Tak tylko trzeba końcówkę wyciąć i wlutować usb. Rozwiązanie może i druciarskie, ale skuteczne.
Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon
Zwiń
X
-
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest odpowiedni adapter umożliwiający podpięcie 4pinowej wtyczki (fabrycznej VW) dołączony do radia. Na zdjęciu wygląda, że taką tam właśnie zrobili, bo ten kabelek z aukcji to typowo chińska myśl techniczna (nie występuje w oryginale).Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
No mnie właśnie czasem irytuje czas zapłonu mojego radia głównie jak wchodzi Wi-Fi i zaczyna pobierać aktualizacje.Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisumnie android 6 i 2GB i ni cholera nie zawiesi się nie ważne co bym wł.
Chodzi gorzej niż moja stara Xperia Z
Nie masz wyjścia USB? U mnie jest kabel zakończony kostką chyba na 6 pin i z tego wychodzi USB.Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpispany a takie coś da radę podpiąć pod chinczyka?
Szukałem jakiegoś rozwiązania nawet podobnego co przesłałeś ale chyba zaokrąglonym pilniczkiem trochę przypiłuję zaślepkę i wyciągnę ten kabel na zewnątrz.
W razie gdyby licho to wyglądało kupiłem na szrocie zaślepkę za 5 zeta i w niej będę rzeźbił
I tak jest z tyłu radia podłączone więc w oczy nie kłuje.Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisRozwiązanie może i druciarskie, ale skuteczne.
Tak też właśnie zrobię i ja. Kupiłem kamerkę, czekam na kable (mają być na dniach) i jadę od razu z kamerą i wzmacniaczem.Zamieszczone przez DaannD Zobacz wpisPanowie, a którędy puściliście kabelek od kamery cofania? Tak się zastanawiam czy od razu za jednym zamachem przy okazji montażu radia nie poprowadzić okablowania pod wzmacniacz, głośniki itd... Ktoś z Was montował u siebie?
Nie mam na razie zamiaru go montować ale kable to wydatek raptem stówki a rozbierać już nie będzie trzeba gdybym wpadł na pomysł podłączenia wzmacniacza bo tuba leży od kilku lat nigdy nieużywana
Może trafi w końcu do bagażnika.
Chce je ciągnąć od strony pasażera, za schowkiem, później pójdę w podłogę pod plastiki - najłatwiejsza droga.
Zresztą tam chyba idzie wiązka więc do niej się przykleję.
Robię to głównie ze względu na to, że ciężko jest upchać kable za radiem a i ramkę bardzo źle się demontuje.
Znaczy można się szarpać ale szkoda połamać.
Pamiętajcie że górne zaczepy są skierowane w dół więc ciągnięcie ramki do góry nic nie da a może zaszkodzić.
Trzeba je podważyć między radiem a ramkąByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Ok, fajnie wiedziec ze moj pomysl ma sens
puszczanie kabli w progach to pikus, zastanawia mnie jak sie dostac do progow od radia po stronie paxa, trzeba demontowac schowek? Pod kierownica to w miare latwo jest tam sie dostac, schowka jeszcze nie rozbieralem wiec nie wiem jak to wyglada.
pamietajcie ze zaleca sie puscic jednym progiem kable zasilajace i sygnalowy, a drugim glosnikowy (lub sygnal z glosnikiem odwrotnie, teraz nie pamietam jak to jest)
Komentarz
-
-
możesz pokazać o co Ci chodzi?Zamieszczone przez ducker Zobacz wpisale u mnie jest odpowiedni adapter umożliwiający podpięcie 4pinowej wtyczki (fabrycznej VW)
Komentarz
-
-
Na takiej samej zasadzie, tylko mam krótki - ok.10cm - ten z aukcji ma aż 130cm. Ja u siebie kable od USB wyprowadziłem sobie w schowku po stronie pasażera. USB w zaślepce raczej nie widzę sensu montować, bo pendrive'a i modem mam podłączony do USB prawie cały czas.
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
-
-
I jeszcze dodatkowo ryżowe materiały odbiegają od tych OEM, ja miałem wrażenie, że one są bardziej matowe (mają dzięki temu inny odcień). Dla mnie za bardzo się to odróżnia od pozostałych przycisków.Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpis
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
-
GS_Mati ja kupiłem kamerkę na alledrogo za 4 dyszki z dostawą.
Nie jest ani w lampce ani w klamce bo tym z klamki nie ufam a w lampce jest z ledem którego nie chcę.
Jak się dobrze zabiorę to w sobotę montuję kable pod wzmacniacz i kładę od razu kable z kamerą.
Kamera przychodzi już z kablami więc tu kombinować nie musisz.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
aha dla ciekawych dziś przeniosłem mikrofon w miejsce gdzie ma byc ori czyli w lampce podsufitki i efekt jest na duży +
następnie podmieniłem seperator(na jedną antenę) był wcześniej na dwie a w szkodniku jedna antena i czegoś brakowało teraz naprawdę jest dużo lepiej(lepiej trzyma fale) szybki test tam gdzie wcześniej nie grało lub uciekały fale teraz jest ok
Komentarz
-
-
To jest w klamce?Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
nie widać tam klamki i po co tam Led?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
To jest lampka, nawet w opisie majfriend wyszczególnił.Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisTo jest w klamce?
nie widać tam klamki i po co tam Led?
Komentarz
-
-
Radio zamówione w przyszłym tygodniu będzie u mnie. Teraz jeszcze wypadało by zamówić kamerę cofania, tylko która będzie lepsza - w lampce, czy w klamkę? A i komplet kabli zamówić - do kamery i wzmaka, żeby pociągnąć za jednym zamachem.
Komentarz