Pytam bo w gateway są błędy brak komunikacji z radiem i nawigacją, czyli maxi-dot nie rejestruje tych błędów odnośnie radia i navi.
Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez jasiek2905 Zobacz wpisPytam bo w gateway są błędy brak komunikacji z radiem i nawigacją, czyli maxi-dot nie rejestruje tych błędów odnośnie radia i navi.
Komentarz
-
-
oolsztyniak jak wylogujesz radio w gateway to błędy też są tylko inne, czyli źle zakodowany sterownik. Jak masz jakiś sterownik podłączony pod can i jest zasilany a nie jest zalogowany w gateway to błędy występują zawsze, musiałbyś odłączyć zasilanie lub od can. Mi chodziło o maxi dot , kolega w poście wyżej wszystko jasno wyjaśnił.Dzięki za pomoc.
Komentarz
-
-
Mam pytanie odnośnie kamery cofania montowanej w klamce otwierania klapy. Posiadam OII FL Kombi Elegance 2009 i radio Erisin na Androidzie 8.0. Takie jak Kolega georgg
Pierwsze pytanie brzmi, bo po przejrzeniu połowy tego wątku nie udało mi się natrafić na taką informację: Jaka w moim aucie będzie wtyczka do podłączenia, wąska czy szeroka? Jest na to jakiś wzór czy montowali w cały świat i bez zaglądania się nie obejdzie?
Drugie pytanie: z jakim kątem widzenia montować kamerę, aby było optymalnie i czy efekt rybiego oka daje faktyczną poprawę?
Jeśli to możliwe i ktoś z Was mógłby polecić mi konkretny model lub dwa do porównania na Allegro/Aliexpress, który mogę podłączyć bez cięcia kostek, będę bardzo wdzięczny. Przejrzałem portale i mam jakiś ogląd sytuacji, ale nie chcę się sugerować tym, lecz poradzić kogoś, kto temat ma już zgłębiony. Z góry dzięki!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kamill_n Zobacz wpisPierwsze pytanie brzmi, bo po przejrzeniu połowy tego wątku nie udało mi się natrafić na taką informację: Jaka w moim aucie będzie wtyczka do podłączenia, wąska czy szeroka? Jest na to jakiś wzór czy montowali w cały świat i bez zaglądania się nie obejdzie?
Musisz rozebrać osłonę klapy i sprawdzić jaką masz. U mnie była wąska wtyczka a u kolegi z autem z tego samego rocznika szeroka, nie ma reguły.
Do tego przy rozbiórce zmierz otwór na kamerę żebyś później nie musiał ciąć blachy.
Zamieszczone przez kamill_n Zobacz wpisDrugie pytanie: z jakim kątem widzenia montować kamerę, aby było optymalnie i czy efekt rybiego oka daje faktyczną poprawę?
Jest wystarczający i na tamte czasy jak ją montowałem innych nie było.Zamieszczone przez kamill_n Zobacz wpisJeśli to możliwe i ktoś z Was mógłby polecić mi konkretny model lub dwa do porównania na Allegro/Aliexpress, który mogę podłączyć bez cięcia kostek, będę bardzo wdzięczny.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisjak największym, ja mam 170° i nie polecam, kamera bardzo nisko zbiera obraz.
Jest wystarczający i na tamte czasy jak ją montowałem innych nie było.
Komentarz
-
-
Nie wiem czy teraz gdzieś nie pojawiły się 190 , ciężko mi się ustosunkować bo nie śledzę tematu
Wiem też, że były jakieś akcje podkładania czegoś gumowego pod przycisk z kamerą bo coś nie pasowało czy nie sięgało ale u mnie nie było z tym problemu.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Jak ktoś poszukuje porządnego sprzętu to polecam z DSP swojego
Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
Tak 126Skoda Octavia II FL
Komentarz
-
-
Polecam takie coś
Skoda Octavia II FL
Komentarz
-
-
Nabyłem ostatnio eunavi na px6 , posiadając modem lte od plus e3372s hilink radio nie widzi modemu , przeszedłem na non-hilink i usunięciu cd-rom i portu sd dioda zaczęła migać , ale połaczenia nie było , wgrałem z powrotem hilink , ale już oryginał ze strony bez-kabli E3372s-153_UPDATE_22.286.03.00.00 i switcherem do przestawienia w tryb modem , wszystko pięknie działa na radiu ( ale może bez tego switchera też by od razu poszło ) , widocznie radyjka nie rozpoznają polskigo firmwaru
Komentarz
-
-
To radio może być dla modeli od 2009 ponieważ ma ramkę dla aut po liftingu i do Ciebie może nie pasować. Musiałbyś poszukać chyba jakiegoś innego.
Dodatkowo musiałbyś sprawdzić jakiegi masz gatewaya, bo może się okazać że trzeba będzie go wymienić z powodu poboru prądu przez radio na wyłączonym silniku.Ostatnio edytowany przez opermon; 3946.Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r
Komentarz
-
-
Witam. Planuję zakup radia do Golfa 5. Trafiło się RCD 510. O takie:
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Jestem na jutro z gościem umówiony tylko pojawia się problem bo twierdzi że nie ma do niego kodu. Moje pytanie brzmi czy jest ktoś na forum kto ogarnia takie rzeczy ewentualnie gdzie w okolicach Warszawy mogę je rozkodowac. Aso Vw ma Połczyńskiej za taką usługę zaśpiewalo 300 zł.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Komentarz
-
Komentarz