Czy miał ktoś problem z wieszaniem się radia po włączeniu nawigacji. Mam radio Bonroad .Przez dwa lata było wszystko ok. i teraz jak włączam nawigację rado zawiesza się. Automapa chodzi max.10 minut , Waze to samo, Google Maps wiesza radio tak po pól godzinie. Yanosik chodzi idealnie. Wydaje mi się, że może być coś nie tak z połączeniem WI-FI, bo raz chodzi bardzo szybko a czasami muli.
Ostatnia wersja soft dla PX5 to 2.0. Widziałem tylko, że Wadzio zrobił zmodyfikowaną paczką dla DSP, ale niestety nie miałem czasu nigdzie tego sprawdzić.
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
Masz link skąd pobrać i jak to ogólnie ogarnąć jaka pojemność karty, mam chyba z tego co kojarzę takie samo radio jak ty PX 5 4GB android 8.0 i oczywiście czy warto jak Twoje wrażenia
Zacznij od przeczytania wątku na XDA. W PX5 po standardowym flashowaniu, trzeba jeszcze wejść w Recovery i dograć brakujące rzeczy oraz skopiować folder z ustawieniami.
Człowieki, przejrzałem temat pod kątem modemu USB i u mnie jest chyba jeszcze insza sprawa.
Modem Huawei E173 (Play'owski), bez PINu, na kompie trzeba było zainstalować aplikację i potem łączy się automatycznie po wpięciu w USB.
Po podłączeniu do radia pojawia się ikona "pustego" zasięgu. Po rozwinięciu paska jest info, nie pamiętam dokładnie, ale chyba brak usługi.
W Ustawieniach WiFi nie pojawiają się Sieci komórkowe.
Odpalając Chroma czy YT brak połączenia.
Modem w Ustawieniach na kompie za wiele nie pokazuje, foto poniżej oraz dane radia.
Idzie coś tu zrobić?
Obecnie łączę się do hotspota z telefonu, ale nie ukrywam, że na leniwca wolałbym wrzucić modem za górny schowek.
Jak jesteś w ustawieniach to masz lupę od wyszukiwania w prawym, górnym rogu ? Jak tak, to spróbuj wyszukać coś w stylu "Typ sieci" i sprawdź czy czasem nie masz zaznaczone LTE, pewnie tak jest i modem nie zaloguje Ci się do sieci. Tam też są APNy do ustawienia. (Sorry, ale piszę z pamięci, bo nie mam żadnego PX5 pod ręką obecnie).
Witam, jestem nowym szczęśliwym posiadaczem II i chciałbym zakupić do niej radio 2 din i tutaj mam parę pytań. Czy każde radio 2 din będzie pasowane, czy musi mieć dokładnie jakąś ilość cali żeby pasowało ? Jeśli tak to ile albo od ilu do ilu. Jakie polecacie do 800 zł z blu oraz możliwością podpięcia kamery cofania, rejestratora, oraz mozliwosci odtwarzania filmów z androidem. Drugie moje pytanie czy znacie jakiś warsztat w okolicach Krakowa gdzie w miarę rozsądnej cenie zamontują mi takie radio, kamerę cofania do niego, oraz podepną rejestrator, oczywiście w dyskretny sposób z ładnie pochowanymi kablami.
ducker przez szukajkę udało się znaleźć ustawienie. APN był już dodany, trochę tylko go zmieniłem na podstawie tego co mam w telefonie. Ale niestety połączenia z netem nie udało się nawiązać. Co ciekawe przez szukajkę pokazuje nawet siłę zasięgu.
Karta nie jest zablokowane PINem, brak LTE, jest tylko 2G, 3G i to mam ustawione.
Obrazki poniżej.
Konfig APN (sim w Play)
Nazwa - PLAY Internet
ANP - internet
MMC - 260
MNC - 06
Typ APN - default,hipri,dun,supl (było samo default,supl)
Protokół APN - IPv4
Protokół APN podczas roamingu - IPv4
Reszta - Nie ustawiono
Czy każde radio 2 din będzie pasowane, czy musi mieć dokładnie jakąś ilość cali żeby pasowało ? Jeśli tak to ile albo od ilu do ilu
większość a wszystkie takie, które są przystosowane do skody, kwestia ramki niekiedy. Te w pełnym dotyku mają chyba teraz 10" ale te kupiłbym tylko na minimum 4gb ram
czy znacie jakiś warsztat w okolicach Krakowa gdzie w miarę rozsądnej cenie zamontują mi takie radio
sam to ogarniesz, jedno popołudnie i będzie rejestrator i kamera cofania ukryta dyskretnie. można też kupić moduł wifi do kamery cofania wtedy nic nie trzeba rozbierać, po prostu dajesz prąd i wrzucasz moduł za radio i w klapę bagażnika.
Masz link skąd pobrać i jak to ogólnie ogarnąć jaka pojemność karty, mam chyba z tego co kojarzę takie samo radio jak ty PX 5 4GB android 8.0 i oczywiście czy warto jak Twoje wrażenia
jak robiłem w poprzednim radiu upgrade było spoko i znaczna różnica w działaniu, dźwięku itp. tu nic nie robię, radio działa poprawnie, dobrze wygląda, fajnie gra. Nie widzę sensu zmian.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
mamaj12 wygląda na dobrze skonfigurowane. Jedyne co może być problemem to niestety firmware w Twoim modemie. Na PDA pisali, że niektóre E173 dziwnie obsługują cześć komend AT. Masz możliwość przetestowania z innym modemem ?
Komentarz