Zamieszczone przez pawelci
Zobacz wpis
Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisjak to sprawdziłeś?
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Pozdro
pawelci
Skoda Octavia 2 FL
BSE 1.6 (Pb+LPG)
Warszawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisCzyli co, nie przeskakiwał na radio tylko cały czas kamera?
Ale może i potrzebne dodatkowe12V (stabilne połączenie) dlatego pokazują w instrukcji aby to pobrać z lampy cofania, bo tam znika napięcie jak bieg wsteczny wyłączymy, ale trzeba zamontować dodatkowy przekaźnik z rezystorem (chyba) aby błędów i zakłóceń na kamerze nie było.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowany przez pawelci; 42817.Pozdro
pawelci
Skoda Octavia 2 FL
BSE 1.6 (Pb+LPG)
Warszawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelci Zobacz wpisale trzeba zamontować dodatkowy przekaźnik z rezystoremByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisOctavia II, 2011, Ambiente
Komentarz
-
-
Przerobiłem na jackSkoda Octavia II FL
Komentarz
-
-
Jak ktoś by się zastanawiał dlaczego po podłączeniu wyzwolenia kamery cofania wprost z żarówki światła wstecznego jest problem, to załączam zdjęcie z przebiegu napięcia w instalacji
IMG_20190525_142214.jpg
jak widać napięcie jest podawane impulsowo z częstotliwością około 100Hz, w moim wypadku wystarczyła dioda zaporowo w kierunku instalacji samochodu oraz kondensator 33uF, nie jest to idealne rozwiązanie ale mam stabilny obraz z kamery.
Komentarz
-
-
Przyszło do mnie radyjko Isudar px5, octa core 4GB ram, android 9. https://pl.aliexpress.com/item/32557...7a941858svQk0h
Jestem już po montażu ale trapi mnie kilka pytań:
- w jaki sposób macie w swoich radiach rozwiązana kwestię kamerki cofania? u mnie radio samo wywala podgląd z kamery przy włączeniu wstecznego i po wypięciu biegu na chwile pokazuje przednią kamerę. A chciałbym żeby włączała podgląd wtedy kiedy jej podam 12v z sygnału PDC
- jaki macie maksymalny czas "uśpienia" po wyłączeniu zapłonu - u mnie jest max tylko 1h?
- i pytanko gdzie najlepiej umieścić antenę GPS, teraz mam pod schowkiem, ale trochę słabo zbiera.Octavia II, 2011, Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karum1 Zobacz wpisu mnie radio samo wywala podgląd z kamery przy włączeniu wstecznego i po wypięciu biegu na chwile pokazuje przednią kamerę. A chciałbym żeby włączała podgląd wtedy kiedy jej podam 12v z sygnału PDC
Zamieszczone przez karum1 Zobacz wpis- jaki macie maksymalny czas "uśpienia" po wyłączeniu zapłonu - u mnie jest max tylko 1h?
Zamieszczone przez karum1 Zobacz wpis- i pytanko gdzie najlepiej umieścić antenę GPS, teraz mam pod schowkiem, ale trochę słabo zbiera.
Antenę widać, przewodu nie.
Zamieszczone przez krzem88 Zobacz wpisPodpinam się pod temat, radio z androidem, dla skody octavii 2, tylko kupione w PL, macie coś wartego uwagi ?Ostatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisw ustawieniach factory możesz to wyłączyć
Octavia II, 2011, Ambiente
Komentarz
-
-
Po co chcesz dwa razy wrzucać 12v?
Kamerę dajesz na reverse i tyle.
To jest tylko wybudzenie, prąd i tak musisz jej dać z innego źródła.
Tam wyłączasz reakcje na wsteczny i na przednią kamerę. Jest to gdzieś na pewno bo u siebie wyłączałem.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Nie chcę wrzucać 2 x 12v :P To napięcie na kablach od radia pojawia się samo, ale zakładam, że jak wyłączę w ustawieniach to nie będzie tam napięcia.
Obie kamery podłącze sobie pod niezależne od radia zasilanie 12v. (tak że na "jedynce" jest przednia kamera, a na "R" tylna)
Nie była dla mnie zrozumiała tylko kwestia jak właśnie obudzić w radiu interfejs do wyświetlania kamery.
Czyli reasumując - podanie 12v z samochodu na kabel reverse w radiu (ofkors przy ustawianiach jak Napisałeś wyżej) spowoduje odpalenie podglądu kamerkiOctavia II, 2011, Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karum1 Zobacz wpisCzyli reasumując - podanie 12v z samochodu na kabel reverse w radiu (ofkors przy ustawianiach jak Napisałeś wyżej) spowoduje odpalenie podglądu kamerki
Reverse z radia podpinasz pod kamerkę.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
To chyba faktycznie nie kumam...
Ale w takim razie jeśli w radiu jest wyłączone czytanie wstecznego to jak radio wie kiedy się wybudzić żeby pokazać obraz?
Czy kabel reverse w radiu wysyła 12v czy odbiera?
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisNie, albo się nie rozumiemy
Reverse z radia podpinasz pod kamerkę.
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisTo jest tylko wybudzenie, prąd i tak musisz jej dać z innego źródła.
i teraz zgłupiałem :P
Proszę jeszcze o szczyptę cierpliwości, jak wrócę do domu to spróbuję jeszcze poeksperymentować (po prostu nie chciałbym niczego spalić na starcie)
Chciałbym podłączyć mniej więcej tak jak na tym schemacie, tylko nie pod światło cofania tylko pod 12v PDC
Już abstahując od zasilania kemry itp, Jakbyś mógł jednym zdaniem opisać co zrobić żeby wybudzić radio do stanu gdzie chce pokazać obraz, jak to ogarnę to z zresztą sobie poradzę.
Octavia II, 2011, Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karum1 Zobacz wpistylko nie pod światło cofania tylko pod 12v PDC
Zamieszczone przez karum1 Zobacz wpisJakbyś mógł jednym zdaniem opisać co zrobić żeby wybudzić radio do stanu gdzie chce pokazać obraz, jak to ogarnę to z zresztą sobie poradzę.
Zgodnie z tym schematem co wysłałeś.
Z radia wychodzi reverse, podpinasz do tego przewód z cinch (czerwony) + cinch do radia.
Na drugim końcu dajesz czerwony z czerwonym z kamery + czerwony z zasilania kamery a ten do miejsca skąd weźmiesz prąd.
Jak będziesz miał wszystko w ręku to zrozumiesz o co chodzi
Z radia wychodzi tylko wybudzenie kamery.
Prąd stały musi mieć z innego źródła (wycieraczka np.)
W razie co mogę Ci podesłać swój nr telefonu to Ci wytłumaczę bez pisaniaOstatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisOctavia II, 2011, Ambiente
Komentarz
-
-
Bez zasilaniaSkoda Octavia II FL
Komentarz