Zamieszczone przez gradek
Zobacz wpis
[O2 FL] Doposażenie lusterek w lampki oraz drzwi w lampki ostrzegawcze - kilka pytań
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
Po odpięciu lampek błędy się pojawiają.
Przy kodowaniu zaptaszkowałem tylko bit 6 w bajcie 2, czy jeszcze trzeba coś dokodować?Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
Po odpięciu lampek błędy się pojawiają.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demol Zobacz wpisHej, a te lampki białe i czerwone dobrze się trzymają w wycięciach własnoręcznych? Bo na ali (i na allegro się zdarzają) wersje z czarnym tyłem półokrągłym - taką obudową... które brać? dla pewności numerek części?
19,69 zł 36%OFF | Wnętrza samochodu czerwony/białe drzwi Panel światła ostrzegawcze dla tej lampy A3 A4 B8 S4 A5 A6 C7 A7 A8 Q3 Q5 Q7 TT R8 RS3 RS4 8KD947411 8KD947415C
Trzyma się bardzo dobrze, jak zrobisz za dużą dziurę to oczywiście wyleci. Ja najpierw wyciełem drymelem, a później nożem dopasowałem.
Jak będziesz kupował sobie te lampki to bierz na ali, bo ja najpierw kupiłem na allegro, na zdjęciu miały osłony, a przyszły bez.Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r
Komentarz
-
-
demol, a ile one na ali kosztują?
Ja mam te lampki czerwone i białe. Z wtyczkami i kabelkami. Będziesz miał szybciej niż z ali.
Zamieszczone przez demol Zobacz wpisa te lampki białe i czerwone dobrze się trzymają w wycięciach własnoręcznych?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Ekhm, no dobra, a jak pin 14ty jest obsadzony i idzie do przycisku opuszczania szyb (tył) to w niego sie wlutować? Czy jak jest can to jest inaczej?
IMG_20201001_204749.jpg
Komentarz
-
-
Dobra, ogarniete dzieki luzak102 .
Podpiąłem poza sterownikiem pod zamek z drzwi, tzn plus z sterownika pin 10 gruby kabel biało-czerwony, a minus z wiązki zamka brązowo-czarny i śmiga. Tego sposobu nie kodujemy nigdzie. Inne rozwiązania u mnie nie działały (kodowanie, pin 14ty i 4ty czy też 1wszy).
Komentarz
-
-
tylko uwaga! podłączenie pod sygnał sterujący masą zamka, może spowodować, że sterowniki się nie uśpią, bo będzie lewy pobór prądu
układ komfortu w tym przypadku się nie uśpi i będzie stały pobór prądu po zamknięciu auta
do sprawdzenia bo różnie się to zachowuje w różnych autach->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
nie wszystkie, ale ogromna większość jak najbardziej obsługuje podświetlenie przestrzeni przy wsiadaniu
także w ciemno mozna montować->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Kuba1995 najłatwiej to jest się podpiąć VCDS, jak masz możliwość zakodowania to zakoduj. Jak nie masz lampek to powinien zapisać się błąd w sterowniku. Wtedy już wiesz, że jak zamontujesz to bedzie działać- kupujesz spody lusterek np w ASO z org wycięciem, lampki z ali ledowe, troszke kable, konektorki dwa i montujesz
Komentarz
-
-
Taki problem mam.
Zakodowałem lampki w lusterkach. Oba sterowniki walą błędami tych obwodów. Jednak w sterowniku drzwi kierowcy brak pinu 11 (10-siąty jest), a w sterowniku pasażera brak obu pinów.
Ma ktoś pomysł jak to podłączyć?
Czy w grę wchodzi tylko wymiana sterowników?
Octavia jest z 2012 r.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
brak tych pinów?
11 to jest wspólne zasilanie (masa) dla kierunku, grzania lusterka i tej lampki
nic by nie działało->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele: