Enriquez, On pisał że ma MINTA , niech zresztą sam potwierdzi .
[O2] FL classic\mint montaż halogenów
Zwiń
X
-
Mam do Was pytanie natury czysto technicznej... Skoro z kostek przy lampach wychodzą przewody 1.0mm2 czy 1.5mm2 to jak to jest po stronie BCM? Wszystkie użyte w poradniku przewody serwisowe to wersje 0.5mm2.
Zastanawia mnie jak to jest fabrycznie zmontowane? Cała długość przewodu od wtyczki do BCM ma 1.5 czy 1.0 mm2 i zaciśnięta jest odpowiednia końcówka na takim przewodzie? Da się to jakoś uzyskać kabelkami serwisowymi?
Komentarz
-
-
powinieneś założyć grubsze kabelki po stronie BCM, w opisie jest błąd - kiedy był pisany opis, wtedy nie było wiadomo do końca co i jak z pinami itp . Z drugiej strony ja miałem właśnie te 0,5 i nic się nie spaliło, więc bez przesady. Teraz bardziej się opłaca kupić całą wtyczkę niż kupować pojedyncze piny:
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Faktycznie, jest to bardziej opłacalne...
Dodatkowo problem miałem taki, że patrząc w ETKĘ nie byłem w stanie znaleźć odpowiednich kabli. Tzn widziałem tam info o pasujących kabelkach serwisowych i były tylko z końcówkami 0XX albo 2XX czyli 0.5mm2 albo 2.5mm2... Może po prostu nie sprzedają idealnie pasujących przewodów w formie serwisowej.
Dzięki za pomoc.
Komentarz
-
-
kristofer55, bezwzględnie pod aku w korycie kablowym->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Witam w tym arcyciekawym temacie.
Mam pytanie o przełącznik świateł. Tutorial mówi o 1Z0 941 431 K, są oczywiście dostępne, są też i takie z końcówką C, czyli 1Z0 941 431 C.
'Na oko' wyglądają identycznie, ale czy faktycznie są tym samym, czy to jedynie powierzchniowe podobieństwo? Na alle ceny drugiego (C) są atrakcyjniejsze...
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
drops, kolo ten temat dotyczy O2->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
drops, z indeksem C i G są przed FL'owe i będą działać
tylko czcionka i kształt ikonek na włączniku się różni->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Dzięki za rozjaśnienie.
W takim razie sprzedawca na tej aukcji http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-h...096623391.html albo mija się z prawdą (opis aukcji), albo pomylił oznaczenia.
Komentarz
-
-
drops, tam gościu pisze 2004 wzwyż, czyli do wszystkich->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Witam, wracam znowu z problemem... kupiłem moduł 1K0937087AB który posiada wszystkie potrzebne piny dla MINTA, podłączyłem i zakodowałem z poprzedniego modułu + próbowałem kodowania które były podane na forum, ale nadal nie działa centralny zamek... (z przodu i z tyłu). Włącznik w środku auta do zamykania drzwi, tez nie działa.
Nie mam pojęcia co teraz mam zrobić?
1)Błędne kodowanie ?
2)Miałem zakładany nieorginalny alarm? czy może mieć wpływ?
Komentarz
-
-
Za http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Golf_(5K)_Body_Control_Module :
Channel 019: Factory Mode
Factory Mode is usually active when a newly delivered Control Module is being installed. To enable all Functions of the new Control Module Factory Mode has to be disabled. Once it has been disabled it cannot be enabled again.
When Factory Mode is enabled the doors will not lock and unlock properly and remotes may not program.
Tak więc szukaj w adaptacjach...
Komentarz
-
-
kristofer55
Bajt 14 bit 0
Bajt 14 bit 5
Bajt 15 bit 6->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Halogeny OK, cena opłacalna, tylko sprawdź sterownik czy obsłuży św. j.dziennej bo czeka cię wymiana. Dołożenie czterech wtyczek, podłączenie do sterownika i powinno działać,
[ Dodano: Nie 07 Lip, 13 08:19 ]
A co do aso to nie wiem jaka cena?, montaż jest prosty poradzisz sobie sam.
[ Dodano: Nie 07 Lip, 13 08:27 ]
sterownik też możesz tanio kupić ja mam na zbyciu sterownik, wyłącznik do świateł z obsługą przeciwmgielnych przód i tył. Zamontować i podłączyć też mogę jeżeli chcesz za przysłowiowy czteropak. Pisz na pw lub telefon 696553882. Pozdrawiam Janusz
Komentarz
-
-
Koledzy, mam pytanie natury "prawnej" (wiem, to taki tu mały OT). Czy w przypadku, gdy w aucie nie były fabrycznie zainstalowane halogeny i wstawia sie je w zderzak jedynie jako atrapy (bez podłączania do elektryki), to czy diagnosta ma prawo "zatrzymać dowód" z uwagi na fakt, że oświetlenie to jest niesprawne (tzn. nie świeci)?
Komentarz
-
Komentarz