sekcji od konfiguracji połączenia wpisany w nazwie APN: internet i tylko tyle.
A pojawia Ci się ikona 3G ? przy znaczku zasięgu ?
Nie masz czasem w ustawieniach do ustawienia, aby dany punkt dostępowy był traktowany jako domyślny ? Jak to testujesz to mam nadzieje, że masz rozłączone połączenie WIFI ?
Może jeszcze to Ci pomoże:
Załączone pliki... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
 - 
 - 

U mnie tak było ale jak włączyłem po wifi - błąd połączenia. I na 100% winne są ustawienia routera. Hot-spot z telefonu śmiga, ta sama karta co w routerze włożona do starego tel uruchamiam hot-spot i działa. DaannD spróbuj połączyć się po wifi i daj znać czy ruszy.
dawcio pytam o wifi bo ciekawi mnie czy jednocześnie połączona kamera przez wifi i Internet przez wifi działa ?
DaannD ja nic nie konfiguorwalem z kamerą , mam przed FL i to ustawienia w radiu przywołują kamerę a nie funkcja w vcds włączona czy też nie.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
 - 
 - 

U mnie z WIFI nie ma najmniejszego problemu niezależnie czy łączę się do routera, czy hot-spota, czy ostatnio urządzenia typu MiFi pod zapalniczkę. Zasada działania sieci zawsze jest taka sama i ogromne znaczenia ma konfiguracja sieciowa tych urządzeń.Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisU mnie tak było ale jak włączyłem po wifi - błąd połączenia. I na 100% winne są ustawienia routera. Hot-spot z telefonu śmiga, ta sama karta co w routerze włożona do starego tel uruchamiam hot-spot i działa. DaannD spróbuj połączyć się po wifi i daj znać czy ruszy.
dawcio pytam o wifi bo ciekawi mnie czy jednocześnie połączona kamera przez wifi i Internet przez wifi działa ?
DaannD ja nic nie konfiguorwalem z kamerą , mam przed FL i to ustawienia w radiu przywołują kamerę a nie funkcja w vcds włączona czy też nie.
oolsztyniak skoro u Ciebie nie działał router, to masz skopane ustawienia na nim. Przy połączeniu po WIFI do routera jakie adres dostaje karta w radiu ? a jakie są domyślnie ustawione na routerze ?
Jeśli radio ma być podłączone do routera/hot-spota, to kamera musi być też podłączona po WIFI do routera/hot-spota (dodatkowo musi zgadzać się adresacja IP urządzeń w sieci). Jeśli połączenie z routerem/hot-spotem nie będzie działać, to nie będziesz miał komunikacji z urządzeniami. W radiu masz tylko jedną kartę sieciową, a co za tym idzie możesz być podłączony tylko do jednej sieci WIFI jednocześnie. Alternatywą jest możliwość ręcznej zmiany ustawień sieciowych z przypisanymi na sztywno adresami IP do poszczególnych urządzeń, a wtedy radio lub kamera musi mięć możliwość wystawienia sieci WIFI - nie masz dostępu do internetu, bo nie ma routera. Nie chcę brnąć w ten temat dalej, bo to nie tego typu forum

... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
 - 
 - 

ducker mam ustawienia identyczne jak u Ciebie, niestety nie bangla
oolsztyniak hotspot z telefonu i polaczenie po wifi smiga bardzo dobrze, a co do kamery cofania, przekopalem wszystkie ustawienia zaawansowane i nie znalazlem nic co by aktywowalo/deaktywowalo kamere cofania. Co ciekawe, podczas cofania jak zaczna pikac mi czujki cofania to na ekranie tez pojawia sie wizualizacja ktora czujka i w jakiej odleglosci.
jeszcze ten modem nieszczesny, juz nie wiem co robic, radio je widzi, zasieg jest, internet uruchomiony, w modemie miga niebieska dioda co wg instrukcji sygnalizuje laczenie sie z siecia 3g
Komentarz
 - 
 - 

Pin? W sumie to nie wiem, modem w komputerze o niego nie prosił, nigdzie w papierach też nie było info o pinie. Zresztą jakby był PIN to raczej by sie wcale w sieci nie rejestrowal. Ale sprawdze to jutro dla pewnosci :d
co do factory settings, nie przypominam sobie zeby tam byla taka opcja, na pewno jest car settings gdzie ustawiam kolor podswietlenia, przyciski itd. Wejscie do tego menu wymaga podania kodu
Komentarz
 - 
 - 

działaZamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisdawcio pytam o wifi bo ciekawi mnie czy jednocześnie połączona kamera przez wifi i Internet przez wifi działa ?

Komentarz
 - 
 - 

Wiem jaki jest kod, u mnie 123456. Ale w tym menu jesli chodzi o kamere to znalazlem tylko opcje „disable rear camera” i tam mam do wyboru OPEN lub CLOSE. Na ta chwile nie pamietam jak jest ustawione, ale chyba na close.Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisKod 121212 lub 123456
mój modem loguje się do sieci pomimo blokady pin.
trzeba wejść w ustawienia i odblokować.
tak tylko dumam.
Co do PINu, pewnie masz na mysli ustawienia w aplikacji na kompie? Czy grzebac gdzies w menu w radiu? Jutro jeszcze zrobie test tej karty na tablecie i starym telefonie
Komentarz
 - 

Komentarz