Skąd jesteś?
Montaż czujników parkowania przód
Zwiń
X
-
Koledzy też zamierzam doposażyć moją O2 FL w czujniki na przód. Mam zamiar zamówić te 2 zestawy z czeskiej stronki.
Ma może któryś z Was jakiś schemat jak to podłączyć?
Pytam ponieważ na zdjęciach widać piny do wpięcia.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Od świeże temat.
Zamieszczone przez karum1 Zobacz wpiste luźne piny są do wpięcia we wtyczkę która idzie do sterownika w bagażniku, z tego co pamiętam odpowiadają te kabelki za sygnał z przycisku pdc na desce.
Interesuje mnie to bo jestem w trakcie instalacji i zatrzymałem się na tym. Może ktoś Pomoże?
Komentarz
-
-
Te luźne kabelki przy włączniku to 2x masa (1 masa do podświetlenia i 1 do zwarcia przycisku) + 1 zasilanie 12v podświetlenia przycisku.
Podpiąć należy np pod przycisk ESP (zobacz wątek o podłączaniu przycisku TPMS jest tam wyjaśnione które z których kabelków wziąć zasilanie podświetlenia)Octavia II, 2011, Ambiente
Komentarz
-
-
Po konsultacjach telefonicznych z kolegąPrzemek_i
Komentarz
-
-
a to tak bez kompa i vcdsa robicie?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vwaldini81 Zobacz wpisPo konsultacjach telefonicznych z kolegą co jak podłączyć i wsparcie techniczne bardzo mu dziekuje ale coś nadal nie bangla i obstawiamy ze moze centralka jest za nowa 1Z0919475F i nie bedzie działało u mnie w skodzie. A mianowicie po podłaczeniu i sprawdzeniu wszystkiego ze schmetem w ręku właczam guzik od przednich czujników to zaczyna migac on i pika mi głośnik od tylnych czujek. Moze ktoś coś podpowie.
ciągły 3-4 sekundowy sygnał z głośnika + miganie to oznaka błędu.
Jeżeli brałeś od Czechów to ta centralka po podpięciu ma kodowanie 0000000 - czyli nic nie ustawione. Trzeba vcds'em ustawić że centrralka siedzi w octavii a nie w jakiejś innej skodzie i parę rzeczy dodatkowych jak wizualizacje itp.Ostatnio edytowany przez karum1; 44204.Octavia II, 2011, Ambiente
Komentarz
-
-
tak, i na dzień dobry sprawdzasz błędy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
podłączyć kompa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karum1 Zobacz wpista centralka po podpięciu ma kodowanie 0000000 - czyli nic nie ustawione
Nie gniewaj się ale zapomniałem o tym na śmierć, że nie masz VCDSa. :-(
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpispodłączyć kompa
Chciałbym wiedzieć co zrobić jak podłącze się u kolegi-mechanika.
Komentarz
-
-
Zadzwoń to CI powiem
tu jest kodowanie tyłu w Leonie ale będziesz tez wchodził w 10 ParkAssist i kodował podobnie jak w filmie
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
A obrazowo to tak:
Wchodzisz najpierw w 09- Central Ele.
Potem sprawdzasz w Instalation list czy masz ptaszka przy 10 Park Assist, jak tak to ok jak nie to klikasz go i Save Coding
Jeśli nie miałeś i zaptaszkowałeś 10 to po ponownym włączeniu programu masz już 10 - Park Assist i wchodzisz tam
i dalej jedziesz jak na filmie
wchodzisz w to 10, potem możesz wpisać security code i potem long coding helper i dalej
zaznaczasz Byte 00 jak niżej:
rozwijane - to hak masz to instaled nie masz to not instaled
same czujniki to ptaszek Opticaj illustration
jeśli masz kamerę to klikasz ptaszek na BIT 5 jeśli nie to zostawiasz puste
Potem przeskakujesz w Byte 3 i masz liste do wyboru auta, wybierz coś w miare podobnego do Twojego auta
Będzie tam coś takiego
Potem zapisujesz kodowanie i po ponownym uruchomieniu kluczyka masz ilustrację na radiu
Chyba Tyle
Kolego krzynol dodaj coś jakbym coś pominąłOstatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vwaldini81 Zobacz wpisUdało się. Wszystko działa.
Komentarz
-
Komentarz