Zamieszczone przez GS_Mati
Zobacz wpis
Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisTu masz filmik jak to u mnie trybi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisnajlepiej wszystkie po kolei
1. Resolution - rozkład czegoś, wejdź i zobacz co jest "głębiej"
2. Panel Keys prawdopodobnie zmiana ustawienia przycisków
3. Region radia (częstotliwość/zakres)
4. Brake Setting - wyłaczanie lub włączanie możliwości odtwarzania filmów podczas jazdy
5. TV mode - zakres/ częstotliwość TV (ale bez tunera chyba nie wyda)
6. TV norm nie wiem
Z drugiego tylko ostatnie
Reverse mirror - obraz z kamery "lustrzany" czyli lewy zamieni z prawym
Z trzeciego
1. Podświetlanie przycisków podczas włączonych lub wyłączonych świateł - praca ciągła lub przy włączeniu świateł lub wcale
2. Kolor podświetlenia przycisków
Pozostałe nie wiem trzeba wejść w nie i zobaczyć co mają za opcje
Z czwartego
Tylko ostatnie - zmieniasz logo przy włączaniu radia skoda/vw/volvo - u mnie jest chyba z 20 do wyboru lub wcale
Pozostałe trzeba byłoby zobaczyć co mają za pozostałe opcje
Z piątego
1. Wyłączasz/Włączasz pokazywanie otwartych drzwi na wyświetlaczu radia
2. Prawdopodobnie odległości z czujników parkowania
3. Wyłączasz/Włączasz tor jazdy - czyli te niebieskie linie
4. Wyłączasz/Włączasz linie pomocnicze zielone, żółte i czerwone
Reszta jak w pozostałych, trzeba zobaczyć co za opcje mają w środku
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisktóre to ustawienia?
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisPo włączeniu wizualizacji pokazuje się samochód na wyświetlaczu i wyskakuje komunikat żeby ustawić bezpieczne odległości(pewnie jakaś adaptacja) ale że mam nie sprawne czujniki to dalej nie testowałem.
To taka nota dla obywateli USA żeby nie było pretensji, że jak w coś palnie tyłem to powie, że radio go nie ostrzegło, że tak może być a on zaufał w 100% czujnikom i chce odszkodowanie.
Żadna adaptacja, każe zwrócić uwagę na to co robisz.
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisWizualizacje włączam przyciskiem na konsoli.
Włączenie wizualizacji pokazuje dodatkowo odległość z czujników parkowania
Możesz jednocześnie mieć obraz + wizualizacja z czujników (odległość od przeszkody)Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
-
A ja dzisiaj wymieniłem soft na moim radiu na soft od Malaysk. Pierwsza różnica to mam wrażenie, że poprawił się dźwięk (wcześniej miałem na CUSTOM ustawienia i włączony Loudness) - teraz mam flat w wyłączonym wszystkim. Jutro potestuję, czy to efekt zmienionego sterownika dźwięku (Viper4Android) czy efekt placebo. W końcu mam ROOTa, Xposed itp. w tej jednostce.
Dostępne 3 najpopularniejsze launchery, zmodyfikowane aplikacje itp. Pobawiłem się zmodyfikowaną aplikację radia (z możliwością edycji tekstów na przyciskach) - ale na razie wróciłem do domyślnej - wizualnie bardziej mi się podoba.
Najbliższe dni pokażą czy nadaje się do użytkuJutro jeszcze czeka mnie próba zmiany dzwonka telefonu przy połączeniu bluetooth, bo ten mnie wybitnie drażni.
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ducker Zobacz wpisA ja dzisiaj wymieniłem soft na moim radiu na soft od Malaysk.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Potrzebujesz paczkę z softem w formie pliku IMG. Wkładasz do portu oznaczonego GPS SD i oprogramowanie samo wykryje nową wersję. Instalujesz koniecznie z zaznaczoną opcją Full Wipe.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ducker Zobacz wpisPotrzebujesz paczkę z softem w formie pliku IMG. Wkładasz do portu oznaczonego GPS SD i oprogramowanie samo wykryje nową wersję. Instalujesz koniecznie z zaznaczoną opcją Full Wipe.
Skąd pobierasz softy?
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisa ktoś poleci jakiś rozdzielacz USB pod to radio aby z jednego zrobić dwa?
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisKup jakiegoś usb hub'a
Hub rozdzielacz usb 2.0 7 portów rozgałęźnik (6961361426) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.haha bez jaj
raczej takie coś mi bardziej pasi
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisi nie trzeba miesiąc czekać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
Może to wpłynęłoby na szybsze działanie mojego radia?
Skąd pobierasz softy?
Komentarz
-
-
-
oolsztyniak i GS_Mati soft dedykowany jest tylko dla jednostek na bazie procka RockChip 3188 (nie może być Intel Sofia i wyższe RockChip) i minimum 2G pamięci RAM.
W sekcji ustawień "Informacja o urządzeniu" lub "Informacja o tablecie" macie trzy wartości które są ważne przed wgraniem softu, jeśli możecie to sprawdźcie co macie u siebie:
- numer kompilacji
- wersja MCU
- model
Przy okazji podajcie też wersje Androida na którym aktualnie śmiga wasze radio.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez roberta Zobacz wpisco myślicie na temat tego radia
https://pl.aliexpress.com/item/Quad-...460.0.0.8ffACuByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
-
GS_Mati niestety masz radio na procku Allwinner prawdopodobnie T3/P3, a to nie jest radio Bonroad z pierwszego posta w tym wątku. Soft niestety nie jest zgodny z rozwiązaniami na bazie PX3. Z tego co widzę, to masz świeży soft. Zmodyfikowanych nie znam. Natomiast sporo ludzi narzeka w nich na kiepskie działanie mikrofonu wewnętrznego i podłączenie zewnętrznego niewiele zmienia. Dodatkowo podobno mikrofon nie działa w aplikacjach Google Maps, a jedynie w aplikacji do połączenia bluetooth z telefonem. Pytanie czy u ciebie też coś występuje ?czy Bonroad coś poprawił.
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
-
Póki co korzystam z mikrofonu wbudowanego w radio i moi rozmówcy, których na koniec rozmowy pytałem jak było mnie słychać nie mieli żadnych zastrzeżeń. Sam siebie osobiście nie słyszałem, więc nie wiemNajbardziej co mnie drażni po zmianie radia to bardzo słabiutki bass, którego nie można ustawić w EQ, bo tam kolejna rzecz głupia że nie można wprowadzać w każdym słupku niezależnej korekty. Jak reguluje wysokie tony, to automatycznie same przestawiają się niskie itp...
Komentarz
-
Komentarz