Zamieszczone przez sebwiecz
Zobacz wpis
Ty masz poliftową kierownicę. Nie powinno być problemu. Tylko uwaga mała - pokazywane w chińskich aukcjach uczenie przycisków w większości przycisków z kiery u nas nie działa. MCU robi za pomost w komunikacji i tam na sztywno zapisane są ramki z CAN, które odpowiadają określonym przyciskom.
Co do modemów to próbowałem dwie sztuki nie HiLinkowe - Huawei E3131 oraz E173. Ten pierwszy zdecydowanie lepiej działa i stabilniej - użytkuję go normalnie. W E173 zdarzało się, że wstawał w dziwnym trybie (być może za mało prądu dostawał z USB w trakcie zestawiania połączenia).
Zawieszenia nie zaobserwowałem ani na stockowym, ani na modyfikowanym ROMie.
Ramkę masz do wymiany (chyba, że dobierzesz radio kształtem zgodne z Bolero u Ciebie). Większość chińskich ma identyczne rozmiary co RNS510/Columbus/Amundsen itp.
Z modowaniem softu niestety jest taka przypadłość, że dany soft po modyfikacjach tak długo żyje, jak jego wiodący developer. Wraz z jego odejściem projekt umierał. Malaysk obecnie zajmuje się PX3, coś tam zrobił już dla PX5. Ale czy to będzie dalej rozwijał ? Tego chyba nikt z nas nie wie. Na duży plus jest fakt, że PX3 i PX5 skupiają dookoła siebie dużą społeczność.
Zamieszczone przez pawelci
Zobacz wpis
Dlatego Malaysk wymaga tylko określonej platformy MTCD lub nowsze MTCE. MCU wysyła tylko dodatkowe komunikaty. U mnie po aktualizacji zmieniła się wersja softu głównego, a MCU pozostało bez zmian. Android 7 tylko na jednostkach z conajmniej 2GB ramu. Soft od Malayska jest zmodyfikowany (on też jest chyba z Rosji
![Uśmiech](https://forum.octaviaclub.pl/core/images/smilies/smile.png)
Komentarz